16 / 04 / 2024

koronavirüs ekonomi etkisi

koronavirüs ekonomi etkisi

KONUTDER ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, dünyayı etkisi altına alan 'koronavirüs salgınının ekonomiye etkisi' ile ilgili açıklamalarda bulundu...

Amerikalı ailelerin serveti koronavirüs salgını sırasında yüzde 37 arttı!

ABD Merkez Bankası (Fed), Amerikalı ailelerin servetinin tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sırasında arttığını belirtti.

Tiny houselara koronavirüs ilgisi!

Adalı A.Ş. tarafından üretilen Tiny House'lar tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sürecinde yoğun ilgi gördü.

Koronavirüs salgını doğa ile iç içe olan konutlara talebi yüzde 235 artırdı!

Denge Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Latif Aksoy yaptığı açıklamada, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının, doğayla iç içe yapılara olan talebi yüzde 235 oranında artırdığını söyledi.

Koronavirüs salgını prefabrik modüler çelik binalara talebi artırdı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını prefabrik modüler çelik binalara talebi artırdı...

Koronavirüs salgınında 124 bin 910 esnaf kepenk indirdi! 

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını en çok esnafı olumsuz olarak etkiledi. Bu süreçte 124 bin 910 esnaf iflas bayrağını çekti.

Koronavirüs sonrası hangi evler aranıyor?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle evde geçirilen zamanın artması nedeniyle ev arayışlarında tercihler de değişti. Pandemi sonrasında ev arayanların olmazsa olmazı balkonlu evler oldu. 

Koronavirüs salgını site yönetimlerinin önemini ve sorumluluklarını artırdı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sırasında birçok kişi evde her zamankinden daha fazla vakit geçirdi. Bu durum site yönetim şirketinin görev ve sorumluluklarını da oldukça artırdı. 

Koronavirüs salgınında 936 kolej kapandı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, en çok özel eğitim sektörünü etkiledi. Pandemi boyunca Türkiye genelinde  936 kolej kapatıldı. 

Koronavirüs Bodrum’a ilgiyi durdurmadı!

Lüks Gayrimenkul Danışmanı Şule Alp, tüm dünyayı etkisi altın alan koronavirüsün Bodrum’a ilgiyi durdurmadığını söyledi.

Koronavirüs salgınında villa turizmine talep arttı!

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını sürecinde yerli ve yabancı turistlerin Antalya’da bulunan villalara ilgisi arttı.

Kira fiyatlarına koronavirüs etkisi!

Koronavirüs ve deprem nedeniyle büyük şehirlerden kaçan vatandaşların ilk tercihi Bodrum oluyor. Bu durumu fırsat bilen ev sahipleri de kira fiyatlarına zam yapmaya başladı.

Bodrum'daki arsalara koronavirüs dopingi!

Tüm dünyayı etkisi altına koronavirüs nedeniyle Bodrum'da arsa fiyatları katlandı...

Koronavirüs ev planlarını değiştirdi!

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs yaşam alışkanlıklarını farklı bir boyuta taşıdı. İç Mimar Hakan Cengiz daha sterlin ve izole bir yaşam için neler yapılabileceğiyle ilgili öngörülerini paylaştı....

koronavirüs ekonomi etkisi Haberi

koronavirüs ekonomi etkisi

KONUTDER ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, tüm dünyayı etkisi altına alan 'koronavirüsün ekonomiye etkisi' hakkında açıklamalarda bulundu. İşte Elmas'ın o açıklamaları...

Bankalarda  şu anda  2.7 trilyon TL karşılığı mevduat var. Bunun  1.350'si  TL , bir o kadarı da döviz. Bu TL kısmına her ay yaklaşık  14 milyar TL  faiz ödüyor bu ülke şu anda.  Bankalardaki toplam mevduatın  2 trilyon TL'si  200 bin kişi ve kuruma ait.  ''Türkiye 200 bin kişiye her ay 14 milyar TL faiz ödemeye devam etsin mi?'' Biz bu çağrıyı geçen hafta yaptık. Pek bir oralı olan çıkmadı. Bu hafta da faizler bir puan daha yükseldi. Döviz de biraz daha yükseldi. Bütün dünya faizi sıfırladı, merkez bankaları para basıp  hem hazinelerine, hem bankalara, hem her...