26 / 04 / 2024

köy imarı kaçtır

köy imarı kaçtır

Köy imarı, köy yerleşik alan sınırları içerisindeki imar şartlarını belirliyor. Peki, köy imarı kaçtır? Köyde ne kadar büyüklükte bir alana ne kadar büyüklükte bir ev inşa edilebilir?

1945 yılında beş bin metreden büyük arsaların kamulaştırılması gündeme gelmiş!

1945 yılında 5 bin metreden büyük arsaların kamulaştırılarak vatandaşın arsaları ellerinden alınarak, şehirden kendilerine bir ev verileceği gündeme gelmiş 

Dünyanın en iyi 4 turizm köyü seçildi! Türkiye'de bu köylerde yeri olanlar çok şanslı...

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü 2021 senesinde Dünyanın En İyi Turizm Köyü'nü seçtiğini açıkladı. Açıklanan listeye Türkiye'den 4 köy girdi. En İyi Turizm Köyleri listesine giren köyler ve detaylar.

Kahramanmaraş Elbistan'daki 350 köy konutu teslime hazır!

6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden ikincisinin merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, 3 kırsal mahallede yapım çalışmaları tamamlanan 350 tek katlı köy tipi kalıcı afet konutu teslime hazır.

Doları 42 TL olarak görmek sürpriz olmayacak diyen Selçuk Geçer tarih verdi! Dolar borcu olanlar köşe bucak kaçtı!

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, ''Doları 42 TL olarak görmek sürpriz olmayacak'' diyerek tarihi açıkladı. Dolar borcu olanlar, dolarlarını bozduranlar köşe bucak kaçacak. İşte doların 42 TL olacağı o tarih... 

Tuvalet kağıtlarında büyük indirim; Carrefour'da kağıt ürünlerinde süper fiyatlar

Carrefour'da kağıt ürünlerinde fiyatlar düştü. Tuvalet kağıdında yüzde 20'ye varan indirim oldu. İşte Carrefour tuvalet kağıdı fiyatları...

Vatandaş et ve süt ürünlerine hasret kaldı! Yeni zamlar kapıda!

Yüksek enflasyon ortamında geçim derdi vatandaşın belini büküyor. Et ve süt ürünlerine gelen sürekli zamlar yüzünden dargelirli vatandaşlar artık et ve süt ürünlerini gramla alır oldu. Üreticiler ise maliyet artışları ve arzdaki problemler nedeniyle yeni zamların kapıda olduğunu belirtiyor.

Altın yatırımcısı korktu, bir yılda 200 ton altın yastık altına kaçtı

Altın yatırımcısı altın fiyatlarındaki yükseliş için gün sayarken Ekonomist Haluk Bürümcekçi'nin aktardığına göre vatandaş altının alıp yastık altına attı. Son 1 yılda kayıt dışı servet 1 yılda 11 milyar dolar daha arttı.

Citroen'den çok konuşulacak kampanya! Citroen C3'te büyük yüzde sıfır faiz fırsatı! İşte 13 Temmuz 2022 fiyat listesi!

Türkiye otomobil pazarında büyük bir alıcı kitlesi bulunan Citroen C3'te kaçırılmayacak kampanya fırsatı. Citroen C3 aracına yüzde sıfır faiz avantajı ile sahip olabilirsiniz. İşte 13 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Ege Kıyıları Turizm Yatırımları Ve İşletmeciliği Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ege Kıyıları Turizm Yatırımları Ve İşletmeciliği Ticaret Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Şeyh Şamil Çağlar tarafından kuruldu.

Yunanistan’da kaçak inşaat iddiası: Köy halkına para cezası verildi!

Yunanistan İskeçe'deki Küçükdavutlu köyü camisinin kaçak inşaatla genişletildiği iddiası nedeniyle köy halkına para cezası verildi.

Vasiyetname yaşı kaçtır? Vasiyetname yaş sınırı var mı?

Vasiyet ile üzerinde malları bulunan kişiler vefat etmesinin ardından mallarının kime kalacağını kayıt altına alıyor. Peki vasiyetname yaşı kaçtır? Vasiyetname yaş sınırı var mı? İşte tüm merak edilenler...

Kanal İstanbul'un tüm yönleriyle araştırılması için meclis araştırması önergesi verildi!

Kanal İstanbul Projesi'nin muhtemel etkilerinin tüm yönleriyle araştırılması amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Edremit Belediyesi Akçay hizmet binası kamulaştırıldı!

BALIKESİR'in Edremit ilçesinin Akçay mahallesindeki kiralık hizmet binası, kamulaştırılarak belediye mülküne dönüştürüldü.

köy imarı kaçtır Haberi

köy imarı kaçtır

Köy imarı, köy yerleşik alan sınırları içerisindeki imar şartlarını belirliyor. Köy imarı şartları, Plansız Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nde yer alıyor.


Peki, köy imarı kaçtır? Köyde ne kadar büyüklükte bir alana ne kadar büyüklükte bir ev inşa edilebilir?


Köy imarı yapılaşma şartları: 


- Köy ve mezarlıkların yerleşik alanları içinde yapılacak ifraz işlemlerinde , parsel genişlikleri 10.00 m’den , parsel derinlikleri de 20.00 metreden az olamaz.


- İfraz suretiyle meydana gelecek yol , otopark , yeşil alan gibi yerle düzenleme ortaklık payı köy tüzel kişiliği adına bedelsiz terk edilir. Bu oran parselin yüzde 35 ‘inden fazla olamaz.


- Bina cephe ve istikametlerinin , köy mevcut teşekkülü esas alınarak taahhütname alınarak tayin ve tespitine köy ihtiyar heyeti yetkilidir.


- İfraz edilmedikçe bir parsel üzerine lüzumlu müştemilat binaları dışında...