20 / 04 / 2024

kredi borcunu ödemeyenler

kredi borcunu ödemeyenler

Konya'nın Seydişehir ilçesinde dar ve orta gelirliler için kurulan konut yapı kooperatifi, çektiği krediyi ödeyemeyince banka, 137 evin tamamını haciz yoluyla satışa çıkardı.

Borcunu kapatmak isteyenler İş Bankası, QNB, Garanti, ING'nin kapısını tıklatıyor! 4 bankanın aylık taksiti şaşırtıyor!

Borcunu kapatmak isteyenler bankaların kredi faiz oranları ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki bankaların faiz oranlarında son durum ne? İşte  İş Bankası, QNB, Garanti, ING'nin faiz oranları...

1.3 milyon kişi borcunu ödeyemeyerek yasal takibe düştü!

Açıklanan rakamlara göre borcunu ödeyemeyen ve bankaların takibine düşen vatandaşların sayısı giderek daha da artıyor. Geçen sene 1.3 milyon kişi kredi ya da kredi kartı borcu nedeniyle yasal takibe düştü.

Kredi kartı harcamalarında şok artış! Tam 4 milyon kişi borç batağında!

Açıklanan resmi rakamlara göre Eylül 2023'te bireysel kredisini ödeyemeyenlerin sayısı geçen senenin aynı ayına göre yüzde 20.8 arttı ve 118 bin 857'ye ulaştı. Bireysel kredi kartı borcunu ödeyemeyenlerin sayısı yüzde 15.5 düşüş göstererek 90 bin 13'e geriledi.

Kredi kartı borçlarını bu tarihe kadar ödemeyenler yandı! Aman dikkat, çok daha fazla ödemek zorunda kalabilirsiniz!

Kredi kartı borçlarını bu tarihe kadar ödemeyenler için kara haber geldi. Bunu yapmazsanız, siz de çok daha fazla ödemek zorunda kalabilirsiniz...

Kart borcu kredi borcunu ilk kez solladı! Temmuz ayında 180 bin kişi takibe düştü!

İnsanların geçinebilmek için kredi ve kredi kartı kullanımına ihtiyacı arttıkça geri ödenemeyen borçlarda da resmen patlama yaşanıyor. Bu kapsamda, temmuz ayında 180 bin kişi kart borcu nedeniyle takibe düştü.

Kredi kartı borcunu ödemeyenlerde yüzde 52 artış oldu!

Bankalar Birliği verilerine göre temmuz ayında bireysel kredisini ödeyemeyenler 78 binden 96 bine çıkarken, bireysel kredi kartını ödeyemeyenler 100 binden 114 bine yükseldi. Yasal takibe düşenlerin oranı da yüzde 52 artışla 180 bine çıktı.

Günlük 48 TL ödeme ile siz de bu bankadan kredi sahibi olabilirsiniz! İşte o kaçırılmayacak fırsat! 

Nakit ihtiyaçlarının gün geçtikçe artması, vatandaşların banka kredilerine yönelmesine neden oluyor. Halkbank, nakdi ihtiyaçların karşılanması için günlük 48 TL ödeme gerektiren bir kredi sundu. Bu sayede vatandaşlar düşük ödeme imkanıyla kolay bir şekilde kredi borcunu ödeyebilecekler.

Kredi borcunu son günü gelmeden ödeyenlere havalara uçuracak flaş bir açıklama geldi!

Son ödeme tarihinden önce kredi borcunu ödeyen kişiler için müjdeli haber: Yeni bir karar alındı ve bu kişilere 15.000 TL para iadesi yapılacak.

Kredi kartı borcunu düzenli ödeyenlere müjde! 15 bin TL geri ödenecek!

Kredi borcuna sahip pek çok kişi bulunmaktadır. Kredi kartı borcunu düzenli bir şekilde ödeyenlere müjde. 15 bin TL iade edilecek. İşte detaylar!

Tüketici mahkemesinden şok karar! Kredi borcunu ödeyenlere 15 bin TL ödeme iade edilecek!

Bankalardan kredi kullanmış olan vatandaşlar için müjdeli bir haber var. Kredi borcu ödeyenlere iade yapılacak! Bazı bankalar, kredi borcunu zamanında ödemiş olan müşterilerine 15 bin TL veya daha fazla geri ödeme yapacak.

Öğrenciler dikkat! 2023 KYK kredi borçları siliyor mu? İşte son gelişmeler!

Üniversitelerin ön lisans ve lisans bölümlerinde eğitim alırken geri ödemeli kredi alan ve belirlenen tarihlerde borçlarını ödemeyenler, KYK son dakika gelişmeleri takip ediyor. Peki, KYK borçları silinecek mi? İşte detaylar...

Kredi kartı batağı derinleşiyor! Yasal takipteki kişi sayısı kaç kişi oldu?

Türkiye genelinde kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe düşünlerin sayısı her geçen gün artıyor. Türkiye Bankalar Birliği (TBB) verilerine göre geçtiğimiz senenin Ocak-Kasım aylarını kapsayan 11 aylık döneminde kredi kartı borcunu ödeyemediği için yasal takibe düşenlerin sayısı bakın ne kadar ol

Borçtan çıkamayanlara hayat kurtaran kredi müjdesi! Başvuran rahat nefes alıyor

Garanti BBVA tarafından açıklanan borç kapatma kredisi göze çarpıyor. Diğer bankalarda bulunan kredi borcunu ödemeniz için olanak tanıyan Garanti, başvuru yapan herkesin krediden yararlanabileceği ifade edildi. İşte tüm detaylar...

kredi borcunu ödemeyenler Haberi

kredi borcunu ödemeyenler



Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 10 yıl önce dar ve orta gelirlilerin ev sahibi olması için kurulan Seydişehir 5 Ağustos S.S. Konut Yapı Kooperatifinin inşaatı çeşitli sorunlar nedeniyle uzadı.


Kooperatif Yönetimi Kurulu, bir süre sürüncemede kalan kooperatif inşaatının tamamlanarak üyelere teslim edilmesi için Vakıfbank'tan kredi kullandı. Ancak, üyelerin ödeme güçleri, zaman içinde önemli oranda azaldı.


Ayrıca, bazı kooperatif üyeleri, binaların sözleşmedeki kalite standartlarında yapılmadığını gerekçe göstererek yönetime dava açtı. Alınan kredi 2008 yılı başına kadar ödenemeyince, kooperatif yönetimi üyelere tapularını da veremedi.


Kirada oturan ve ekonomik durumu iyi olmayan yaklaşık 30 üye, yıllarca kooperatif aidatı ödediği evlerine taşındı. Ancak, kooperatifin tamamlanması için çekilen kredi ödenmeyince söz konusu banka, yaklaşık 15 gün önce haciz işlemi başlatıp, evine yerleşen kooperatif üyelerini, tahliye emri göndererek...