25 / 04 / 2024

DAÜ Mimarlık Bölümü öğrencileri Venedik Mimarlık Bienali’ni ziyaret etti!

DAÜ Mimarlık Bölümü öğrencileri Venedik Mimarlık Bienali’ni ziyaret etti!

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü, ARCH300 stajının ikinci bölümü kapsamında İtalya’ya teknik gezi organize ederek 2014 Venedik Mimarlık Bienali ’ni ziyaret etti.




Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü, ARCH300 stajının ikinci bölümü kapsamında İtalya’ya teknik gezi organize ederek 2014 Venedik Mimarlık Bienali’ni ziyaret etti. Dünyanın en önemli mimarlık etkinliklerinden biri olan Bienal, ilk olarak 1895 yılında “dekoratif sanatlar” başlığı altında yapılırken, 1907 yılından itibaren çeşitli ülkelerin pavyonlarını açması ile modern sanat akımlarını yansıtan sergilerle önemini artırdı. 

Dünyaca ünlü mimar RemKoolhasküratörlüğünde, “FUNDAMENTAL” ana başlığı altında toplanan ve 66 ülkenin katıldığı Bienal’de Kıbrıs ve Türkiye pavyonları da yer aldı. Venedik San Marco adasında, iki ayrı bölgede bulunan etkinlik alanları, şehrin tarihi dokusuna karşı saygısını korurken, aynı zamanda zıtlıklardan doğan uyumun birebir yaşanmasını da sağladı. 


VENEDİK’İN HEM DOĞAL, HEM DE KURGULANMIŞ DOĞASI KEŞFEDİLDİ 

DAÜ Mimarlık Bölümü, ikinci ve üçüncü sınıf öğrencilerinin katıldığı teknik gezide, 2 gün Venedik şehrinin hem doğal, hem de kurgulanmış doğasının keşfi yapılırken, Etkinliğin genel konu ve ana fikrinin anlaşılması için RemKoolhas tarafından tasarlanıp uygulanan “TheElements of Architecture” pavyonundan başlayarak, sırayla diğer pavyonlar gezildi. 


Geri Dön