27 / 04 / 2024

Kruvaziyer turizmi ne demek

Kruvaziyer turizmi ne demek

AA muhabirinin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı verilerinde derlediği bilgiye göre Türkiye'ye 2014 yılında kruvaziyerle gelen turist sayısı bir önceki yıla göre yüzde 20 azalarak, 1 milyon 790 bin olarak gerçekleşti.

Pinga Uluslararası Sağlık Turizmi Ve Seyahat Acentası Limited Şirketi kuruldu!

Pinga Uluslararası Sağlık Turizmi Ve Seyahat Acentası Limited Şirketi Ümraniye'de Mümüne Aydın tarafından kuruldu.

Iona Marıne Deniz Turizmi Ve İşletmeciliği Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Iona Marıne Deniz Turizmi Ve İşletmeciliği Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Ayçın Özsakabaşı ve Osman Uluşahin ortaklığında kuruldu. 

İnegöl Oylat modern sağlık turizmi tesisine dönüştürülecek!

İnegöl Belediyesi’ne ait termal tesis Oylat’ta ‘Su ile Gelen Sağlık (Spa) Hizmetleri Merkezi’ kurulması için hazırlanan proje BEBKA desteğiyle hayata geçirilecek. Proje ile Oylat, modern bir sağlık turizmi tesisine dönüştürülecek.

TÜRSAB turizm için Yenikapı'ya talip oldu!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, İstanbul'un yükselen kruvaziyer turizmi için Yenikapı'yı istediklerini söyledi.

Yenikapı yeni liman olacak!

Turizmciler, İstanbul'un yeni limanı olarak Yenikapı'ya göz dikti. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Ulusoy, İstanbul'un yükselen kruvaziyer turizmi için Cumhurbaşkanı ve Başbakan'dan Yenikapı'yı istediklerini söyledi.

Tokat Almus'ta doğa turizmi canlanacak!

Tokat İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer, Almus’un doğal güzelliğini gün yüzüne çıkartarak turizmi canlandırmak için yoğun bir tempoda çalıştıklarını kaydetti.

Kahramanmaraş Ekinözü’ne 20 dönümlük mesire alanı yapılıyor!

Sağlık turizmi dolayısıyla her yıl on binlerce turisti ağırlayan Ekinözü-İçmeler, yeni bir görünüme kavuşuyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Ekinözü’ne 20 dönümlük bir mesire alanı kazandırmak için kolları sıvadı.

Doğa ve Macera Turizmi'ne 1.2 trilyon dolar harcandı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) kamuoyuna açıkladığı Doğa ve Macera Turizmi raporuna göre 2014’te 1.1 milyar kişi macera turizmine 1.2 trilyon dolar harcadı.

Bodrum'da kruvaziyer turizmi turistlerden yoğun ilgi görüyor!

Yunanistan'ın Mykonos Adası'ndan gelen 295 metre uzunluğundaki kruvaziyer, Paşatarlası'ndaki gemi yanaşma iskelesine yanaştırıldı. Gemide çoğunluğu Almanya uyruklu 2 bin 741 turist ile bin 16 personel bulunduğu bildirildi.

Hopa Kruvaziyer turizmi hedefliyor!

Hoparat Genel Müdürü Meriç Burçin Özer. Hopa'ya kruvaziyer gemilerin gelmesi için neler yapılabileceğini araştırmak için İzmir'de temaslarda bulundu.

Galaport projesi ile kruvaziyer turizmi uçacak!

Kruvaziyer turizmi gözünü Galataport'a dikti. Royal Caribbean Genel Müdürü Bülent Tatlav, "Galataport hayata geçtiğinde sektör yüzde 100 büyür" dedi.

Galataport uçurur!

Kruvaziyer turizmi gözünü Galataport'a dikti. Royal Caribbean Genel Müdürü Bülent Tatlav, "Galataport hayata geçtiğinde sektör yüzde 100 büyür" dedi. İşte Bülent Tatlav'ın sektörle ilgili açıklamaları...

Bodrum'da kruvaziyer turizmi başladı!

Bahamalar bandıralı yolcu gemisi "Seabourn Odyssey", Bodrum Limanı'na geldi.Yunanistan'dan gelen 198 metre uzunluğundaki kruvaziyer, Paşatarlası'ndaki gemi yanaşma iskelesine yanaştırıldı.

Kruvaziyer turizmi ne demek Haberi

Kruvaziyer turizmi ne demek

İstanbul, Kuşadası ve İzmir gibi önemli limanlara kruvaziyerle gelen turist sayısı 2014'de bir önceki yıla göre düşerken, Karadeniz kıyılarını ziyaret edenlerin sayısı iki kat arttı. 


AA muhabirinin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı verilerinde derlediği bilgiye göre Türkiye'ye 2014 yılında kruvaziyerle gelen turist sayısı bir önceki yıla göre yüzde 20 azalarak, 1 milyon 790 bin olarak gerçekleşti.


Türkiye'nin en önemli kruvaziyer limanlarından İstanbul Limanı'nda yolcu sayısı 2014'te bir önceki yıla göre yüzde 25 azalarak, 689 bin yolcudan 518 bine geriledi. Aynı dönemde İzmir'e gelen kruvaziyer turist sayısı da yüzde 47 azalarak, 486 binlerden, 257 binlere düştü. Alanya limanındaki kayıp ise yüzde 54 oldu. Kuşadası, Çeşme ve Marmaris limanları da bu kayıptan nasibini aldı.


- Sinop'ta kruvaziyer yüzde 135 arttı


Ege ve Akdeniz kıyılarındaki kruvaziyer...