29 / 03 / 2024

Kredi notunun düşmesi

Kredi notunun düşmesi

Ernst & Young Türkiye Başkanlığı’na getirilen Metin Canoğulları, derecelendirme kuruluşlarının kredi notunu düşürmesinin Türkiye’ye yabancı yatırımcı ilgisini azaltmayacağını söyledi.

Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı!

Yükselen konut fiyatlarının, sektörü istenmeyen bir seviyeye taşıdığına dikkat çeken Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır ''Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı'' dedi.

Vatandaşların yeni yıl dileği 'kiraların düşmesi' oldu!

Pek çok vatandaşın yeni yıldaki dileklerinin arasında kira bedellerinin düşmesi de yer aldı. Fahiş oranlarda artan kira bedelleri, milyonları zor duruma düşürüyor...

Kredi ile ev almak isteyenlere kritik uyarı: Kredi maliyetini düşüren avantajlı yöntemleri seçin!

Viennalife Emeklilik ve Hayat A.Ş. Alternatif Dağıtım Kanalları Direktörü Murat Akçay, kredi ile konut sahibi olmak isteyenleri, kredi maliyetlerini düşüren avantajlı fırsatları seçmeleri konusunda uyardı.

Vatandaşlar kredi kartına yükleniyor! Kredi kartı borcu 1 trilyon TL’ye dayandı!

Geçim derdine düşenler kredi kartlarına yüklenmeye devam ederken, kredi kartı borçları 1 trilyon TL sınırına dayandı. Kredi kartı faizlerinin artırılması da harcamaların hızının düşmesi için yeterli olmadı.

Kredi ve mevduat faizleri uçtu: Konut ve taşıt kredi faizleri düştü!

Kredi ve mevduat faizleri arttı. 6,4 puanlık tarihi yükselişle yüzde 52,97’ye çıktı. Konut ve Taşıt Kredisi faizlerinde ise düşüş dikkat çekti.

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşçıoğlu: Konut fiyatlarının düşmesinin tek çözümü arsa payının düşmesi!

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşçıoğlu, Habertürk Gazetesi'ne verdiği röportajda konut fiyatlarına değinerek, konut fiyatlarının düşmesinin tek çözümünün arsa payının düşmesi olduğunu belirtti.

Müteahhitler yeni yatırım için konut kredi faizlerinin düşmesini bekliyor!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, yatırım için konut kredi faizlerinin düşmesinin şart olduğunu belirterek, “Yükselen kiralar nedeniyle ev sahibi olmak isteyen vatandaş ucuz krediye ulaşamıyor. Yüksek kredi faizlerine çare bulunursa bu problem de çözülür” dedi.

Müteahhitler yeni yatırımlar için kredi faizlerinin düşmesini bekliyor!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık yaptığı açıklamada yeni yatırımlar için kredi faizlerinin düşmesini beklediklerini kaydederek, konut kredi faizlerinin düşmesiyle beraber yeni konut yatırımları için düğmeye basacaklarını söyledi.

Kredi notu düşük olanlar dikkat! Bu yöntemlerle siz de kredi notunuzu anında yükseltebilirsiniz! 

Ev veya araba alışverişlerinde kredi notu önemlidir. Kredi notunun yüksek olması bu noktada çeşitli avantajlar sağlıyor. Bu yöntemleri öğrenerek kredi notunuzu yükseltebilirsiniz.

Cebinde nakit olmayan kredi kartına yüklendi! Kredi kartı kullanımı gitgide artıyor!

Son zamanlarda ekonomik zorlukların yaşanması, vatandaşları borçla geçinmeye mecur kılıyor. Artan enflasyonla alım gücünün düşmesi nedeniyle vatandaşlar düşük faizli kredi kartlarına yöneliyor. 2023 yılında bir önceki yıla göre daha fazla kredi kartının kullanıldığı görülüyor. 

TCMB duyurdu! Özel sektörün yurt dışı kredi borcunda düşüş...

Özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu, mart ayında bir önceki aya göre 1,2 milyar dolar düşerek 158 milyar dolar oldu.

Sıfır ya da 2. el fark etmez! Yapı Kredi Bankası düşük  faiz oranlı taşıt kredisi veriyor!

Araba alacak vatandaşların dikkatine!! Bu kredi sayesinde düşük faiz imkanı ile araba sahibi olabileceksiniz. Peki hangi banka tarafından düşük faizli kredi imkanı sağlanacak? 

Kredi notu nedir ve nasıl hesaplanıyor? İdeal kredi notu ne kadar olmalı? Kredi notu nasıl yükseltilir?

Kredi notunun yüksek olması artık sadece kredi çekerken değil ev veya araba kiralarken de önemli. Eğer kredi notunuz düşük ise bırakın bankadan kredi çekmeyi, araç bile kiralamanız mümkün değil artık. İşte kredi notu ile ilgili aklınıza takılan bütün soruların yanıtları…

Kredi notunun düşmesi Haberi

Kredi notunun düşmesi

Ernst & Young Türkiye Başkanlığı’na getirilen Metin Canoğulları, derecelendirme kuruluşlarının kredi notunu düşürmesinin Türkiye’ye yabancı yatırımcı ilgisini azaltmayacağını söyledi.


Ernst & Young (EY) Türkiye Başkanlığı’na getirilen Metin Canoğulları, kredi notunun düşürülmesinin Türkiye’ye yatırımcı ilgisini azaltmayacağını söyledi. Türkiye’nin iç güçlü iç pazar dinamikleri ve bulunduğu konum itibarıyla büyük bir potansiyele sahip olduğuna işaret eden Canoğulları, “Para nereye gidecek? Bu kadar fırsat sunan kaç ülke var? Türkiye’ye ilgi hiçbir zaman kaybolmaz. Yeter ki, doğru alanlarda doğru işler yapalım” dedi.


Yeni görevi dolayısıyla bir grup gazeteci ile bir araya gelen Canoğulları, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Türkiye’nin bölgesinde sunduğu fırsatlarla yatırımcıların kolay vazgeçemeyeceği bir ülke haline geldiğini dile getiren Canoğulları, uluslararası şirketlerin İran pazarına girmek için Türk firmalarıyla birlikle çalışmayı tercih edeceklerini ve Suriye’deki iç savaş...