26 / 04 / 2024

konya sanayi odası Memiş Kütükcü

konya sanayi odası Memiş Kütükcü

2015 ve sonrasını yeni ekonomik dönüşüm için fırsat olarak değerlendiren Konya Sanayi Odası Başkanı Kütükcü, istikrarın kalıcı kılınması gerektiğini vurguluyor. Kütükcü, "Ülke geriye gidiyor" diyen TÜSİAD'a da "Stres üretmeyin" diyor...

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akgün: Bu ilçelerimize konut yapılmalı!

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Akgün Altuğ, Sakarya'nın kuzey ilçelerinin büyük bir gelişim ve dönüşüm içinde olduğunu belirterek buralarda konutlaşma ihtiyacının ön planda olduğunu belirtti.

İSO'dan ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2022 açıklaması

İstanbul Sanayi Odası (İSO), eylülde belirttiği “İSO Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2022” araştırmasından sonra 500 Büyük şirketlerden daha küçük ve orta ölçekli kuruluşları kapsayan "İSO İkinci 500" araştırmasının sonuçlarını bildirdi.

İstanbul Sanayi Odası paylaştı: Arka arkaya 5’nci ayda da...

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) kamuoyuyla paylaştığı Türkiye ihracat İklimi Endeksi, haziran ayında 51,1 oldu. Endeks üst üste 5’nci ayda da eşik değerin üstünde kaldı.

Kahramanmaraş Sanayi Odası Başkanından son dakika açıklaması: Felaket, görünenin 10 katı!

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Buluntu yaptığı açıklamada felaketin boyutunun görünenin 10 katı olduğunu dile getirerek borçların dondurulmasını talep etti.

İstanbul Sanayi Odası açıkladı! Aralıkta 48,1’e yükseldi

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Kasım ayında 45,7 olan Türkiye imalat PMI, aralık ayında 48,1’e yükseldi.

Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sonuçları açıklandı

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO), "İSO Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2021" araştırmasına göre, İkinci 500'ün üretimden net satışları, yüzde 77,5 artarak 191,1 milyar TL’den 339,2 milyar TL'ye yükseldi.

Konya Sanayi Sitesi dolgusuz alana mı yapılıyor!

Konya'da hayata geçirilen ve 3 milyar yatırım bedeline sahip Konya Sanayi Sitesi'ni dolgusuz proje alanına inşa edildiği iddia edildi.

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi yeni yatırımcılar için hazır!

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nin (BALOSB) şehrin kalkınmasına büyük destek verdiğini hatırlatan Balıkesir Sanayi Odası Başkanı ve BALOSB Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Ali Eğinlioğlu, ‘’Yatırımcıları bekliyoruz” dedi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası binası yıkıldı!

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nın Bankalar Caddesinde bulunan eski hizmet binasının yıkımı gerçekleştirildi. Eski binanın yerine yenisi yapılacak.

İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği'nden İtalya ve Türkiye değerlendirmesi!

İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği Başkanı Livio Manzini, "Çarkların yeniden dönme zamanı. Her iki ülke, imalatta ve turizmde yeniden atağa kalkma hazırlığı içerisinde." ifadelerini kullandı.

Kocaeli Sanayi Odası'nın yeni tesisi yükseliyor!

Kocaeli Sanayi Odası binasının yanında yapımına başlanan sosyal tesisin inşaat çalışmaları devam ediyor. 40 metre derinliğe 59 adet kazık çakıldı daha sonra zemin betonu atıldı.

Adana Metal Sanayi Sitesi'ne sanayi kampüsü yapılıyor!

Adana Sanayi Odası tarafından verimlilik yolunda Adana sanayisinin yalın dönüşümü ile Sanayi 4.0'a geçiş için önemli fırsatlar yaratacak Adana Metal Sanayi Sitesi'nde Sanayi Kampüsü ve İnovasyon Merkezi yapılıyor.

Erdal Bahçıvan: Sanayi depreme hazır değil!

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, depreme hiç kimsenin hazır olmadığını, sanayinin de bunlardan bir tanesi olduğunu söyledi.

konya sanayi odası Memiş Kütükcü Haberi

konya sanayi odası Memiş Kütükcü

40'ıncı yılını kutlayan Konya Sanayi Odası'nın başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü ile 2015 yılını konuştuk. Kütükcü, 2015'e ilişkin bir kaygı taşımıyor. "Kimse motivasyonunu kaybetmesin. İstikrarı kalıcı kılmalıyız" diyen Kütükcü'nün "Ülke geriye gidiyor" diyen TÜSİAD'a da üstü kapalı bir cevabı var: "Ülkeyi gelecekle ilgili ümitsizliğe taşımaya kimsenin hakkı yok. Stres üretmemek gerek." 


 İstanbul'daki işadamlarında 2015 yılı için bir karamsarlık var. Genel seçimler nedeniyle sanayicilerin beklemede olduğunu söylüyorlar. Anadolu'daki sanayiciler önümüzdeki yıla nasıl bakıyor?

Ben işadamlarının bakışını 'ihtiyatlı iyimserlik' olarak değerlendiriyorum. 2014'te iki önemli seçim yaşadık. Hamdolsun ağırbaşlılıkla seçimleri geçirdik. Son dönemde olanlar kimsenin öngördüğü şeyler değildi. Kamu düzeni sağlandıktan sonra o bulutlar dağılmaya başladı. Türkiye'ye yönelik algı operayonu yapıldı ama bu başarıyla bertaraf edildi. Paralel yapı mücadelesi ve çözüm...