28 / 03 / 2024

kooperatif ana sözleşmesi örneği 2015

kooperatif ana sözleşmesi örneği 2015

En az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kurulan kooperatifin ana sözleşmedeki imzalarının noterce onaylanması gerekiyor. İşte kooperatif ana sözleşmesi 2015 örneği...

Kuyumcukent Gayrimenkul Ana Sözleşmesi'nin tadil metinleri onaylandı!

Kuyumcukent Gayrimenkul'ün Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurusu yapılan Ana Sözleşme Tadil Metinleri, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı.

Akiş GYO ve Yapı Kredi arasında 117.5 milyon TL'lik kredi sözleşmesi!

Akiş GYO'nun Yapı Kredi Bankası A.Ş.'den kullanmış olduğu toplam 117 milyon 516 bin 666 dolar ana para tutarlı kredileri için kredi sözleşmesi imzalanmasına karar verildi.

Pera GYO ana sözleşmesini güncelledi!

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda ana sözleşmesi hakkında açıklama yaptı.

Vakıf GYO Sancaktepe Konut Projesi'nin ihale sözleşmesi imzalandı!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, ile Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Sancaktepe Konut Projesi'nin ihale sonucunda Ana Yüklenici Sözleşmesi imzalandı.

Metal Gayrimenkul ana sözleşmesinde değişiklik yaptı!

Metal Gayrimenkul Kamu aydınlatma Platformu'nda açıklama yaptı. Metal Gayriimenkul Elektronik Genel Kurul Sistemine Geçiş Amaçlı Ana Sözleşmesi'nde değişiklik yaptı.

Kooperatif ana sözleşmesi 2015!

En az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kurulan kooperatifin ana sözleşmedeki imzalarının noterce onaylanması gerekiyor. İşte kooperatif ana sözleşmesi 2015 örneği...

GSD Denizcilik Gayrimenkul ana sözleşmedeki 2 maddesinin değişikliğini yayınladı!

GSD Denizcilik Gayrimenkul İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. Kamu Aydınlatma Platformu'nda Türk Ticaret Kanunu'nun yapılan değişikliğine uyum sağlanması amacıyla, Ana Sözleşmesi'nin 11. ve 12. maddelerini açıkladı.

Kooperatif sözleşmesi nasıl feshedilir?

Kooperatifler, ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını işgücü ve parasal katkılarıyla karşılıklı yardımlaşmak amacıyla kuruluyor. Peki, kooperatif sözleşmesi nasıl feshedilir?

Kooperatif ana sözleşme örneği!

Kooperatif ortaklarının imzalayıp, noterde onaylattırmaları gereken; birbirleri için bağlayıcı nitelik taşıyan sözleşmeye kooperatif ana sözleşmesi deniyor. İşte, kooperatif ana sözleşme örneği!

Kooperatif hisse devir sözleşmesi örneği!

Kooperatif ortaklıklarının hissesini devretme hakkı da bulunuyor. Kooperatif hisse devrinin yapılabilmesi için kooperatif yönetim kuruluna başvuru yapılması gerekiyor. İşte, kooperatif hisse devir sözleşmesi örneği!

Apartman görevlisi hizmet sözleşmesi 2015!

Ana taşınmazda mutlaka bulunması gereken apartman görevlisi ve yönetici arasında hizmet sözleşmesi imzalanması gerekiyor.Apartman görevlisi hizmet sözleşmesi nasıl yapılır?işte,apartman görevlisi hizmet sözleşmesi 2015!

Kooperatif ortaklığı devir sözleşmesi 2015!

Kooperatif üyesi,üyeliği devralmak isteyen kişi ile sözleşme imzalayarak kooperatif devrini gerçekleştirebiliyor.Peki kooperatif devir işlemleri nasıl gerçekleştiriliyor?İşte,kooperatif ortaklığı devir sözleşmesi 2015!

Kooperatif devir sözleşmesi örneği!

Kooperatifte hisse bir başkasına devredilebiliyor. Hissesini devreden kimsenin devrettiği kimse ile sözleşme yapması gerekiyor. Peki, kooperatif devir sözleşmesi nasıl yapılır? İşte kooperatif devir sözleşmesi örneği...

kooperatif ana sözleşmesi örneği 2015 Haberi

kooperatif ana sözleşmesi örneği 2015

Kooperatif ana sözleşmesi 2015!

Genellikle konut inşaatı için; işgücü ve parasal katkılarıyla karşılıklı yardım, dayanışma ve kefalet suretiyle sağlayıp korumak amacıyla gerçek ve tüzel kişiler tarafından kurulan değişir ortaklı ve değişir sermayeli ortaklıklara kooperatif deniyor.


En az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kurulan kooperatifin ana sözleşmedeki imzalarının noterce onaylanması gerekiyor. Kooperatif ana sözleşmesi 2015 örneği aşağıda yer alıyor;


Kooperatif ana sözleşmesi örneği:


BİRİNCİ BÖLÜM


KURULUŞ, TÜZEL KİŞİLİĞİN KAZANILMASI VE ANASÖZLEŞME DEĞİŞİKLİĞİ, UNVAN, MERKEZ, SÜRE, AMAÇ VE FAALİYET KONULARI


KURULUŞ:

Madde 1- Bu anasözleşmede isimleri, tabiiyetleri, ikametgah adresleri ve taahhüt ettikleri sermaye payları gösterilen kimseler tarafından, 1163 Sayılı Kooperatifler Kanunu hükümlerine göre değişir ortaklı, değişir sermayeli ve sınırlı sorumlu bir konut yapı kooperatifi kurulmuştur.


TÜZEL KİŞİLİĞİN KAZANILMASI VE ANASÖZLEŞME DEĞİŞİKLİĞİ:

Madde 2- Kooperatif Ticaret Siciline tescil ile...