26 / 04 / 2024

köprüler onarıldı mı

köprüler onarıldı mı

Karayolları 1. Bölge Müdürü İsmail Kartal: " Geniş kapsamlı bir çalışma yürüteceğiz. Köprüler, halatların değişiminden, üst yapısından yaya korkuluklarına kadar büyük bir onarımdan geçecek " dedi.

1942'de alınan karar: Karayolları ve köprüler için her sene 5 milyon lira harcanacak!

1942 yılında karayolları ve köprüleri ilgilendiren bir kanun projesi hazırlanmış. Projeye göre her sene karayolları ve köprüler için 5 milyon lira harcanılmasına karar verilmiş. 

İstanbul depreminde köprüler, havalimanları, yollar yıkılacak mı? Bakan Uraloğlu tek tek açıkladı: Tahliye planı yapıldı

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul depremi ile ilgili yaptıkları ve yapmayı planladıkları çalışmaları tek tek açıkladı. Peki İstanbul depreminde köprüler, havalimanları, yollar yıkılacak mı? İşte ayrıntılar...

İstanbullular dikkat! Galata Köprüsü onarıma giriyor! Yola çıkmadan önce yeni güzergahlara bakın!

Yeni Galata Köprüsü’nda olası İstanbul depremine hazırlık kapsamında onarım çalışmaları başlayacak. 13 Ağustos Pazar günü başlayacak ve 40 gün sürecek çalışmalar nedeniyle trafik akışı değişecek.

Kurban Bayramı'nda hangi köprüler ve otoyollar ücretsiz olacak? 2023 Bayramda köprüler bedava mı? 

Kurban Bayramı'na kısa süre kala vatandaşlar bayramda hangi köprüler ve otoyolların ücretsiz olacağını sorguluyor. İşte detaylar... 

Ramazan Bayramı’nda otoyollar bedava mı? Bayramda toplu taşıma bedava mı? Bayramda köprü ve otoyolla ücretsiz mi?

Ramazan Bayramı önümüzdeki hafta idrak edilecek. Peki “Ramazan Bayramı’nda otoyol ve köprüler bedava mı? Bayramda otoyollar ücretsiz mi?” İşte tüm soruların yanıtı!

Sabiha Gökçen metro açıldı mı? Sabiha Gökçen metro durakları belli oldu mu?

Sabiha Gökçen metro açıldı mı? Sabiha Gökçen metro durakları belli oldu mu? soruları vatandaşlar tarafından sürekli sorulmaktadır. İşte detaylar!

Kurban Bayramı’nda otoyollar ve köprüler bedava olacak mı? İşte detaylar

Kurban Bayramı’na yaklaşık 10 gün kalmışken, otoyolların ve köprülerin ücretle olup olmayacağı belli oldu.

1915 Çanakkale Köprüsü açıldı, bölgenin değeri uçtu! Arsalar kapış kapış gidiyor!

Türkiye'nin büyük bir heyecanla beklediği 1915 Çanakkale Köprüsü, Başkan Erdoğan'ın katıldığı dev törenle bugün açıldı. Mega projenin açılmasının ardından bölge şaha kalktı. 1915 Çanakkale Köprüsü açıldı, bölgenin değeri uçtu. Arsalar kapış kapış gidiyor...

Malatya Tohma Köprüsü açıldı! 

Malatya ile Sivas arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde "itme sürme yöntemi" ile inşa edilen yeni Tohma Köprüsü açıldı. 

Elazığ Kömürhan Köprüsü açıldı!

İnşasında Eyfel Kulesi'ndeki kadar, yaklaşık 7 bin ton çelik kullanılan Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli bugün gerçekleşecek törenle hizmete açılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

Haliç Köprüsü'nde 18 Ağustos'a kadar bakım çalışması yapılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü, tarafından Haliç Köprüsü'nde bakım çalışmaları başlatıldı...

Botan Çayı Beğendik Köprüsü açıldı!

Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Beğendik Beldesinde yapımına 2014 yılında başlanan, Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birbirine bağlayan Beğendik Köprüsü açıldı...

Çatalca İhsaniye'de 50 yıldır beklenen köprünün yapımı başladı!

Çatalca İhsaniye mahalllesinde 50 yıldır istediği köprünün yapılmasını sağlayan Belediye Başkanı Mesut Üner, köprünün yapım aşamalarıyla yakından ilgileniyor. 

köprüler onarıldı mı Haberi

köprüler onarıldı mı


Karayolları 1. Bölge Müdürü İsmail Kartal, Fatih Sultan Mehmet ve Boğaziçi gibi köprülerin 40 yıl arayla bakım ve onarımdan geçirilmesi gerektiğini belirterek, "Geniş kapsamlı bir çalışma yürüteceğiz. Köprüler, halatların değişiminden, üst yapısından yaya korkuluklarına kadar büyük bir onarımdan geçecek" dedi.


Kartal, Fatih Sultan Mehmet ve Boğaziçi köprülerinin bakım ve onarım ihalesinin sonuçlandığını, sözleşme sürecini tamamladıklarını söyledi.


Köprülerden günde ortalama 430-450 bin araç geçtiğini vurgulayan Kartal, "Yaz tatili döneminde kabloların değişim çalışmaları yapılacak" şeklinde konuştu.


"Boğaziçi Köprüsü'nün askı halatları değişecek" diyen Kartal, şöyle devam etti:


"Bazı onarımlar yapılacak, korkuluklar dahil. Kulelerin bakımı, onarımı, boya ve üstyapı onarımları yapılacak. Büyük kapsamlı bakım ve onarım gerçekleştireceğiz. Sözleşme süresi 540 gün öngörülmüş olsa da daha erken tarihte bitirmeyi hedeflemekteyiz. Özellikle askı kablolarının değişimi esnasında bazı şeritleri kapatarak...