16 / 04 / 2024

Bağcılar'a üç öğrenci yurdu geliyor!

Bağcılar'a üç öğrenci yurdu geliyor!

Bağcılar'a üç öğrenci yurdu geliyor. Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yeni yaşam alanlarına kavuşan Bağcılar, eğitim ve de öğretime yönelik hayata sunulan projelerle de dikkat çekiyor.



Sosyal ve kültürel projelerin hizmete sunulduğu Bağcılarda eğitime öncelik veriliyor. Hizmet veren Göztepe Malıallesi'ndeki Medipol Üniversite Hastanesi ve Kemerburgaz Üniversitesi'nin yanı sıra yeni üniversite bölümlerinin de kurulacağı ilçede yurt ihtiyacına cevap verebilmek amacıyla da projeler geliştiriliyor. Bu kapsamda inşa edilecek olan Ateştuğla, Hayrettin Karaman ve Selahattin Eyyubi Okulu yurt binaları öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşılayacak. 

DemirkapıMahallesinde inşa edilecek olan Ateştuğla Yurt Binası 441 metrekarelik oturum ve 2862 metrekarelik kullanım alanına sahip olacak. 120 öğrenci kapasiteli dört katlı binada yemekhane, dijital kütüphane, yatakhaneler, etüt salonları olacak. Yine Demirkapı Mahallesi'nde inşa edilecek olan Hayrettin Karaman Yurt binasında 575 metrekarelik oturum ve 2875 metrekarelik kullanım alanı olacak. Dört katlı binada bekleme salonu, tv odası, dijital kütüphane, oyun odası, revir gibi sosyal mekanlar hizmet verecek. Birinci, ikinci ve üçüncü katlarda da yatakhaneler ile etüt salonları hizmet verecek. Dördüncü katta ise yemekhane, mutfak ve mescit olacak. Yurt, 168 öğrenci kapasiteli olacak. 

Selahattin Eyyubi İmam Hatip Lisesi yanına da spor salonu ve yurt binası inşa edilecek. 8515 metrekarelik kullanım alanına kurulacak olan tesis 1578 metrekarelik oturum alanına sahip olacak. 

İkinci bodrum katta basketbol ve voleybol salonu, yönetim, çok amaçlı salon bulunacak. 

Tesiste yer alacak olan diğer bölümler ise şöyle: Fitness salonu, aktivite alanları, satranç odası, masa tenisi odası, malzeme ve temizlik deposu, spor salonu galerisi, yemekhane çamaşır odası, ütü- tv -elektrik odası ve teknik hacimler. Zemin katta da yönetim odası, danışma, beldeme alanı, kantin, yatakhaneler, etüt odası ve iç avlu yer alacak. Birinci, ikinci ve üçüncü katlarda da yatakhaneler ve etüt odası öğrencilere hizmet verecek. 

Bağcılar'da 100'e yakın okulda 6500 kişilik öğretmen kadrosunun hizmet verdiğini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, hizmetlerinde eğitime her zaman öncelik tanıdıklarını ifade etti. Maııtolama çalışmaları sonucu okul binalarını yenilediklerini öğrencileri sağlıklı ve huzurlu eğitim yuvalarına kavuşturduklarını ifade eden Çağırıcı, "Okullarımızı güvenlik kameralarıyla donatıyoruz. Sınıfların, laboratuarların ve öğretmen odalarının temizliğini ve ilaçlamasını yapıyoruz. Okulların boya ve badanasının yapılmasına da destek veriyoruz." dedi. Bağcılar'da öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılamaya yönelik projeler hazırladıklarını da anlatan Çağırıcı, üç yeni yurt binasını tamamlar tamamlamaz hizmete sunacakları müjdesini verdi. 


Hürses


Geri Dön