28 / 03 / 2024

kredili konut satışları Haziran 2020

kredili konut satışları Haziran 2020

Kamu bankalarının düşük faizli konut kredisi kampanyası konut satışlarını uçurdu. 27 günde 14 kat artışla 94 bine yakın ipotekli konut satışı gerçekleştirildi. Bu rakam aynı zamanda geçen yılın ilk 7 ayında satılan rakama yakın.

Kredili konut satışları eylülde dip yaptı! 2019'dan bu yan en düşük oran görüldü! 

Yüksek faiz oranları, konut satışlarını etkiledi. Kredili konut satışları dip yaparken, geçmiş yılların aynı dönemleri ile kıyaslandığında son 8 yılın en düşük eylül ayı satışı kaydedildi.

Konut satışları Temmuz'da 100 bini aştı: Ev alanlar kredi ile değil peşin ödeyerek aldı! 

Haziranda sert düşüş gösteren konut satışları Temmuz ayında yeniden 100 bin barajını geride bıraktı. Bu dönemde yüksek faizler sebebiyle kredili konut satışı yüzde 24 gerilerken, peşin ödemeli konut satışında yüzde 27,1 artış kaydedildi. 

Mayıs 2021'de hangi ilde ne kadar kredili konut satıldı?

Kovid-19 salgını döneminde ertelenen talep ve yükselen faizle kredili konut satışlarının 78 şehirde yavaşladığı ifade edildi. Peki Mayıs 2021'de hangi ilde ne kadar kredili konut satıldı?

Konut satışları 8 ayda bir milyonu aştı!

Türkiye genelinde ocak-ağustos döneminde gerçekleşen konut satışları başlatılan düşük kredili kampanya sayesinde tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına rağmen 1 milyon 25 bin adede ulaştı.

Kredili konut satışlarında yeni rekor!

Türkiye genelinde konut satışları 2020 Temmuz'da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 124,3 artarak 229 bin 357 rakamına ulaştı ve tarihi rekor kırıldı. İpotekli (kredili) konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 900,6 artarak 130 bin 721 oldu. 

Kredili konut satışları mobilya sektörünü de hareketlendirdi!

Kredili konut satışları ve düğün sezonunun başlaması mobilya sektörünü de hareketlendirdi...

Konut satışlarında gümüş madalyalı Haziran!

'Sudan ucuz' konut kredisi faiz oranları sebebiyle Haziran 2020'deki konut satışı 190 bine ulaştı. Kredili ve ikinci el konuta talep arttı. Peki sıfır konut satışlarında durum ne oldu? İşte detaylar...

Kredili konut satışında rekor beklentisi!

Gayrimenkul sektörü temsilcileri banka kredili konut satışlarında rekor beklentisi içinde.  Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, Merkez Bankası’nın faiz indirim stratejisinin banka kredili konut satışını 2020’de artacağı düşünüyor.

Faizler düştü, kredili konut satışları patladı!

Türkiye genelinde 2020 Ocak ayında 113 bin 615 konut satıldı. Kamu bankalarının başlattığı, özel bankaların da dahil olduğu faiz indirimleri kredili konut satışlarını artırdı. Geçtiğimiz ay banka kredili satışlar yüzde 546,1 arttı.

Konut kredi faiz oranları düştükçe kredili satışlar artıyor!

Konut kredisi faiz oranlarının düşmeye başlaması ile konut satışlarında bekleyen taleplerde patlama yaşandı. Kredili konut satışları geçen seneye oranla Kasım ayında yüzde 724 arttı. 

Kredili konut satışları yüzde 500 arttı!

Konut kredisi faiz oranlarının yüzde 1’in altına inerek düşmeye devam etmesi ile kredi kullanılarak yapılan konut satışları en yüksek artış rekoruna ulaşarak Ekim ayında yüzde 525 yükseldi...

Kredili konut satışlarında Eylül 2019'da rekor yaşandı!

Konut kredilerinde yüzde 1’in altında faiz ve 15 yıl vade konut satışlarında rekor getirdi. Eylülde 146 bin 903 konutla aylık oranda rekor yaşandı. Kredili satışlarda 4 katlık artış meydana geldi…

Faiz indirimi konut satışlarını nasıl artırdı?

Bankaların konut kredisi faizlerinin bir senenin en düşük seviyesine inmesi ile Ağustos ayında konut satışlarında patlama yaşandı. Kredili konut satışları bir önceki senenin Ağustos ayına oranla yüzde 168 arttı...

kredili konut satışları Haziran 2020 Haberi

kredili konut satışları Haziran 2020

Konut sektöründe haziran ayına ilişkin ilk veriler açıklandı. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, faizlerin indirildiği 1 Haziran’dan itibaren ülke genelinde 94 bine yakın kredili satış işlemi gerçekleştiğini açıkladı. Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre; bu rakam geçen yılın ilk 7 ayında yapılan 95 bin 949 adetlik satışa yaklaştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre geçen yıl 1-27 Haziran’da ülke genelinde 6 bin 658 kredili konut satılırken, bu yılın aynı döneminde bu rakam 93 bin 704’e ulaştı. 

İSTANBUL LİDER

Böylece geçen yılın aynı dönemine göre 14.07 kat daha fazla kredili satış işlemi gerçekleştirildi. Rakamlar Merkez Bankası’nın faizleri düşürmesiyle geçen yılın ikinci yarısında başlayan ipotekli satışlardaki hareketliliğin, kamu bankalarının 1 Haziran’da başlattığı kampanyayla patlama noktasına geldiğini gözler önüne serdi. Faiz oranlarının sıfır...