24 / 04 / 2024

koronavirüs izole yaşam

koronavirüs izole yaşam

Hayatımızda birçok alışkanlığı değiştiren koronavirüs 2020'de izole yaşama olan talebi de artırdı. 

Sümer Evleri'nde yaşam Aralık 2023'te başlayacak!

Capella İnşaat tarafından Eskişehir'de inşa edilen Sümer Evleri'nde satışlar devam ediyor. Sümer Evleri'nde yaşam Aralık 2023'te başlayacak. İşte projeye ilişkin tüm detaylar...

İstanbul yaşam maliyetinde 185'inci sıraya yerleşti! Megakent 227 şehir arasında expat çalışanlar için cazibeli konumda!

Mercer, Yaşam Maliyeti Araştırması’nın sonuçlarını tek tek açıkladı. İstanbul yaşam maliyetinde, 227 şehir arasında 185'inci sıraya yerleşti. İşte ayrıntılar...

Dünya için tehlike çanları çalıyor! Yaşam süresi, eğitim ve hayat standartları düştü

Birleşmiş Milletler'den sıcak bir rapor geldi. BM, bugün yayımlamış olduğu raporla birlikte beklenen yaşam süresinin bazı alanlarda korona virüs pandemisi ile birlikte azaldığını açıklandı. İşte detaylar…

Hülya Uğuz Yedievli'den Sürdürülebilir Yaşam Alanları, İnsan Odaklı Kentler kitabı!

Sürdürülebilir Yaşam Alanları Uzmanı ve Ekonomist Hülya Uğuz Yedievli’nin 2. kitabı olan Sürdürülebilir Yaşam Alanları, İnsan Odaklı Kentler çıktı...

İngiltere ve Galler'de 688 evsiz yaşamını yitirdi!

2020'de İngiltere ve Galler'de toplam 688 evsiz hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerden 13'ü koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. 

İnşaat sektörü için Yaşam Döngüsü Rehberi hazırlandı!

Dünya genelinde binaların insan kaynaklı karbondioksit (CO2) salınımındaki payını azaltmak için inşaat sektörüne yönelik Yaşam Döngüsü Rehberi  hazırlandı. 

Türkiye Hazır Beton Birliği'nden Hazır Beton Yaşam Döngüsü Rehberi!

Türkiye Hazır Beton Birliği, yeni çevreci yaklaşımlar konusu ile ilgili olarak farkındalığı artırmak için “Hazır Beton Yaşam Döngüsü Rehberi” hazırladı.

Bursa'da yıkım yapan ekskavatörle bina duvarı arasına sıkışan işçi yaşamını yitirdi!

Bursa Osmangazi'de yıkım yapan ekskavatörle bina duvarı arasına sıkışan işçi yaşamını yitirdi...

HerDem Sağlıklı Yaşam Köyleri Basın Toplantısı ertelendi!

55 yaş üstü büyüklerin aktif, sağlıklı, konforlu, aktivitesi bol ve doğa ile iç içe bir hayat sunan HerDem Sağlıklı Yaşam Köyleri, basın toplantısı ileri bir tarihe ertelendi.

HerDem Sağlıklı Yaşam Köyleri Basın Toplantısı 30 Haziran'da!

55 yaş üstü büyüklerin aktif, sağlıklı, konforlu, aktivitesi bol ve doğa ile iç içe bir yaşam sunan HerDem Sağlıklı Yaşam Köyleri, basın toplantısı 30 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

Koronavirüs salgını sonrası yatay mimariye ilgi arttı!

Salgın sonrası izole yaşam isteyen vatandaşlar tek katlı konutlar tercih etmeye başlayınca konut tercihleri yeniden şekillendi. Bu dönemde yatay mimariye yönelim arttı. 

Rizeli marangozdan pandemi sığınağı!

Rize'de her geçen gün ilginç evler inşa edilmeye devam ediyor. Koronavirüs nedeniyle izole yaşam sürmek isteyen marangoz Kadir Aksoy, kendisine ağaç ev inşa etti. 

Manisa'da inşaatın çatısından düşen işçi yaşamını yitirdi!

Manisa Şehzadeler Karaağaçlı Mahallesi'nde inşaatın çatısından düşen işçi yaşamını yitirdi...

koronavirüs izole yaşam Haberi

koronavirüs izole yaşam

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ile birlikte tüm dünya izole yaşama yöneldi. Türkiye’nin en önemli tatil ve turizm bölgeleri arasında bulunan Bodrum’da talep artışı yaşanırken, TÜİK verilerine göre 2020'de Bodrum'da bir önceki seneye göre yüzde 23,8’lik artışla toplamda 6 bin 403 adet konut satıldı.  Bölgede izole yaşam imkanı sunan projeler pandemide cazibe haline geldi.

“Projemize olan talep geçen yıla oranla yüzde 80 arttı”

Pandemiyle beraber insanların sınırlamalara takılmadan aynı anda sağlıklarını koruyarak hayatlarına devam edebilecekleri yaşam alanlarına rağbet gösterdiğini dile getiren Aksoy Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Batu Aksoy, “Teknoloji ve sağlık sektörlerine talebi ciddi oranda artıran pandemi aynı doğrultuda izole yaşam arzusunu da tetikledi. Bodrum da bu anlamda insanların ihtiyacını karşılayabilen bölgelerin başında yer aldı.  Bodrum Yalıkavak Tilkicik Koyu’nda...