26 / 04 / 2024

Kruvaziyer turizmi önemli mi

Kruvaziyer turizmi önemli mi

AA muhabirinin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı verilerinde derlediği bilgiye göre Türkiye'ye 2014 yılında kruvaziyerle gelen turist sayısı bir önceki yıla göre yüzde 20 azalarak, 1 milyon 790 bin olarak gerçekleşti.

Yabancılara konut satışında sağlık turizmi önemli bir kanal!

JLL Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş, sağlık turizmi için gelen yabancılara konut satışının büyük bir avantaj olduğunu belirtti...

İstanbul Havalimanı, geleceği kurtaracak en önemli yatırımlardan biri!

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, İstanbul Havalimanı'nın İstanbul turizmi ve Türkiye turizmi açısından geleceği kurtaracak en önemli yatırımlardan biri olduğunu belirtti...

Antalya Kruvaziyer Liman Projesi ihaleye hazır!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, turizme önemli bir ivme kazandırmak, kaliteyi yükseltmek ve gelir düzeyini artırmak amacıyla planladıkları "Kruvaziyer Liman Projesi"nin ihaleye hazır olduğunu bildirdi.

TÜRSAB turizm için Yenikapı'ya talip oldu!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, İstanbul'un yükselen kruvaziyer turizmi için Yenikapı'yı istediklerini söyledi.

Yenikapı yeni liman olacak!

Turizmciler, İstanbul'un yeni limanı olarak Yenikapı'ya göz dikti. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Ulusoy, İstanbul'un yükselen kruvaziyer turizmi için Cumhurbaşkanı ve Başbakan'dan Yenikapı'yı istediklerini söyledi.

Bodrum'da kruvaziyer turizmi turistlerden yoğun ilgi görüyor!

Yunanistan'ın Mykonos Adası'ndan gelen 295 metre uzunluğundaki kruvaziyer, Paşatarlası'ndaki gemi yanaşma iskelesine yanaştırıldı. Gemide çoğunluğu Almanya uyruklu 2 bin 741 turist ile bin 16 personel bulunduğu bildirildi.

Ankara turizmi için Tanıtım Üst Kurulu kuruluyor!

ATO'nun düzenlediği ve çok sayıda kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı "Ankara'da Kongre Turizmi Toplantısından başkent için önemli kararlar çıktı.Toplantıda Ankara'nın reklam ve tanıtımı için öncelikle Tanıtım Üst Kurulu" kurulması kar

Hopa Kruvaziyer turizmi hedefliyor!

Hoparat Genel Müdürü Meriç Burçin Özer. Hopa'ya kruvaziyer gemilerin gelmesi için neler yapılabileceğini araştırmak için İzmir'de temaslarda bulundu.

Galaport projesi ile kruvaziyer turizmi uçacak!

Kruvaziyer turizmi gözünü Galataport'a dikti. Royal Caribbean Genel Müdürü Bülent Tatlav, "Galataport hayata geçtiğinde sektör yüzde 100 büyür" dedi.

Galataport uçurur!

Kruvaziyer turizmi gözünü Galataport'a dikti. Royal Caribbean Genel Müdürü Bülent Tatlav, "Galataport hayata geçtiğinde sektör yüzde 100 büyür" dedi. İşte Bülent Tatlav'ın sektörle ilgili açıklamaları...

Bodrum'da kruvaziyer turizmi başladı!

Bahamalar bandıralı yolcu gemisi "Seabourn Odyssey", Bodrum Limanı'na geldi.Yunanistan'dan gelen 198 metre uzunluğundaki kruvaziyer, Paşatarlası'ndaki gemi yanaşma iskelesine yanaştırıldı.

Kruvaziyer turizmi ile Alanya'ya bin 19 yolcu geldi!

Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nden Alanya'ya sezonun ilk seferini yapan "Artania" adı verilen kruvaziyerle çoğunluğu Alman bin 19 yolcu, ilçeye geldi. Artania Limasol Limanı'ndan hareket etti.

Ev turizmi için 15 müfettiş görevlendirildi!

Türkiye'de, her yıl ciddi oranda büyüyen "ev turizmi" pazarında kayıt dışı kiralanarak önemli miktarda vergi kaybına yol açtığı iddia edilen tatil yörelerindeki konutların, kayıt altına alınması için çalışma başlatıldığı bildirildi.

Kruvaziyer turizmi önemli mi Haberi

Kruvaziyer turizmi önemli mi

İstanbul, Kuşadası ve İzmir gibi önemli limanlara kruvaziyerle gelen turist sayısı 2014'de bir önceki yıla göre düşerken, Karadeniz kıyılarını ziyaret edenlerin sayısı iki kat arttı. 


AA muhabirinin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı verilerinde derlediği bilgiye göre Türkiye'ye 2014 yılında kruvaziyerle gelen turist sayısı bir önceki yıla göre yüzde 20 azalarak, 1 milyon 790 bin olarak gerçekleşti.


Türkiye'nin en önemli kruvaziyer limanlarından İstanbul Limanı'nda yolcu sayısı 2014'te bir önceki yıla göre yüzde 25 azalarak, 689 bin yolcudan 518 bine geriledi. Aynı dönemde İzmir'e gelen kruvaziyer turist sayısı da yüzde 47 azalarak, 486 binlerden, 257 binlere düştü. Alanya limanındaki kayıp ise yüzde 54 oldu. Kuşadası, Çeşme ve Marmaris limanları da bu kayıptan nasibini aldı.


- Sinop'ta kruvaziyer yüzde 135 arttı


Ege ve Akdeniz kıyılarındaki kruvaziyer...