29 / 03 / 2024

Kosova Elektrik Kurumu

Kosova Elektrik Kurumu

Özelleştirme kapsamındaki Kosova Elektrik Kurumu'nun elektrik dağıtım ve tedarik ihalesini Limak-Çalık ortaklığı kazandı

EPDK'dan elektrik ve doğalgaz şirketlerine sert uyarı! Depremzedeleri mağdur edenlere bedeli ağır ödetilecek 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, "elektrik ve doğalgaz, dağıtım ve görevli tedarik şirketleri ile oturum yaparak emniyet bedeli hususunda afetzede vatandaşlara hiçbir zorluk çıkartılmaması için gerekli ikazları yaptık" dedi.

Piyasayı elektrik korkusu sardı Temmuzdan sonra yüzde 86’ya kadar zamlı almak zorunda kalacak

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun son aldığı kararla birlikte mesken hariç 80 bin TL ve üzeri elektrik faturası ödeyen abone grubu tüketicileri ulusal tarife sisteminden çıkarılacak. Böylelikle bu gurup elektriği yüzde 86’ya kadar zamlı almak zorunda kalacak.

Elektrik faturalarında yeni tarife! 32 milyon aboneyi kapsıyor!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu son zamanlarda sık sık gündeme gelen elektrik faturalarıyla ilgili olarak, "Mesken aboneleri için düşük kademe limiti günlük 8 kWh olarak belirlenmiştir. Bu oran 32 milyon aboneyi kapsamaktadır" ifadelerini kullandı.

EPDK'den elektrik tarifeleri açıklaması!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu elektrik tarifeleri ile ilgili yaptığı açıklamada, devletin bütün nihai müşterileri bu sene de desteklemeye devam edeceğini bildirdi.

Tüketici Konfederasyonu, elektrik zamlarının iptali için dava açtı!

Tüketici Konfederasyonu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından 1 Ocak 2022 itibarıyla yüzde 50 ila yüzde 12 aralığında yapılan elektrik zamlarının iptali için yargı yoluna başvurdu.

Elektrik faturalarıyla ilgili flaş karar!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, elektrik dağıtım şirketlerinin bağış, sponsorluk, reklam ve tanıtım giderleri, ceza, temsil ve ağırlama, ilan ve dernek aidat giderlerinin artık tarifeden alınmayacağını açıkladı.

Dikkat! İndirimli elektrik için son fırsat!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nca yayımlanan son kaynak tedarik tarifesi hakkındaki tebliğlere göre tarımsal sulama, sanayi, ticarethane abone gruplarında 1 Ocak 2021’den itibaren indirimli elektrik alabilmek mümkün.

Kaçak elektrik kullananların cezası iki kat artacak!

Kaçak elektrik kullananlara cezalar iki katına çıkacak.  Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Elektrik Piyasası Tüketici Hakları Yönetmeliği’nde ses getirecek değişikliklere hazırlanıyor. 

Konutlara elektrik bağlantısı için 5 yıl beklemeye son!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) konutlara elektrik bağlantısı için düzenleme getirdi. Artık konutların şebekeye bağlanması sırasında gecikme yaşanmayacak.

Limak ve Çalık'a uluslararası ödül verildi!

Limak Şirketler Grubu ve Çalık Holding'in ortak olduğu Kosova Elektrik Dağıtım A.Ş (KEDS) bünyesinde hayata geçirdiği KEDS Academy, uluslararası platformda ödüllendirildi.

Kocaeli'nde elektrik kesintisi 22 Şubat 2016!

Bölgemizin elektrik dağıtım kurumu olan SEDAŞ, yaptığı yazılı açıklamada bakım onarım gibi sebeplerden ötürü ilimizde yapılacak olan planlı elektrik kesintilerini bildirdi.

Elektrik açma bedeli 2016!

2016 yılında uygulanacak elektrik kapama açma bedelleri Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından açıklandı. Peki, elektrik açma bedeli 2016 ne kadar oldu? İşte yanıtı..

Elektrik dağıtımında yeni tarife!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) dolar kurundaki artış nedeniyle “zor günler” geçirdiklerini belirten elektrik dağıtım şirketlerinin beklediği tarife dönemi ve itfa kararlarını açıkladı.

Kosova Elektrik Kurumu Haberi

Kosova Elektrik Kurumu

Kosova Elektrik Kurumu'na 26.3 milyon Euro'luk teklif götüren Limak-Çalık ortaklığı, en yüksek teklifi vererek elektrik dağıtım ve tedarikinin sahibi oldu. Limak-Çalık Türk Konsorsiyumu, Kosova hükümetiyle masaya oturmaya hak kazandı. 


Limak -Çalık Konsorsiyumu temsilcisi İsmail Ergüneş, ihale sürecinin son derece şeffaf ve adil olduğunu belirterek, elektrik enerjisi ücretinin fazla önemli olmadığını, elektrik ağına yapılması gereken yatırımların çok önem taşıdığını ifade etti.  


Elektrik dağıtım hizmeti veren KEK'in Dağıtım ve Tedarik Birimi'nin yüzde 100 hissesi için Türkiye'den Çalık Holding ve Limak'ın oluşturduğu konsorsiyum, Arap dünyasının en büyük açık kablo üreticisi Mısırlı El Sewedy Electric'ten 3,5 milyon avro fazla teklifte bulunarak, ihaleyi...