27 / 04 / 2024

konya Türkiyenin en büyük güneş enerjisi santrali

konya Türkiyenin en büyük güneş enerjisi santrali

Tamamlandığında Türkiye'nin en büyük güneş enerjisi santrali olacak proje, Konya Kızören'de 144 dönümlük alana kuruluyor. Tunçmatik-Powergie tarafından yapılan santralde, yılda 12.800,000 Kwh enerji üretimi sağlanacak..

Türkiyenin en çok satan otomobilinden flaş haber! Egea tamamen değişiyor!

Tofaş bünyesindeki Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea’dan çok önemli bir haber geldi. İtalyan otomobil devi Fiat’ın CEO'su Olivier François, Tofaş tarafından üretilen ve Türkiye'de Egea, Avrupa'da ise Tipo ismi ile satılan otomobilin yeni neslinde değişiklik olacağını bildirdi.

Mekan Emlak Gayrimenkul bayilik ve Franchise hizmetini büyütüyor!

Türkiyenin yerli ve milli emlak markası olama yolunda emin adımlarla ilerleyen Mekan Gayrimenkul,  ülke genelinde danışmanlara bayilik ve franchise vermeye devam ediyor. 

Konya'da Ocak 2020'de 2 bin 616 konut satıldı!

TÜİK Konya Bölge Müdürlüğü, Ocak 2020'de Konya'da 2 bin 616 konut satışı gerçekleştiğini açıkladı. Konya, Türkiye genelindeki toplam konut satışlarından yüzde 2,3 pay aldı...

2016'da Konya'da 5 bin 273 binaya yapı ruhsatı verildi!

Konya ili Yapı İzin İstatistikleri 2016 sonuçları açıklandı. Buna göre, geçen yıl 5 bin 273 binaya yapı ruhsatı verildi. Konya Türkiye genelinde 7. oldu.

Türkiye, Moody’s’e en güzel cevabı dev projelerle verecek!

Türkiyenin notunu 'yatırım yapılabilir' derecenin altına indiren Moody’s’e en güzel yanıt, birbiri ardına gelen dev yatırımlarla verilecek. Hükümet, ekim ayıyla birlikte peş peşe ihale, temel atma ve dev proje açılışlarına başlayacak.

Konya'ya daha fazla üniversite yapılmalı!

Konyalı hayırseverler tarafından İstanbul'a kazandırılan Rumeli Üniversitesi'nin Konyalı kurucu rektörü Prof. Dr. Salih Aynural, Yenigün'e konuştu. Aynural, "Konya, Türkiye'nin sayılı şehirlerinden birisi. Konya'ya daha fazla üniversite yakışır diye düşünüyorum" dedi.

Konya'da konut satışlarında 10. sırada!

Konya'da bir önceki yılın haziran ayma göre konut satışları yüzde 8.5 oranında azaldı. 2315 konutun satıldığı Konya, Türkiye genelindeki toplam konut satışlarından da yüzde 2.2 pay aldı.

Hilti Türkiye, Türkiyenin en iyi 4. işvereni seçildi!

Hilti Türkiye, Great Place to Work tarafından açıklanan “Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2016” listesinde 50-500 çalışanı bulunan şirketler kategorisinde 4. oldu. Hilti Türkiye, Türkiye’nin en iyi işverenlerinden biri olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Konya Türk Yıldızları Parkı açıldı!

Konya Büyükşehir Belediyesince inşa edilen, Türkiye'nin havacılık temalı en büyük parkı "Türk Yıldızları Parkı", törenle hizmete açıldı.

Konya'da konut satışları Kasım'da yüzde 8,9 arttı!

Konya’da 2015 Kasım ayında 2 bin 558 ev satılırken, Konya Türkiye genelinde en çok ev satışı yapılan şehirler sıralamasında 8. sırada yerini aldı.

Konya Türk Yıldızları Parkı hizmete açıldı!

Kişi başına düşen yeşil alan miktarını 12 metrekareden 48 metrekareye yükselten Konya Büyükşehir Belediyesi, Ankara Yolu’nda Bilim Merkezi’ne kadar olan alanda yaklaşık 500 bin metrekarelik 3 yeni parkı tamamlıyor.

Yabancıların Türkiye'de gayrimenkul edinmesine ilişkin hukuki süreçler!

Son dönemde Türkiyenin cazip bir finans merkezi haline dönüşmesiyle birlikte, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye iştahı artmış durumda. Avukat Kadir Kurtuluş’a yabancıların Türkiye'de taşınmaz edinmesine ilişkin hukuki süreçleri sorduk.

Yabancıların Türkiye'de taşınmaz edinmesine ilişkin hukuki süreçler!

Son dönemde Türkiyenin cazip bir finans merkezi haline dönüşmesiyle birlikte, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye iştahı artmış durumda. Avukat Kadir Kurtuluş’a yabancıların Türkiye'de taşınmaz edinmesine ilişkin hukuki süreçleri sorduk.

konya Türkiyenin en büyük güneş enerjisi santrali Haberi

konya Türkiyenin en büyük güneş enerjisi santrali

Enerji çözümleri markası olarak hizmet eden Tunçmatik’in yan kuruluşu Powergie tarafından kurulacak olan Türkiye’nin en büyük güneş enerjisi santrali, Konya Kızören'de bulunan 144 dönümlük alana inşa edilecek. Yeni güneş santrali yılda 6500 ton CO2 salınımını önleyecek. Yılda 12.800,000 kwh enerji üretimi yapması hedeflenen güneş enerjisi santralinin Temmuz 2015 tarihinde devreye girmesi öngörülüyor.


50.000 Kişinin Elektrik ihtiyacı buradan karşılanacak


Dünyada öncü olan Alman malı invertörler ve yüksek performanslı endüstriyel güneş panelleri, yüksek sıcaklığa dayanıklı ve hava şartlarından etkilenmeyen ürünler kullanılan sistem, yaklaşık 50.000 kişinin elektrik ihtiyacını karşılayacak.


'Türkiye büyük bir potansiyele sahip'


Tunçmatik-Powergie Genel Müdürü Mehmet Özer, "Türkiye'nin en büyük güneş enerjisi santrali projesine imza atmış olmak tüm Tunçmatik ailesi olarak bizleri gururlandırıyor. Türkiye güneş enerjisi konusunda önemli bir potansiyele sahip ve bu potansiyeli...