26 / 04 / 2024

Kooperatif hisse devir sözleşmesi örneği!

Kooperatif hisse devir sözleşmesi örneği!

Kooperatif ortaklıklarının hissesini devretme hakkı da bulunuyor. Kooperatif hisse devrinin yapılabilmesi için kooperatif yönetim kuruluna başvuru yapılması gerekiyor. İşte, kooperatif hisse devir sözleşmesi örneği!



Kooperatif hisse devir sözleşmesi örneği!

Tüzel kişiliği haiz olmak üzere ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek ve geçimlerine ait ihtiyaçlarını işgücü ve parasal katkılarıyla karşılıklı yardım, dayanışma ve kefalet suretiyle sağlayıp korumak amacıyla gerçek ve kamu tüzel kişileri tarafından kurulan değişir ortaklı ve değişir sermayeli ortaklıklara kooperatif deniyor.


Kooperatif ortaklığına girelebilmek için gerçek ve tüzelkişiler, kooperatif anasözleşmesi hükümlerini bütün hak ve ödevleriyle birlikte kabul ettiklerini belirten bir yazı ile kooperatif yönetim kuruluna başvuru yapmaları gerekiyor.


Kooperatiflerde bulunan hisseler devredilebiliyor. Hisse devir işlemi noterde yapılıyor. Yapılan devir işleminden sonra, kooperatif yönetim kuruluna başvurulması gerekiyor. Yönetime yapılacak başvuru ayrı ayrı olabileceği gibi birlikte de yapılabiliyor.


Böylece kooperatif ortağının üyeliği sonlanmış olarak, kooperatif hissesini devralan kimsenin ortaklığı başlamış oluyor. Hisse devri için Kooperatif yönetim kuruluna bir dilekçe vermek gerekiyor. 


Kooperatif hisse devir sözleşmesi örneği!

SINIRLI SORUMLU İNŞAAT MÜHENDİSLERİ KONUT YAPI KOOPERATİFİ’ ndeki aşağıda unvanı kayıtlı kooperatif nezdindeki ….. ortaklık numaralı hissemi ve bu hissem nedeniyle adıma tahsis edilmiş veya edilecek her türlü  hukuki hakların tamamını bütün hukuki vecibeleri ile birlikte ……………………’e devrettim. Kooperatifteki bu ortaklık ile ilgili her türlü alacağımı aldım. Bu ortaklık ile ilgili olarak kooperatifle hiçbir alakam kalmadığını, Yönetim kurulunu idari ve mali yönden ibra ettiğimi kabul beyan ve taahhüt ederim.

                                                                                                                                       

                                                                                     Devir eden

Ad Soyad:

TC:                      

Adres:

           

Cep tel:

 


SINIRLI SORUMLU İNŞAAT MÜHENDİSLERİ KONUT YAPI KOOPERATİFİ ortağı …………………………….  adına tahsis edilen  ….. ortaklık numaralı hisseye ait hakların tamamını her türlü  hukuki hak ve vecibeleri ile birlikte  devraldım. Bundan sonra doğacak yükümlülükler ve genel kurul kararlarına uyacağımı  kabul beyan ve taahhüt ederim.

 

                                                                                          Devir alan

         

 

Ad Soyad:

TC:


Adres: 

          


Kooperatif ortaklığından nasıl çıkarılır?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön