26 / 04 / 2024

Köylerde fiziksel yerleşimin düzenlenmesi

Köylerde fiziksel yerleşimin düzenlenmesi

Köylerde Fiziksel Yerleşimin Düzenlenmesi çalışmasında programda olan 10 köyde ise yer seçimi çalışmaları, hak sahipliği başvurularının tamamlandığı öğrenildi.

Köylerde fiziksel yerleşim nasıl düzenlenir?

Köylerde fiziksel yerleşim düzenlemeleri hakkında yasal esaslar, İskan Kanunu Uygulama Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Peki, köylerde fiziksel yerleşim nasıl düzenlenir? İşte köylerde fiziksel yerleşimin düzenlenmesi esasları...

İskan Kanunu Uygulama Yönetmeliği!

02 Aralık 2007 tarihinde 26718 sayısı ile Resmi Gazetede yayımlanan İskan Kanunu Uygulama Yönetmeliği tam metni ile haberimizde...

Dünyanın en iyi 4 turizm köyü seçildi! Türkiye'de bu köylerde yeri olanlar çok şanslı...

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü 2021 senesinde Dünyanın En İyi Turizm Köyü'nü seçtiğini açıkladı. Açıklanan listeye Türkiye'den 4 köy girdi. En İyi Turizm Köyleri listesine giren köyler ve detaylar.

CHP Bursa Milletvekili Sarıbal: Köylerde bakkallar kapandı, yerine emlak ofisleri açıldı!

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Meclis'te yaptığı konuşmada, "Nerde tarımı toprağı, emeği, üretimi, çiftçiyi koruyan, gözeten bütçe? Köylerde bakkallar kapandı, yerlerine emlak ofisleri açıldı." dedi.

Osmaniye'deki depremzedeler kalıcı konutlarına Aralık ayında yerleşecek!

Osmaniye'de 6 Şubat tarihinde gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden etkilenen afetzedeler için hayata geçirilen kalıcı konutların ilk etabı Aralık ayında hak sahiplerine teslim edilecek.

Gaziantep Nurdağı'nda depremzedeler köy evlerine yerleşti! Bakan Kurum köy evlerinin videosunu paylaştı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Nurdağı ilçesinde inşası tamamlanan ve depremzedelerin yerleştiği köy evlerinin fotoğraflarını paylaştı. Bakan Kurum, konu ile ilgili açıklamada da bulundu. İşte ayrıntılar...

Altın fiyatlarında büyük deprem! Resmen yerle bir oldu! Elinde altını olanlar dondu kaldı! 10 Mart 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları haftanın son işlem gününden de yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Altın fiyatlarında Jerome Powell sonrası resmen büyük deprem yaşandı. Altın fiyatları yerle bir oldu! Elinde altını olanlar dondu kaldı!10 Mart 2023 altın fiyatları.

Kahramanmaraş merkezli depremler köyleri nasıl etkiledi? Köylerin ihtiyaçları ve beklentileri neler?

Deprem felaketlerinin ilk etapta arama-kurtarma ekipleri şehirlere ve ilçelere koşarken, kırsal bölgeler en son ulaşılan yerler arasındaydı. Köy Okulları Değişim Ağı KODA da bölge insanları ile yaptıkları görüşmelerden yola çıkarak köylerde yaşayanların ihtiyaçlarını ve beklentilerini tespit etti.

Depremin vurduğu kırsaldan feryat! Köylerde taş üzerinde taş kalmadı!

Depremin ardından yardımlar yavaş da olsa, ulaşmaya başladı. Ancak şimdi de herkesin kentlere yöneldiği ve köylerde durumun perişan olduğu bildirildi. Depremin vurduğu 10 ildeki köylerin adeta havaya kaldırılıp tekrar yere indirilmiş görüntüde olduğu, ev, ahır başta olmak üzere taş üzerinde taş kalm

Dolarda büyük deprem! Resmen yerle bir oldu! Yastık altında doları olanlar koşun bakın en dip rakam belli oldu

Dolar/TL kurunda son dakika gelişmeler milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. ABD enflasyon rakamlarının ardından düşüşe geçen dolarda büyük deprem yaşanıyor. Dolar kuru resmen yerle bir oldu. Yastık altında doları olanlar koşun bakın, işte son dakika dolar kuru 12 Kasım 2022...

AB'den İsrail hükümetine yeni yerleşim inşaatlarını durdurma çağrısı!

Avrupa Birliği (AB), İsrail hükümetine Filistin'deki yeni yerleşim inşaatlarını durdurma çağrısı yaptı.

Koronavirüs sonrası köylerde emlak piyasası hareketlendi!

Pandemi ile beraber çok sayıda vatandaş izole yerleri tercih ediyor. Kalabalık şehirlerde yaşamak istemeyen vatandaşlar köylerde ev satın almaya başladı. 

Kentten köye taşınanlara 435 bin TL yardım! 

Kente olan göçün artmasıyla köylerde oluşan nüfus problemin ortadan kaldırılması için hükümetler tarafından teşvik politikaları hayata geçiriliyor. Öyle ki bazı köylerde taşınanlara 435 bin TL yardım yapılıyor. 

Yalova'daki 100 yıllık Ayazma Camisi restore edilecek!

Yalova'nın Altınova ilçesi Ayazma (Soğuksu) köyünde yerleşim alanının yakın bir bölgeye kayması sebebiyle yıllardır kullanılmayan ve çatısı çöken tarihi cami, restore edilecek ve ibadete açılacak.

İsrailli insan hakları kuruluşundan hükümetin Batı Şeria'da yeni konut planına tepki!

İsrailli insan hakları kuruluşu Peace Now (Barış Şimdi), İsrail hükümetinin Yahudi yerleşimciler için işgal altında olan Batı Şeria’da 2 binden fazla yeni konut inşa etme planına tepki verdi.

Köylerde fiziksel yerleşimin düzenlenmesi Haberi

Köylerde fiziksel yerleşimin düzenlenmesi

Köylerde Fiziksel Yerleşimin Düzenlenmesi çalışmasında programda olan 10 köyde ise yer seçimi çalışmaları, hak sahipliği başvurularının tamamlandığı öğrenildi. Yeni yerleşim yerleri için kurum görüşleri alınarak uygun olan alanların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı adına tahsisleri istendi. Bu köylerde de Uluborlu İnhisar köyünde olduğu gibi isteyen vatandaşlara yer gösterilecek, ardından ise 60 bin TL kredi ile yeni evlerini yapabilecekler. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü İsparta'daki 11 köyde 5543 sayılı iskan kanunu kapsamında yeni yerleşim alanı oluşturuyor. Geneli hazine arazisi olan yeni yerleşim alanına ev yapmak isteyen köylülere 60 bin TL 2 yıl geri ödemesiz sonrasında ise %2 faizli kredi imkanı sağlanıyor. Çalışma kapsamında hak sahipleri sunulan iki tip projeden birini seçerek, uygulama sırasındaki hak edişe göre krediyi kullanabilecek. 10 köyde 2016...