23 / 04 / 2024

koronavirüs sonrası inşaat sektörü 

koronavirüs sonrası inşaat sektörü 

Konut stokunun fazla olduğu 2019'da inşaat başvuruları yeniden arttı. Pandemiye rağmen İstanbul'da  İstanbul’da ruhsat sayısı 2020’de yüzde 46 arttı. Yeni konut projeleri için düğmeye basıldığı bazı illerde artış oranı yüzde 200'yi geçti. 

İnşaat sektöründe dipten dönüş başladı!

2020'de verilen yapı ruhsat sayısı pandemiye rağmen artış kaydetti. Bu artışlarla birlikte sektör temsilcileri yeni projelerin raftan ineceği görüşünde. 

İBB'den Süleymaniye inşaatı yanıtı: Bina kaçak, mühür yasadışı öyle mi?

İstanbul Süleymaniye'nin silüetini bozduğu gerekçesiyle inşaatı mühürlenmiş olan İlim Yayma Vakfı'nın 'Mühürleme hukuka aykırı' açıklamasına İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yanıt geldi. İşte İBB'nin verdiği o yanıt...

Ankara Kasaplar Çarşısı'nda inşaat başladı! 

Ankara Kızılcahamam'da 3 ay önce yaşanan yangın nedeniyle hasar alan ve sonrasında yıkılan Kasaplar Çarşısı'nda inşaat çalışmaları yeniden başladı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında çalışmalar tam gaz!

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşaatına devam edilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde inşaat çalışmaları tam gaz devam ediyor.

Kıbrıs'ta inşaat sektöründeki gelişmeler hız kesmiyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, son 25 yılda KKTC’de yatırımların arttığını, özellikle turizm, yükseköğrenim gibi hizmet sektörlerinde ve inşaat sektöründeki gelişmelerin sürdüğünü vurguladı.

Koronavirüs sonrası hangi evler aranıyor?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle evde geçirilen zamanın artması nedeniyle ev arayışlarında tercihler de değişti. Pandemi sonrasında ev arayanların olmazsa olmazı balkonlu evler oldu. 

Rize'deki Çay Çarşısı'nın inşaatı hız kesmiyor!

Rize Ticaret Borsası’nca hazırlanan ‘Çay Çarşısı’ projesi inşaatı devam ediyor. Çarşıda, 30 metre yüksekliğinde ince belli çay bardağı anıtı yapılıyor. Anıtın içerisinde, çay müzesi, çayın topraktan bardağa serüvenini anlatan 13D çay sineması ve seyir terası olacak.

Tekirdağ Süleymanpaşa Otogarı'nın inşaatı tamamlanıyor!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen  Süleymanpaşa Otobüs Terminali inşaatında son aşamaya gelindi. Terminal önümüzdeki aylarda hizmete girecek. 

İnşaat malzemeleri sanayisinin ülkeye katkısı artacak!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu; ‘Gündem Buluşmaları’nın 41’inci toplantısında, inşaat malzemeleri sanayisinin Türkiye'ye katkısının daha da artacağını dile getirdi.

OPLOG Darıca Kampüsü’nün inşaatı başladı!

XL Mimarlık+Mühendislik İmzası ile hayata geçirilen OPLOG Darıca Kampüsü’nde inşaat çalışmaları başladı.

Adapazarı-Karasu limanları ve demiryolu bağlantısı altyapı inşaatı TBMM'de!

Sayıştay'ın Adapazarı-Karasu limanları ve altyapı tesisleri demiryolu bağlantısı altyapı inşaatı işine yönelik tespitler meclis gündemine taşındı. CHP'li Yalım, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İnşaat sektörü son iki aydan umutlu!

Koronavirüsün inşaat sektörünü derinden etkilediğini söyleyen İZKA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil, son iki ayda sektörden umutlu olduklarını açıkladı. Yeşil, “Devletin teşvikleri sektörün yeniden canlanmasında oldukça önemli rol oynadı” dedi.

Koronavirüs, okul mimarisinin önemini artırdı!

Koronavirüs sonrası, sosyal mesafe, doğal havalandırma bahçe gibi konular, okul mimarisinin önemini daha da artırdı. Antalya Koleji Kurucu Başkanı Sezgin Koca, güvenli eğitim için yürütülen çalışmaları anlattı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaat çalışmalarında son durum!

Çanakkale Boğazı'nda inşası devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü'nde inşaat çalışmaları devam ediyor. Köprü, bölgenin çehresini değiştirecek...

koronavirüs sonrası inşaat sektörü  Haberi

koronavirüs sonrası inşaat sektörü 

Kamu bankalarının konut kredilerinde başlattığı düşük faiz ve uzun vadeli kampanyalar stokları eritince inşaat firmaları yeni konut projeleri için düğmeye bastı. Yenişafak'tan Mine Açar'ın haberine göre; 2019’da kelimenin tam anlamıyla dip yapan yeni konut inşaat ruhsatları geçen yıl pandemiye rağmen yükselişe geçti. Türkiye genelinde yüzdesel değişimlerin rengi düşüşü ifade eden kırmızıdan artışı ifade eden yeşile döndü. 81 ilin 79’unda müteahhitler yeni konut yapmak için kolları sıvadı ve en geç önümüzdeki 3 yılda inşaat yapmayı taahhüt etti. Yeni ruhsat sayısının azaldığı iki il ise Iğdır ve Zonguldak olarak ön plana çıktı. Iğdır’da 2019’da bin 323 yeni konut için ruhsat alınırken sayı 2020’de yüzde 19’luk düşüşle bin 75’e düştü. Zonguldak’ta da önceki yıla göre düşüş yüzde 21 oldu ve 2020’de 2...