20 / 04 / 2024

kredi kullanımları arttı mı 2022

kredi kullanımları arttı mı 2022

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, 27 Mayıs ile biten haftada  tüketici kredilerinin 302 milyar 158 milyon 508 bin lirası konut kredilerinden meydana geldi...

Ev ve araba almak isteyenler dikkat! Kredi kullanımları...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, tüketici kredilerinin 298 milyar 248 milyon 3 bin lirası konut kredilerinden oluştu...

Türkiye Bankalar Birliği açıkladı! Kredi kartı kullanımları kısıtlanacak! 

Bireysel kredi kartı borçları 1.2 trilyon Türk Lirası'na kadar geldi. Bu kapsamda, açıklama yapan Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar, kredi kartına düzenleme yapılabileceğini kaydetti ve konu ile ilgili açıklamada bulundu.

Konut yatırımcısı gözünü yurt dışında dikti! Yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları arttı...

Küresel Konut Fiyat Endeksi kapsamında, dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ülke olan Türkiye'de, konut sahibi olma oranları düşüş gösterirken, yatırımcıların yurt dışında gayrimenkul alımlarında ciddi bir artış gözlemleniyor.

Konut kredileri 2022 yıl sonuna göre yüzde 23,1 arttı: 443,3 milyar TL kredi kullanıldı! 

Faiz oranlarındaki aşırı artış ve kredi kullanmada miktar kısıtlamaları ile konut, taşıt, ihtiyaç gibi tüketici kredileri baskılanırken, gecikme faizlerinin yükselmesi, nakit avans limitinin düşürülmesi gibi zorlaştırıcı önlemlere rağmen, kredi ve kredi kullanımı arttı. İşte detaylar...

Merkez'in faiz kararı sonrası kredi ve kredi kartı faizleri de arttı! İşte son oranlar

Merkez Bankası yapılan Para Politikaları Kurulu toplantısının ardından politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 30'dan yüzde 35'e yükselttiğini duyurdu. Faizlerin artmasıyla tüketici kredileri ve ticari kredi oranları da arttı. İşte 1 Kasım’dan itibaren geçerli olacak faiz oranı...

Kredi kartı kullanımlarında fren patladı: Bireysel kredi kartı borçlanmaları 3 katına çıktı!

Kredi kartı ve nakit avans kullanımına yeniden gelen faiz artırımları borçlandırmaları azaltması beklenirken, tam tersi oldu. Bireysel kredi kartı borçlanmaları 3 katına çıktı.

Faiz el yakıyor, tüketici kredileri iki kat, ticari krediler 2,5 kat daha pahalı!

Gözler Merkez Bankası’nın bu hafta belirleyeceği yeni politika faizine çevrilirken, ‘sıkı para’ ve ‘seçici kredi sıkılaştırması’ politikaları ile uyumlu şekilde kredi kullanımları kısıtlandı, üç aydır artış trendi izleyen kredi faizleri tarihi düzeye ulaştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten KOBİ'lere müjdeli haber! 150 milyon liraya kadar kredi kullanılabilecek

Bakan Şimşek, kredi garanti sistemi kapsamında KOBİ başına kullanılabilecek azami kredi garanti limitlerini artıracaklarını belirterek, 150 milyon liraya kadar kredi kullanabileceklerini açıkladı.

Çin'de kredi kullanımı azaldı: Konut krizi derinleşiyor! Dünya devinde neler oluyor?

Çin ekonomisi, emlak piyasasındaki yeni stres ve büyüme görünümünü tehdit eden deflasyon ile birlikte çok az toparlanma işareti gösteriyor. Ekonomistlerin 780 milyar yuan olarak beklediği kredi kullanımı temmuz ayında 345.9 milyar yuan olarak açıklandı.

Bankalar musluğu kıstı, kredi kullanımı 25 ay sonra ilk kez daraldı!

Bankaların kredi faizlerini arttırmasından sonra ticari kredi kullanımı 25 ay sonra ilk kez daraldı. İşte detaylar...

Kredi kullanırken nelere dikkat etmek gerekiyor? Doğru kredi kullanmanın püf noktaları nelerdir?

Kredi Kayıt Bürosu, bu yıl ikincisini düzenlediği ‘Kredi Okuryazarlık Haftası’ ile hem bireylere hem kurumlara doğru bütçe yönetimi doğru kredi kullanıma ilişkin farkındalık yaratmayı hedefliyor. Projeye çok yoğun ilgi olduğu belirtiliyor.

Ofis kullanımları resmen azaldı: Satılık ofis stok oranı yüzde 106 arttı! Satılık ve kiralık fiyatlar düşüyor mu? 

Pandeminin ardından birçok şirketin uzaktan çalışmaya geçmesinin ardından ofis kullanımları resmen azaldı. Peki kiralık ve satılık ofis fiyatlarında son durum ne? 

BDDK’dan kredi kullanımına yeni şart!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, finansal istikrarın güçlendirilmesi ve kaynakların daha da verimli kullanılarak kredi sisteminin etkin bir şekilde çalışmasına yönelik yeni bir adım attı.

MB kararı sonrasında kredi kullanımına yeni düzenleme getirildi

BDDK işletmelerin kredi kullanımıyla ilgili iki önemli değişikliğe gitti. Kredi kullanabilecek işletmelerin kapsamı daraltılırken yeni uygulama 1 Kasım'dan itibaren geçerli olacak.

kredi kullanımları arttı mı 2022 Haberi

kredi kullanımları arttı mı 2022

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından haftalık para ve banka istatistikleri açıklandı ve tüketici kredisi kullanımları belli oldu. 

Açıklanan resmi rakamlara göre; bankacılık sektörünün toplam mevduatı, geçtiğimiz hafta 43,4 milyar TL arttı ve 6 trilyon 844,7 milyar TL'ye ulaştı. 

KONUT KREDİSİ KULLANIM ORANLARINDA SON DURUM NE? 

Yine milyonlarca kişi tarafından merak edilen ve araştırılan resmi rakamlar kapsamında, mevduat bankalarındaki tüketici kredilerinin 302 milyar 158 milyon 508 bin TL'sinin konut kredilerinden meydana geldiği görüldü. Bu kredilerin 14 milyar 248 milyon 483 bin lirası taşıt ve 505 milyar 146 milyon 19 bin lirası diğer kredilerden oluştu.

Aydın-Denizli Otoyolu'nda sona yaklaşıldı! İşte açılacağı tarih!

TOKİ'den 3 büyükşehir ve 29 ilde ucuz arsa fırsatı! 24 taksit ve yüzde 25 peşinat imkanıyla! 176 bin TL'den...