27 / 04 / 2024

Küçük Ayvasıl Kilisesi nerede

Küçük Ayvasıl Kilisesi nerede

Trabzon'daki tarihi Küçük Ayvasıl Kilisesi'nin kapsamlı restorasyon ve röleve çalışması için Kültür ve Turizm Bakanlığından ödenek talep edildi. Öz, " "Kilise kent merkezinde kurulmuş olmasına rağmen şu anda harabe vaziyettedir." dedi.

Apartman yöneticisi risk değerlendirmesi yükümlülüğü!

Risk analizi, meydana gelebilecek riskleri önceden tespit ederek, risklere sebebiyet veren durumları ortadan kaldırıcı önlemler almak için yapılıyor. Peki, apartman yöneticisi risk değerlendirmesi yükümlülüğü nedir?

Sivas'ta Kızılırmak sahil yolundaki çalışmalar denetlendi!

Sivas'ta sahil yolundaki çalışmalar denetlendi. SİVAS Belediye Başkanı Sami Aydın Karşıyaka' dan üniversiteye kadar uzanacak olan Kızılırmak Sahil Yolu' ndaki 1. etap çalışmalarını yerinde inceledi.

Hebil 157’ye uluslararası çapta büyük ödül!

Hebil 157, The Chicago Athenaeum Mimarlık ve Tasarım Müzesi ile Avrupa Mimarlık, Sanat, Tasarım ve Kentsel Çalışmalar Merkezi’nin belirlediği 2014 yılı Uluslararası Mimarlık Ödülü’ne layık görüldü.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 7 bin 900 metrekarelik köprülü kavşak yapacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı ve Bornova’nın Karşıyaka ile Konak bağlantısını rahatlatacak 7 bin 900 metrekarelik “Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı” için 17 Eylül’de yapım ihalesi yapıyor.

YDA ve Bor-Tor İnşaat Ankara Kızılırmak'ta 360 konut ve 505 ofis inşa edecek!

Park Avenue projesini inşa eden YDA İnşaat, Bor-Tor İnşaat'la birlikte Ankara Kızılırmak Mahallesi'nde 360 adet konut ve 505 adet ofis inşa edecek. 10 blokluk projenin 36 ayda tamamlanması planlanıyor...

Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı ihalesi 17 Eylül'de!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Altınyol 'dan Bayraklı ve Bornova ilçelerine ulaşımı kolaylaştıracak " Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı " için 17 Eylül 2014 tarihinde yapım ihalesi gerçekleştirecek

Kuraklık, Kızılırmak'ın debisini düşürdü!

Devlet Su İşleri 19. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Kızılırmak'ın Sivas girişindeki Dikmencik mevkisinde 28 Ağustos'ta yapılan anlık ölçümlerde ırmağın ortalama debisi saniyede 3,70 metreküp olarak belirlendi.

İzmir Damlacık'taki evlerin büyük bölümü boşaltıldı!

Konak Tüneli yapımı nedeniyle tehlike arz etiği için kamulaştıralan evlerin büyük bölümü, ev sahipleri ve kiracılar tarafından boşaltıldı. Evleri henüz kamulaştırılmayan vatandaşlar, "Sıra bize de gelecek mi" endişesiyle yaşıyor.

Yeni Yüzyıl Üniversitesi iç mimarlık bölümü için ilan verdi!

Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık bölümü için Profesör Doktor, Doçent Doktor veya Yardımcı Doçent Doktor arıyor. Yeni Yüzyıl Üniversitesi bölüm için 2 kişilik kadro açtı...

Kat maliklerinin yükümlülükleri nelerdir?

Kat mülkiyeti hakkına sahip olan kat maliklerinin sahip olduğu bazı haklar ve yerine getirmesi gereken birtakım yükümlülükleri bulunuyor. Peki, kat maliklerinin yükümlülükleri nelerdir? İşte kat maliki yükümlülükleri..

İşyerlerine deprem planı hazırlaması yükümlülüğü getirildi!

Türkiye'de yaklaşık 1,5 milyon kayıtlı işyeri bulunuyor. İki yıl önce yürürlüğe giren 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'yla tüm işyerlerine, tehlike sınıfına göre, acil durum planlarını hazırlaması yükümlülüğü getirildi.

İş sağlığı ve güvenliği kanunda işverenin yükümlülükleri!

Yapı işlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliği yapı işlerinde alınacak asgari iş sağlığı ve güvenliği şartlarını belirliyor. Peki, iş sağlığı ve güvenliği kanunda işverenin yükümlülükleri nelerdir?

Halef Keklik: Ağrı İmar ve şehirleşme konusunda sıkıntılı bir yer!

Ağrı Belediyesi Başkan Yardımcısı Halef Keklik, Ağrı'nın imar ve şehirleşme konusunda sıkıntılı bir yer olduğunu belirterek "biz bu halkın taleplerine cevap verme noktasında elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi.

Küçük Ayvasıl Kilisesi nerede Haberi

Küçük Ayvasıl Kilisesi nerede

Trabzon'un Çarşı Mahallesi'ndeki tarihi  Küçük Ayvasıl Kilisesi'nin kapsamlı restorasyon ve röleve çalışması için Kültür  ve Turizm Bakanlığından ödenek talep edildiği bildirildi.


Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Küçük  Ayvasıl Kilisesi'nin kentin en eski kiliselerinden olduğunu söyledi.



Kilisenin üç nefli bir bazilika olduğunu belirten Öz, "Küçük Ayvasıl  Kilisesi'nin narteksi yok. Nefler içten ve dıştan yuvarlak planlı ve zemininde  kriptası var. Giriş kapısında Bizans kabartması ile 884-885 tarihinde 1. Basil  zamanına ait onarım kitabesi bulunuyor. İçerisinde daha geç dönemlere ait fresk  kalıntıları ve Naosta 'T' şekilli iki ayak ve iyon başlıklı sütunu var" dedi.


 Öz, Küçük Ayvasıl Kilisesi'nin ziyarete kapalı olduğunu ifade ederek,  "Kilise kent merkezinde kurulmuş olmasına rağmen şu anda harabe vaziyettedir. Bu  nedenle de uzun süredir kapısı kilitli ve...