25 / 04 / 2024

Körfez Köprüsü yüksekliği ne kadar olacak

Körfez Köprüsü yüksekliği ne kadar olacak

İstanbul-İzmir arasını yaklaşık 3.5 saate indirecek olan Gebze-Orhangazi İzmir Otoyolu Projesi' nin en önemli geçiş noktalarından biri olan İzmit Körfez Köprüsü' nde çalışmalar hızla ilerliyor...

Osmangazi Köprüsü'nden geçiş ücretlerinin 590 lirasını geçmeyenler ödüyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Osmangazi Köprüsü'nden Kurban Bayramı sürecinde 100 bine yakın aracın geçtiğini açıkladı. Osmangazi Köprüsünden geçen araçlardan 184 lira ücret alınıyorken köprüyü hiç kullanmayanlar 590 lira bedel ödüyor.

1915 Çanakkale Köprüsü, bölgeye olan talebi katladı!

2017 yılında temelleri atılan 1915 Çanakkale Köprüsü açılış için gün sayıyor. Hayata geçirilen mega projeyle bölgeye olan talep de katlandı.

Çanakkale Köprüsü'nde geçiş yolunun yarısından fazlası tamamlandı!

Açılışı merakla beklenen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde 87 tabliyeden 55'inin montaj çalışmaları tamamlandı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde montaj işlemleri tamamlanıyor!

"Çanakkale Boğazı'nın gerdanlığı" olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalar dahilinde tabliye montaj işlemleri tamamlanıyor.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yüksekliği Eyfel Kulesi'ni geçti!

Tamamlandığında "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" unvanını alacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yüksekliği Eyfel Kulesi'ni geçti. İnşası sona eren kayaklarının yüksekliği 318'er metreye ulaştı.

Türkiye Köprü Deprem Yönetmeliği!

Türkiye Köprü Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Rize'deki tarihi Aşıklar Kemer Köprüsü yıkıldı!

Rize'nin Çayeli ilçesinde bulunan tarihi Aşıklar Kemer Köprüsü aniden çöktü. Yöre halkı tarihi köprünün yeniden yapılmasını istedi.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yüksekliği 84 metreye ulaştı!

Temeli, 18 Mart 2017 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından törenle atılan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yüksekliği yüksekliği 84 metreye ulaştı. Köprü'nün 18 Mart 2022 tarihinde hizmete açılması planlanıyor.

1915 Çanakkale Köprüsü yükseliyor!

Cumhuriyet'in 100'üncü yılını simgesi olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı. Lapseki ve Gelibolu yakalarında denize batırılan kesonlar üzerine blokların yerleştirilmesiyle yükselen köprü ayaklarına, vinç yardımıyla ikinci bağ kirişleri yerleştirildi.

İtalya'daki facia köprüsü yıkıldı!

İtalya'nın Cenova kentindeki 43 kişinin öldüğü otoyol köprüsü patlayıcılarla yıkıldı.

İtalya'daki Morondi otoyol köprüsü yıkıldı!

İtalya'nın Cenova kentinde, 11 ay önce kısmen çökmesi sonucu 43 kişinin öldüğü Morandi otoyol köprüsünden geriye kalanlar yok edildi.

1915 Çanakkale Köprüsü yükseliyor!

Çanakkale Boğazı’na inşa edilen 1915 Çanakkale Köprüsü’nün yaklaşık 1 ay önce batırılan, Avrupa ve Asya yakası kule kesonları üzerinde ayaklar yükseliyor. Çalışmaların hızla devam etmesiyle bölgeye talep arttı.

Dünyanın en uzun asma köprüsü açıldı!

Mısır Kahire'de bulunan Rod al-Farag Axis Köprüsü hizmete açıldı. Köprü, 67.3 metre eniyle dünyanın en geniş asma köprüsü olma özelliği taşıyor.

Körfez Köprüsü yüksekliği ne kadar olacak Haberi

Körfez Köprüsü yüksekliği ne kadar olacak

İstanbul-İzmir arasını yaklaşık 3.5 saate indirecek olan Körfez Köprüsü'nde çalışmalara hız verildi. Köprünün ayakları su üstünde yükselmeye başladı.

İstanbul-İzmir arasını yaklaşık 3.5 saate indirecek olan Gebze-Orhangazi İzmir Otoyolu Projesi'nin en önemli geçiş noktalarından biri olan İzmit Körfez Köprüsü'nde çalışmalar hızla ilerliyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın incelemelerde bulunduğu köprü inşaatında toplam 252 metre olacak köprünün ayakları da su üstünde görünmeye başladı.

İzmit Körfezi'nin Dilovası ilçesi Dil Burnu ile Karamürsel ilçesinin Hersek Burnu arasında yapılan köprü, dünyanın en uzun 4'üncü asma köprüsü olacak. 

Şu anda deniz içindeki ayakları da yükselmeye başlayan köprü tamamlandığında, ayak yüksekliği 252 metre olacak. Köprünün ayak yüksekliği bugün itibariyle su üstünde 28 metreye ulaşırken, tamamlandığında köprünün uzunluğu 2 bin 682 metre, eni ise 35.93 metre olacak.



TOKİ...