24 / 04 / 2024

Konya yatırım

Konya yatırım

Kentte 105 yeni fabrika kurulurken, yapılan toplam yatırımların tutarı 3 milyar lirayı buluyor. KSO işte bu gelişmelerin yaşandığı bir yılda 40’ıncı kuruluş yıldönümünü görkemli bir gece ile kutladı

Konya'nın 2023 hedefi Türkiye’nin merkezi olmak!

Konya, büyük projelerle 2023 yılına kadar tarım, sanayi, ulaşım, turizm, enerji ve eğitimde Türkye’nin merkez kenti olmayı hedefliyor. Ekonomi Raporu 2013 başlıklı çalışmaya göre Konya, tarım ve sanayiden sonra turizmde de öne çıkmaya başladı

Konya'ya 5 yılda 5 milyarlık yatırım yapıldı!

Tahir Akyürek, bugüne kadar Konya'da 100 milyon liralık ihale yaptıklarını belirterek, "5 yılda toplamda net 5 milyarlık yatırım öngörüyoruz. Bu yatırımlar, Konya Merkez ve ilçelerin ihtiyaçlarına göre gerçekleşecek" dedi.

Eti Alüminyum, haddehane yatırımıyla cari açığı 350 milyon dolar azaltacak!

Cengiz Holding grup şirketleri arasında yer alan Eti Alüminyum, Konya'nın Seydişehir ilçesinde 3 milyar TL tutarında haddehane yatırımıyla cari açığın azaltılmasına 350 milyon dolarlık katkıda bulunacak.

Konya Lojistik Merkezi yatırım projesinin akıbeti TBMM'de!

Konya Lojistik Merkezi yatırım projesi meclis gündemine taşındı. CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, projenin akıbetini Bakan Turhan'a sordu... 

Konya Seydişehir'e 5 yılda 153 milyonluk yatırım!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi tarafından Seydişehir’e kazandırılan yatırımları inceleyerek geçtiğimiz son 5 yılda Seydişehir’e 153 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi.

Demir İnşaat 2018'de 6 projede 2.5 milyar TL yatırım yapacak!

2018'de 6 projede toplam 2.5 milyar TL yatırım yapacak Demir İnşaat, İzmir, Aydın, Konya ve Eskişehir'de projeler üretecek..

Konya'da son 10 yılda 77 sağlık yatırımı yapıldı!

Konya sağlık yatırımlarına hız verdi. Bölgede son 10 yıllık süreçte sağlık yatırımlarına 204 milyon 530 bin 471 lira harcandı. 77 sağlık yatırımı kazandırıldı.

Konya'da 219 milyon liralık yatırım yapılacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ömer Halisdemir Kültür Merkezinde düzenlenen, "Temel Atma, Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtımı Töreni"nde 219 milyon liralık yatırımın müjdesini verdi.

Konya Ereğli'ye 7.9 milyonluk yatırım!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Ereğli'de 7.9 milyon liralık yeni su şebekesi, şebeke ıslah ve su kuyusu toplama hattı yatırımı yaptı.

Konya Altınekin'e 14.9 milyon liralık yol yatırımı!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası sonrası Altınekin'e de 14.9 milyon liralık yol yatırımı yaptı.

Konya Sarayönü’ne 8.5 milyonluk yatırım!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası sonrası Sarayönü'ne 8.5 milyon TL'lik altyapı yatırımı yaptı.

Konya Güneysınır'da 5,9 milyon liralık ana cadde yatırımı yapıldı!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası ile Güneysınır ilçesindeki düzenlemede 16,3 ton asfalt kullanıldığını ve 9 bin metrekare tretuvar yapıldığını belirtti. Akyürek yatırımın 5,9 milyon liraya mal olduğunu söyledi.

Konya Emirgazi’ye 8,1 milyon liralık yol yatırımı!

Konya genelinde mahalleri birbirine bağlayan yollarda asfalt çalışmaları yapan Konya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası sonrası Emirgazi İlçesi’ne 8,1 milyon liralık mahalle yolu yatırımı gerçekleştirdi.

GES'te 1 milyar doları aşacak yatırım için ilk adım!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Konya-Karapınar'a yapılacak güneş enerjisi yatırımına ilişkin, "Bu yatırım bugün itibarıyla 1 milyar doların üzerinde, fabrika ayağını da düşününce en az 300 milyon dolar daha eklenecek.

Konya Ereğli'nin yollarına 4,5 milyonluk yatırım!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Ereğli İlçesi’nin 8 mahallesini birbirine bağlayan 44 kilometrelik grup yolunun 19 kilometresinde asfalt sathi kaplama çalışmasını tamamladı, kalan 25 kilometrede çalışmalar devam ediyor. Yolun yatırım maliyeti 4,5 milyon lira.

Konya yatırım Haberi

Konya yatırım


Konya Sanayi Odası (KSO) kuruluşunun 40’ıncı yılını kutladı. Gecenin ardından sorularımızı yanıtlayan KSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, “Konya’da 3 milyar liralık ikinci bir yatırım hamlesi başlattı” diye konuştu. Kütükcü, tahsisi talep patlaması nedeniyle noter huzurunda kura ile yapılan OSB’nin 4’üncü kısmında 105 yeni fabrika yükseldiğini kaydederek, “Buradaki fabrikalar için toplam yatırım makine parkurları ve inşaat bedelleri ile birlikte 1.5 milyar lira. Bunun 600 milyon lirası inşaat bedeli. Artık kentimizdeki prefabrikçilerde sıra bile bulunmuyor. Ayrıca biz OSB’nin yeni alanı için bir alt yapı yatırımı yapacağız. Konya’ya gelen Unilever’in bölgede oluşturduğu bir 500 milyon euroluk bir domino etkisi var. Toplamda 3 milyar liralık bir yatırımdan bahsedebiliriz. Konya şu anda 2’nci yatırım hamlesini başlatmış durumda” dedi....