28 / 03 / 2024

Konyada öğrenci

Konyada öğrenci

"Üniversite kenti" olma yolunda ilerleyen Konya'da öğrenciler, 2018'de ilk etabı tamamlanacak metro ile artık daha kısa süren ve konforlu bir yolculukla okullarına ulaşabilecek.

Sabancı Vakfı Mardin'de 200 kişilik kız öğrenci yurdu inşa ettirdi!

SABANCI Vakfı’nın desteğiyle inşa edilen Sabancı Mardin Kız Yurdu hizmete açıldı. Mardin’in Artuklu ilçesinde hayata geçirilen 200 öğrenci kapasiteli yurdun açılışı geçtiğimiz dün gerçekleşti...

Bursa Karacabey'de öğrenci yurdu inşaatında işçi barınağı yandı!

Karacabey'de TOKİ'nin inşa ettiği öğrenci yurdu inşaatında çalışan işçilerin barınakları çıkan yangında küle döndü. Taşeron firmaya ait işçilerin o sırada inşaat alanında olması faciayı önledi.

Cevizlibağ Atatürk Öğrenci Yurdu'nun inşaatı tamamlandı!

2012 yılında yıkılarak yeniden inşa edilen Cevizlibağ'daki Atatürk Öğrenci Yurdu, her öğrencinin kalmak isteyeceği özellikleriyle dikkat çekiyor. Adalar manzaralı yurtta, kartlı sistemle girilen duşlu, tek ve 3 kişilik odalar 5 yıldızlı otelleri aratmıyor

Sivas’ta 2 bin 250 öğrenci kapasiteli yurdun temeli atıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Sivas’ta Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesine yapılacak 2 bin 250 öğrenci kapasiteli yurdun temel atma törenine katıldı. Bakan Güllüce, yurt binasının "engelsiz" yapıda olduğunu söyledi

Üsküdar Çiçekçi Kız Öğrenci Yurt Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Üsküdar Çiçekçi Kız Öğrenci Yurt Hizmetleri Limited Şirketi, Bahadır Candemir, Resul Tercan, Menderes Saruhan tarafından 21 bin TL'lik sermaye ile 10 Kasım'da Üsküdar, Selimiye Mahallesi'nde kuruldu.

Gaziantep'te 500 kişilik öğrenci yurdu açıldı!

Karataş bölgesinde inşaa edilen 500 kişilik öğrenci yurdunun açılışını Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından açıldı. Edacan Grup tarafından yaptırılan öğrenci yurdunun yanı sıra Türkiye'nin en büyük cami yapımınında devam ettiği belirtildi.

Sivas'a 2 bin 250 öğrenci kapasiteli çevre dostu yurt inşa edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Sivas ’ın Yenişehir Mahallesi ’nde 2 bin 250 öğrenci kapasiteli çevre dostu yurt inşa edilecek.

Sümerbank Kayseri Bez Fabrikası lojmanları öğrenci yurdu oldu!

Cumhuriyetin ilk yıllarında yaptırılan Sümerbank Kayseri Bez Fabrikası'nın atıl durumdaki lojmanları restore edilerek AGÜ öğrencilerine yurt oldu. Lojmanlar AGÜ tarafından hazırlanan projeyle "Öğrenci Köyü"ne dönüştürüldü...

Sümerbank Kayseri Bez Fabrikası lojmanları Öğrenci Köyü oldu!

Cumhuriyetin ilk yıllarında yaptırılan ve 1999'a kadar üretimine devam eden Sümerbank Kayseri Bez Fabrikası işçilerinin kaldığı 2 katlı taş binalar, AGÜ tarafından "Öğrenci Köyü"ne dönüştürüldü.

Diyanet Vakfı her ilde öğrenci evleri açacak!

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tutkun, AA muhabirine yaptığı açıklamaya göre Türkiye Diyanet Vakfı, yükseköğrenim görenlerin barınma ihtiyacını karşılamak için ülke genelinde öğrenci evleri açmak için çalışma başlattı.

21 yeni öğrenci yurdu yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğünce 21 öğrenci yurdunun inşaatı sürdürülüyor. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatıyla öğrenci yurdu inşaatlarına hız verildi.

Arızlı Deprem Konutları öğrenci yurduna dönüştürüldü!

Saddam Hüseyin'in 10 milyon dolarlık petrol yardımı ile yaptırılan ve 'Saddam Deprem Komutları' olarak da anılan, depremde kiracı konumundaki evleri yıkılan depremzedelerin yerleştirildiği, Arızlı Deprem Konutları öğrenci yurduna dönüştürüldü.

TEV yeni şubeler ve kız öğrenci yurtları açacak!

Türk Eğitim Vakfı (TEV), yeni yılda Ege ve Trakya'ya yeni şubeler açaçak. Bünyesinde bin 154 gayrimenkulü bulunan kuruluş, kız öğrenci yurdu yatırımlarına da hız verecek

Konyada öğrenci Haberi

Konyada öğrenci

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun müjdesini verip, çalışmalarını başlattığı Konya metrosunun, günde 75 bin yolcu taşıması planlanıyor.


"Metro Konya", hayata geçtiğinde hızlı tren garları, otogar ve yeni stadyumun yanı sıra şehir için büyük önem taşıyan üniversite ve hastaneleri de birbirine bağlayacak.


Selçuk Üniversitesi (SÜ), Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ), KTO Karatay Üniversitesi, Mevlana Üniversitesi ve açılışa hazırlanan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi arasında bir ulaşım ağı oluşturacak metro, zaman tasarrufu ve konfor açısından öğrencileri rahata kavuşturacak.


Kentin bir ucunda yer alan ve adeta "öğrenci mahallesi" olan Bosna Hersek Mahallesi civarında ikamet edip diğer uçtaki NEÜ ve KTO Karatay Üniversitesinde okuyan öğrenciler, yaklaşık 1,5 saatte ulaştıkları okullarına metro ile artık 37 dakikada gidebilecek.


Şehir içi trafiğinin rahatlatacak ve yüksek hızlı tren hatlarını birbirine bağlayacak Konya metrosu, kenti...