25 / 04 / 2024

Toplu konut devir sözleşmesi örneği!

Toplu konut devir sözleşmesi örneği!

Günümüzde toplu konut projeleri oldukça yaygınlaşıyor ve talep görüyor. Devlet destekli toplu konut projeleri kolay konut edinimi sağlıyor. Peki, toplu konut projesinden alınan dairenin devri nasıl olur? İşte, toplu konut devir sözleşmesi örneği!



Toplu konut devir sözleşmesi örneği!

Konut yapım ortaklığı ya da konut bankaları gibi kamusal ya da özel kuruluşlarca gerçekleştirilen ve çok sayıda ailenin barınma gereksinmesini karşılayan toplu konut projeleri kolay ev sahibi olma imkanı sunuyor. 


Toplu konut projelerinin lokomotifi devlet idaresindeki firmalar olarak biliniyor.  Toplu konutlar lükse kaçmadan ortalama kalitede yapılıyor.


Toplu konut projeleri ile ilgili usul ve esaslara Toplu Konut Kanunu'nda yer veriliyor. Kanun hükümlerine göre, toplu konut projesinden alınan dairenin devri mümkün oluyor. Dairenin devri için devir bedelinin ödenmesi ve toplu konut devir sözleşmesinin imzalanması gerekiyor. İşte, toplu konut devir sözleşmesi!


Toplu konut devir sözleşmesi örneği!


DEVİR EDEN

...

(Adres)...

...

DEVİR ALAN

...

(Adres)...

...

DEVİR BEDELİ

...

Taraflardan devir eden ben ......................... T.C. ..................................... İdaresine ait ve Türkiye ................. Bankası T.A.O. tarafından satışa çıkartılan ............... ili ................. ilçesi, ................................ toplu konut alanı ........... Etap uygulamasına dahil olan ve henüz tapuya bağlanmamış Türkiye ................... Bankası T.A.O. ‘ca adıma kura neticesinde çıkmış olan ............................................................................................ daire üzerindeki hak ve hisselerimin tamamı her türlü hakları ile birlikte alıcısı bulunan ............................................................. devir ve temlik ettim. Devir bedelini kendisinden nakten ve tama ve tahsis ettim. Bundan böyle banka tarafından istenecek tüm ödemelerin devir alan tarafından yapılacağını benim hiçbir hakkımın kalmadığını devir alan adına intikal ettiğini beyan ve ikrar ederim.

Taraflardan devir alan ben ...................................................... yukarıda devir edenin beyanı vechile adresi yukarıda yazıl söz konusu daireyi aynı bedel ve şartlarla her türlü hukuk ve vecibeleri ile birlikte devir aldım. Devir bedelini tamamen ödedim. Adıma intikal ettiğini bundan böyle banka tarafından istenecek tüm ödemelerin tarafımdan yapılacağını söz konusu dairenin satıcının kendi malı olduğunu bilerek ve bir belge göstermesine gerek görmeksizin devir aldığımı beyan ederim. İşbu sözleşme ilgililerin beyanına göre yarılmıştır. 


Tarih 


DEVİR EDEN      DEVİR ALAN

Ad Soyad           Ad Soyad

İmza                    İmza


Toplu konut sözleşmesi devredilir mi?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön