24 / 04 / 2024

Köysel dönüşüm kredisi nedir

Köysel dönüşüm kredisi nedir

Köysel dönüşüm projesi, şehirde yapılan dönüşüm uygulamalarının köy ve kırsal alanlarda uygulanması olarak karşımıza çıkıyor. Peki, köysel dönüşüm kredisi nedir?

0.69 konut kredisi şartları neler? Kentsel dönüşüm kredisi 2024 kimlere verilecek? Emekliye ekstra indirim müjdesi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm için 180 ay vade, yüzde 0.69 oranında faiz oranıyla verilecek kredinin detaylarını açıkladı. Peki 0.69 konut kredisi şartları neler? Kentsel dönüşüm kredisi 2024 kimlere verilecek?

Ekrem İmamoğlu: 50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık!

2024 Yerel Seçimleri'ne sayılı günler kala İstanbul'da seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Ekrem İmamoğlu yaptığı son dakika paylaşımında "50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık." dedi.

Kentsel dönüşüm kredisi nedir, hangi bankalar verir?

Kentsel dönüşüm kredisi, Afet riski altındaki yapıların dönüştürülmesini öngören “6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun” kapsamındaki kredilerdir. Peki, Kentsel dönüşüm kredisini hangi bankalar veriyor? İşte detaylar...

Çakır Hurdacılık Geri Dönüşüm İnşaat Metal Orman Ürünleri Limited Şirketi kuruldu!

Çakır Hurdacılık Geri Dönüşüm İnşaat Metal Orman Ürünleri Limited Şirketi Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Gamze Çakır tarafından kuruldu.

Türkiye’deki en büyük kentsel dönüşüm projesi Piyalepaşa Çarşı şehre yeni bir soluk getirecek!

Polat imzasıyla şehrin dinamiklerine modern bir yorum katan ve Türkiye’deki en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Piyalepaşa Çarşı kapılarını açıyor. 

Greenzone Danışmanlık Geri Dönüşüm Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Greenzone Danışmanlık Geri Dönüşüm Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile M.A.Almahdı El Mrayed tarafından kuruldu.

Vakıfbank'tan kentsel dönüşüm kredisi!

Ülkemizdeki afet riski altındaki yapıların güvenli hale getirilmesi için Vakıfbank tarafınca "Kentsel Dönüşüm Kredisi" devreye girdi. İşte ayrıntılar...

Büyük İstanbul dönüşümü resmen başlıyor! Tam 1,5 milyon konut kentsel dönüşüme giriyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada devletin hibe desteklerinin olduğu, büyük İstanbul dönüşümüne, bayramın birinci günü başlayacaklarını söyledi.

Kentsel dönüşüm kredisi 10 soruda tüm detaylarıyla!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, geçen hafta kamuoyuna duyurulan "Kentsel Dönüşüm Kredisi"nin detayları tek tek açıklandı. Kentsel dönüşüm kredisi 10 soruda tüm detayları...

Kentsel dönüşüm kredisi alırsam kaç ay vadeyle aylık ne kadar öderim? Gayrimenkul uzmanı tek tek hesapladı!

Kentsel dönüşüm kredisinde adım atılmasının ardından vatandaşlar destek paketinin detaylarını araştırmaya başladı. Peki, kentsel dönüşüm kredisi aylık taksitleri ne olacak?

Kentsel Dönüşüm Kredisi 2023! Kentsel dönüşüm kredisi nasıl alınır? Kentsel dönüşüm kredisi ne kadar?

Kentsel dönüşüm kredisi ayrıntıları merakla araştırılıyor. İşte Kentsel dönüşüm kredisine dair detaylar!

Kentsel dönüşüm kredisinin taksitleri belli oldu mu? Kentsel dönüşüm kredisi taksitleri ne kadar olacak?

Kentsel dönüşüm kredilerine ilişkin yeni kararlar açıklandıktan sonra milyonlarca kişi kentsel dönüşüm kedisinin taksitlerini merak ediyor. Peki Kentsel dönüşüm kredisinin taksitleri belli oldu mu? Kentsel dönüşüm kredisi taksitleri ne kadar olacak?

İzmir'deki en büyük kentsel dönüşüm projesinin planları yeniden askıda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir'deki en büyük kentsel dönüşüm projesinin planlarını yeniden askıya çıkardı.

Köysel dönüşüm kredisi nedir Haberi

Köysel dönüşüm kredisi nedir

Köysel dönüşüm kredisi nedir?

Sadece binalarla sınırlı olmayan köysel dönüşüm projelerinde, ambar olarak kullanılmaya devam edilen serenderlerin ve köy konakları olarak adlandırılan yapılarında bu kapsamda aslına uygun bir biçimde inşa edilmesi ve yapılacak olan köysel dönüşümde o yörenin kimliğine ve tarihi dokusuna aykırı adımlar atılmaması amaçlanıyor.


Köylerde yapılması düşünülen dönüşümün; o yörenin mimari durumuna uygun bir şekilde yapılması amaçlanıyor. Bu sebeple yöresel bölgelerde yapılacak olan bu projelerin inşaat sürecinde yöresel inşaat malzemesi kullanılması hedefleniyor.


Köysel dönüşüm projeleriyle bölgelerin ihtiyaçlarına yönelik olarak yapılacak dönüşüm çalışmaları kapsamında köylerde ve yörelerde yaşayanlara daha güvenli ve sağlıklı binalar yapılıacak. Peki, köysel dönüşüm kredisi nedir?


Bakanlık yetkilileri tarafından; "Kırsal alanlarda, 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında yapılacak dönüşümlerde; riskli yapı tespitinin yapılması veya riskli...