25 / 04 / 2024

kosova gerilme duvarı

kosova gerilme duvarı

Kosova ile Sırbistan arasında gerilime neden olan ülkenin kuzeyindeki Sırplar'ın yoğun olarak yaşadığı Mitroviça şehrinin kuzey bölümünde olan duvar yıkıldı.

Kosova- Sırbistan arasındaki duvar yıkıldı!

Kosova ile Sırbistan arasında gerilime neden olan ülkenin kuzeyindeki Sırplar'ın yoğun olarak yaşadığı Mitroviça şehrinin kuzey bölümünde olan duvar yıkıldı.

Kocaeli'de istinat duvarı çöktü!

Kozluk Mahallesi’nde meydana gelen olayda bir apartmanın girişinde bulunan istinat duvarı çöktü. Apartman girişi çöken duvar nedeniyle kapanınca evde mahsur kalanları itfaiye ekipleri kurtardı.

Yanı başımızdaki büyük tehlike: İstinat duvarı

Son günlerde artan yağış miktarına bağlı olarak yurdun dört bir köşesinden "istinat duvarı yıkıldı" şeklinde haberler gelmekte. Can kaybı yaşanmaması büyük şans ancak tehlike sürüyor!

Trabzon'da istinat duvarı evin üstüne çöktü!

Trabzon’da kar yağışının etkisiyle yıkılan istinat duvarı bir evin üzerine çöktü. 4 katlı binanın arka kısmındaki odalarında şans eseri hiç kimsenin olmaması olası faciayı önledi.

Mamak Belediyesi'nden çöken istinat duvarına tedbir!

Ankara Mamak Belediyesi, önceki gün yağan kardan dolayı bir istinat duvarında yaşanan çökme nedeniyle bölgede tedbirler aldı...

Karamürsel'de istinat duvarı çöktü!

Kocaeli Karamürsel Kayacık Mahallesi’nde D-130 karayoluna bakan istinat duvarı, kayan toprakla birlikte yıkıldı. Toprak ve taş parçalarının karayoluna inmemesi olası bir faciayı da önlemiş oldu.

Mamak'ta istinat duvarı çöktü!

Son günlerde etkili olan kar yağışı Mamak’ın Boğaziçi Mahallesi Neşat Ertaş Caddesi’ndeki bir binanın istinat duvarının çökmesine neden oldu. Çöken duvar yan apartmana zarar verdi.

Muğla'da istinat duvarı çöktü!

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde belediyenin yaptırdığı TOKİ evlerinin istinat duvarı aşırı yağışlar nedeniyle göçünce bazı araçlar altında kaldı. Gece saat 00.00 sıralarında büyük bir gürültüyle göçen istinat duvarı çevrede büyük bir korku yarattı.

Ankara'da kar nedeniyle istinat duvarı çöktü!

Başkent’te, kar yağışının etkisiyle bir istinat duvarının çökmesi sonucu iki ev ve bir dükkan zarar gördü. Göçen istinat duvarının çevresinde bulunan dört bina tahliye edildi.

Wovin Wall duvar panelleri ile üç boyutlu derinlik!

kibrID MATERIAL tarafından ithal edilen Wovin Wall duvar ve tavan panelleri, iç mekan yüzeylerini üç boyutlu tasarımlarla buluşturuyor. Wovin Wall duvar panelleri ile üç boyutlu derinlik sağlanabiliyor.

Eyüp Silahtarağa'da istinat duvarı çöktü!

Olay sonrası herhangi bir yaralanma ya da can kaybı yaşanmazken, kayan toprak ve beton parçaları, istinat duvarının alt kısmındaki boş alanda park halinde bulunan araçların üzerine düştü. Araçlarda büyük çapta maddi hasar oluştu.

Dolmabahçe Sarayı'nın duvarı yükseltilecek!

Dolmabahçe Sarayı'ndaki bombalı ve silahlı eylem, devletin birimlerini alarma geçirirken, TBMM yönetimi, Dolmabahçe Sarayı'nın kamera sisteminin yenilenmesini, özellikle stadyum tarafından gelecek güvenlik tehditlerine yönelik duvar ve korkulukların yükse

Eyüp'te çöken istinat duvarının yanındaki 2 bina mühürlendi!

İstanbul Eyüp Sakarya Mahallesi Silahtarağa Caddesi'nde bulunan istinat duvarı, park halindeki araçların üzerine yıkıldı. İstinat duvarının çökmesi sonucu, park halindeki araçlar zarar gördü...

kosova gerilme duvarı Haberi

kosova gerilme duvarı

Kosova ile Sırbistan arasında gerilime neden olan duvar inşaatı yıkıldı.


Ekskavatörler ve diğer iş makineleri ile yerle bir edilen beton duvarın yıkım çalışması vatandaşların meraklı bakışları altında gerçekleştirildi. Yıkım çalışması Avrupa Birliği'nin (AB) Kosova Ofisi Başkanı Natalia Apostolova tarafından yakından takip edildi. Apostolova, duvarın yıkımının, tarafların siyasi irade var oldukça anlaşmaya varabileceklerini kanıtladığını belirtti.


Polisin gözetimi altından yapılan yıkım, olaysız geçti. Yıkım çalışması kuzeydeki Sırp ve Güneyden gelen Arnavut vatandaşlar tarafından da izlendi.


Mitroviça şehrini güney ve kuzey belediyelere ayıran İbre nehri üzerindeki köprünün karşısında Sırp belediyesi tarafından inşa edilen duvarın yıkılmasını öngören anlaşma geçen gün Kosova Hükümeti ile Kuzey Mitroviça Belediyesi arasında imzalandı.


Kosova'da siyasi çevreler duvarın yıkılmasını, Kosova ile Sırbistan arasında gerilimin yumuşaması ve iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesini amaçlayan diyaloğa...