19 / 04 / 2024

Konya'da inşaat sektörü büyüyecek!

Konya'da inşaat sektörü büyüyecek!

Konya Müteahhitler Birliği (KOMÜT) 3. Genel Kurul Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda, inşaat sektörünün hedefleri konuşuldu.



Konya Müteahhitler Birliği (KOMÜT) 3. Genel Kurul Toplantısı'nı dün görkemli bir törenle gerçekleştirdi. Törende çok sayıda protokol katılırken kurul üyeleri plaketle ödüllendirildi. Açılış konuşmasını gerçekleştiren 2. Genel Kurul Başkanı Ekrem Demirci, "Çıktığımız bu yolda bugün sayımız iki yüzlere ulaştıysa bu birlikte takım arkadaşlarımızın yönetim kurulumuzun eseridir. Şimdiye kadar sizleri bir araya getirme konusunda üstelediğim bu misyonu layıkıyla yerine getirmiş bulunmakta olduğuma inanıyorum. İyi kötü 3 yılımı geçirdiğim dönemde inşallah sizlerin isteklerinizi, sorunlarınızı ve taleplerinizi karşılıksız bırakmadığının inancındayım" dedi. 


"2023 HEDEFLERİNE DAHA GÜÇLÜ VE KARARLI YÜRÜYECEĞİZ" 

2012 yılında kurulan 220 üye sayısı ile Konya'ya hizmet KOMÜT Genel Kurul Başkanı Şaban Topal, "2014 yılında hedefi, azmi ve ideali olan bir yolculuğa başlayan KOMÜT birlikte üretmek, birlikte kazanmak, birlikte büyümek ve büyütmek isteyen bir anlayışı benimsendi. Bizler birlik olarak daha da güçlendik ve büyüdük. Ekonominin lokomotifi haline gelen sektörümüzü daha canlı hale getireceğiz, büyümeye ve büyütmeye devam edeceğiz. Bu şartlar ülkemizi ve şehrimizi 2023 hedeflerine daha güçlü ve karalı yürüyeceğimize inanıyorum" diye konuştu. Türkiye'nin 2014 yılından bu yana çok sıkıntılı dönemlerden geçtiğini, milletin el birliği ile atlatıldığını söyleyen İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu, "Türkiye'de 220 alt sektörü taşıyan, Türkiye ekonomisinin taşıyıcı sektörüyüz. Dolayısıyla Türkiye'ye karşı, Türk ekonomisine karşı sorumluluklarımızın olduğunu biliyoruz. Türkiye ekonomisini idare eden sektör olarak enerjimizin düşmesine ve sektörümüzün sekteye uğramasını istemiyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki Türkiye'de inşaat sektörünün sekteye uğraması, Türkiye ekonomisinin de sekteye uğramasına neden olmaması için İnşaat ve Müteahhitler Federasyonu bu sorumluluğu her zaman taşıyor" ifadelerini kullandı. 


"KONYA SON 15 YILDA 10 KAT DAHA FAZLA BÜYÜDÜ" 

Konya'nın dünden bugüne gelişim konuşan Genel Kurul getireceğiz" dedi ve değişiminde büyük pay sahibi olan KOMÜT'ün örgütlü bir sivil toplum kuruluşu olduğunu, meslek insanların bir araya gelerek kurulduğunu söyleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "Türkiye zor bir süreçten geçiyor. Son 3 yılda yaşadıklarımız bir başka ülkenin başına gelseydi yerle yeksan olurdu. Köklerimiz çok sağlam olduğu için bu süreci atlatıyoruz. Konya dünden bugüne büyük bir gelişim gösterdi. 15 yıl önceki rakamlara baktığımızda fabrika sayısı, konut sayısı, nüfus, araç sayısı, istihdam, üretim, ihracat, enerji kullanılan rakamların bugünün bazı kalemlerinde onda biriydi. Fier alanda çok büyük gelişim ve değişim kat ettik" şeklinde konuştu. Türkiye'nin gayri safi milli hasılasında 2.9'luk bir büyümenin gerçekleştiğini kaydeden AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altuyaldız, kişi başına düşen milli gelirin büyümesinde en fazla katkı veren sektörün inşaat sektörünün olduğunu, önceki yıla göre inşaat sektöründe 7.2'lik bir büyümenin olduğunu, sanayi üretiminin de yüzde 3.5 gibi büyümenin yaşandığını söyledi.



Anadolu'da Bugün


Geri Dön