29 / 03 / 2024

kooperatif aidatları nereye yatırılır

kooperatif aidatları nereye yatırılır

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Kooperatif aidatları yönetim kurulu üyesi bir kişi adına yatırılıyor. Bu durumda bir sakınca olur mu?' sorusunu yanıtladı.

Kooperatif aidatları şahıs hesaplarına yatırılmaz!

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Kooperatif aidatları yönetim kurulu üyesi bir kişi adına yatırılıyor. Bu durumda bir sakınca olur mu?' sorusunu yanıtladı.

Kooperatif kurmak için nereye başvurulur?

Kooperatif kurmak için gerekli koşulları sağlayan ortakların, ana sözleşme yaparak noterde onaylatmaları gerekiyor. Peki, kooperatif kurmak için nereye başvurulur? Kooperatif kurmak için başvuru dilekçesi nasıl yazılır?

Emlak vergisi nereye ne zaman ödenir?

Ev, işyeri, arsa ve arazi sahiplerinin devlete belli oranlarda ve belli dönemlerde vergi ödemeleri gerekiyor. 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu kapsamında düzenlenen emlak vergisi nereye ne zaman ödenir?

İhtiyari deprem sigortaları nereye yapılır?

DASK, belediye sınırları içinde kalan meskenlere yönelik olarak geliştirilmiş olup; köy yerleşim alanlarında DASK yerine ihtiyari deprem sigortası yapılabiliyor. Peki, ihtiyari deprem sigortaları nereye yapılır?

Vergi yapılandırmaları nereye ödenecek?

6552 sayılı Torba Yasası kapsamında bazı vergi ve alacaklara af geldi. Af kapsamında emlak ve çevre temizlik vergisi borçları da bulunuyor. Peki, vergi yapılandırmaları nereye ödenecek?

Kaçak evler nereye şikayet edilir?

Kaçak yapılaşmayı önleyebilmek ve yapı denetim sisteminin etkin uygulanabilmesi için, ruhsatsız olarak bir evin inşasına başlanıldığının anlaşılması durumunda, kaçak evler nereye şikayet edilir? İşte, kaçak ev şikayeti..

Damga vergisi beyanı nereye verilir?

Damga Vergisinin mükellefi kağıtları imzalayan kişiler olarak karşımıza çıkıyor.Resmi dairelerle kişiler arasındaki işlemlere ait kağıtların Damga Vergisini kişiler ödüyor. Peki, damga vergisi beyanı nereye verilir?

Kaçak elektrik şikayeti nereye yapılır?

Kaçak elektrik şikayetinin nereye ve nasıl yapılması gerektiğine ilişkin esaslar, elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmeliği kapsamında yer alıyor. Peki, kaçak elektrik şikayeti nereye yapılır? Nasıl yapılır?

Gecikmiş elektrik faturası nereye ödenir?

Elektrik faturalarının ne kadar olduğu ve en son hangi gün ödenmesi gerektiği, faturanın üzerinde belirtiliyor. Peki fatura ödeme günü geçerse ne olur? Gecikmiş elektrik faturası nereye ödenir?

Elektrik faturası nereye ödenir?

Elektrik faturaları, PTT Şubelerinden, anlaşmalı banka şubeleri ve anlaşmalı ödeme noktalarından ödenebiliyor. Peki, elektrik faturası nereye ödenir? Elektrik faturası nasıl ödenir? İşte elektrik faturası ödeme yerleri..

Kooperatif üyeliği konut satın alma ile devir olur mu?

Kooperatif ile ilgili yasal esaslar, 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, kooperatif üyeliği konut satın alma ile devir olur mu? Konut satılınca eski üyenin üyeliği devam eder mi?

Emlak vergisi nereye yatırılır?

Emlak vergisi binalar ve arsa ile araziler için ödeniyor. İlk taksitlerin en son Mayıs ayında, ikinci taksitlerin ise Kasım ayında ödendiği emlak vergisi nereye yatırılır? Emlak vergisi nerede ödenir?

İpotek fek harcı nereye yatırılır?

Konut kredisi borcunun tamamı ödendikten sonra konutun üzerindeki ipoteğin kaldırılması için banka tarafından hazırlanan yazıya ipotek fek yazısı deniyor. İpotek fek harcı nereye yatırılır?

kooperatif aidatları nereye yatırılır Haberi

kooperatif aidatları nereye yatırılır

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bir kooperatifin ortağıyım. Bizim gibi bazı ortaklar kooperatif aidatı öderken bazılarının ödemediğini, onların yurtdışında olduğu için borçlarının çok yüksek düzeylere ulaştığını biliyoruz. Bunların tahsili için girişimde bulunulması gerekmez mi? Bir de bankaya yatırılacak aidatlar kooperatif hesabına yatmıyor da yönetim kurulu üyesi bir kişi adına yatırılıyor. Bu durumda bir sakınca olur mu?' sorusunu yanıtladı. İşte Tamer Heper'in yazısı...


Birincisi bir kooperatifte her ortağın hakları eşittir ve korunması gerekir. Ortaklara tahsis olunan dairelere göre farklı aidat ödenebilir. Aidat borcu birikmiş kimselere makul süre için bir imkan tanınır ama sonuçta bu tür üyelerin ortaklıklarının son bulması için gerekli girişimde bulunulur ve kendilerinden birikmiş aidatın tahsili için gerekli yasal girişimde bulunulur. Bu husus yönetim kurulunun...