19 / 04 / 2024

Koruma Uygulama ve Denetim Birimi

Koruma Uygulama ve Denetim Birimi

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis beldesindeki Kadı Kalesi, restore edilmek üzere il özel idaresi'ne tahsisi yapıldı

Tky Proje Uygulama Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tky Proje Uygulama Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Turgut KAmil Yılmaz tarafından kuruldu.

En fazla o uygulama para kazandırdı! işte 2022 yılının 'en'leri

Data.ai, 2022 senesindeki ''en'' leri açıkladı. İşte 2022 senesinde en çok indirilen mobil uygulama ve oyunlar

Afyonkarahisar ve Konya'da riskli yapılar tespit edilmeli!

Afyon Kocatepe Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Çağlar Özkaymak, Afyonkarahisar ve Konya'da riskli yapıların tespit edilmesi gerektiğini belirtti. Özkaymak, bu bölgede hasarlı binalar için orta şiddetli depremlerin tehlike oluşturduğuna dikkat çekti.

Kuca Design İç Mimarlık Uygulama Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Kuca Design İç Mimarlık Uygulama Ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi Şişli’de   100 bin TL sermaye bedeli  ile  Burak Asker tarafından kuruldu.

Esenyurt Çınar Mahallesi 1/5000, 1/1000 ve 1/1000 bin ölçekli plan tadilatı askıda!

Esenyurt ilçesi, Çınar Mahallesi, 250 ada, 11, 12 ve 13 parsellere ilişkin 1/5000 / 1/1000 ve 1/100.000 ölçekli 28.06.2021 tasdik tarihli Nazım İmar Planı ve Uygulama ve Çevre Düzeni Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Soarch Interior Design Dekorasyon Uygulama Ve Kozmetik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Soarch Interior Design Dekorasyon Uygulama Ve Kozmetik Sanayi Ticaret Limited Şirketi Şişli’de 20  bin TL sermaye bedeli  ile Sedef Çelik tarafından kuruldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı ilanı!

Ankara Mamak'ta yer alan Kıbrıs Vadisi Doğal Sit Alanı, "doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı" ve "doğal sit-sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı" şeklinde  tescil edildi.

Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi 2023'te açılacak!

Sivas'ta 500 milyon liraya mal olacak Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi inşaatında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Hastanenin 2023 yılında hizmete açılması bekleniyor. 

Finansal Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği'nin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

İstanbul Ticaret Üniversitesi Finansal Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği'nin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31298 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gayrimenkul Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği'nin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

İstanbul Ticaret Üniversitesi Gayrimenkul Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği'nin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31298 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nin inşaatı tam gaz!

Sivas'ta yaklaşık 500 milyon liraya mal olacak Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nin inşaatı son sürat devam ediyor...

Murat Kurum: Saraçoğlu Projesi yenileme ve koruma projesidir!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "Saraçoğlu Yenileme Projesi, tek bir ağacın bile kesilmeyeceği, Ankara'ya yemyeşil bir yaşam alanı kazandıracak bir koruma, yenileme ve yaşatma projesidir." şeklinde konuştu.

Dess Concept Tasarım Mimari Uygulama Ve Reklam Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dess Concept Tasarım Mimari Uygulama Ve Reklam Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Serhan Başak ve Sonay Tünay ortaklığında kuruldu.

Koruma Uygulama ve Denetim Birimi Haberi

Koruma Uygulama ve Denetim Birimi

Bodrum Yarımadası'nın önemli antik eserleri arasında yer alan Turgutreis beldesindeki Kadıkalesi, restore edilmek üzere İl Özel İdare Müdürlüğü'ne tahsisi yapıldı. Deniz yüzeyinden 30 metre yükseklikte h'kim bir tepe üzerinde kurulan Kadı Kalesi, günümüze kadar gelen sur duvarı kalıntıları, geç Helenistik ve erken Roma dönemlerine ait. Turistik tesislerin kuşatması altında kalan tarihî kale, eski ihtişamına kavuşmak için gün sayıyor. 


Muğla Valisi Fatih Şahin, harabeye dönen Kadı Kalesi'nin rölöve ve restorasyonla eski ihtişamına kavuşturulması için çalışma başlattı. Bu amaçla Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsisli Hazine arazisi olan Kadı Kalesi'nin, İl Özel İdaresi'ne tahsisi yönünde girişimlerde bulunuldu. Yapılan değerlendirme sonucu restore edilmek üzere Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nce 9 Mayıs 2012 tarihinde Muğla İl Özel İdaresine tahsisi yapıldı. Koruma Uygulama ve Denetim Birimi (KUDEB)...