18 / 04 / 2024

kullanılmayan askeri araziler son durum

kullanılmayan askeri araziler son durum

Kullanılmayan askeri alanlar yaban hayata açılıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Kara Kuvvetleri arasında imzalanan protokolle kışlalardaki uygun araziler, yabani hayvanların yaşayabileceği gibi yapılandırılacak...

Bakanlığa ait kullanılmayan taşınmazlar mecliste!

Bakanlığa ait kullanılmayan taşınmazlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

40 yıllık atıl araziler tarıma kazandırıldı!

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Kayseri'de 40 yıldır kullanılmayan araziler tarıma kazandırdı. 

Ankara Büyükşehir, kullanılmayan bina için 2 milyon 250 bin TL ödeme mi yaptı?

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kullanılmayan bir bina için, Ankara Büyükşehir Belediyesi bütçesinden "kira" adı altında toplamda 2 milyon 250 bin TL ödeme yaptığı belirtildi.

ABD Hazine Bakanlığı Fed'den kullanılmayan Kovid-19 fonlarını iade etmesini istedi!

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ABD Merkez Bankasından (Fed) yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkilerine karşı uygulamaya koyulan kredi programları kapsamında kullanılmayan 455 milyar dolarlık fonun iade edilmesini istedi.

Osmangazi Köprüsü'nün çevresindeki araziler tarıma kazandırılıyor!

Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada bulunan Osmangazi Köprüsü'nün çevresindeki kullanılmayan araziler tarıma kazandırılıyor.

İzmir'deki askeri araziler AVM inşaatı için mi tahsis edildi?

İzmir'de Bakanlığa ait bazı askeri arazilerin alışveriş merkezi inşaatı için tahsis edildiği yönündeki iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Nevşehir’de kullanılmayan binalar yıkılıyor!

Nevşehir’de, vatandaşların can güvenliğini tehdit etmesiyle, kentin estetiğine zarar veren ve kullanılmayan binaların yıkımı gerçekleşiyor.

Atıl araziler üretmek isteyene verilecek!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından parçalanan ve kullanılmayan atıl tarım alanlarının üretime kazandırılması amacıyla gerçekleşen çalıştayda “Arazi Edindirme Kurumu”nun kurulması da gündeme geldi.

Mersin'de kullanılmayan binada çökme!

Mersin'de sit alanı olarak belirlenen ve kullanılmayan 2 katlı bina çöktü.

Beyoğlu’nda terk edilmiş bina çöktü!

İstanbul Beyoğlu’nda kullanılmayan bir binanın belli bir bölümünde çökme meydana geldi. İtfaiye ekipleri tarafından yapılan ilk incelemede binada çökme sırasında birinin olmadığı bilgisine ulaşıldı...

Aydın Efeler'e sosyal tesis yapılacak!

Aydın'da 10 yıldır kullanılmayan ve bakımsızlıktan viraneye dönen yüzme havuzu sosyal tesis olarak hizmet vermeye başlayacak. 

Ege'nin kullanılmayan arazileri tarıma kazandırılıyor!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, İzmir, Manisa ve Uşak'ta 45 bin 564 hektar alanda hayata geçirilen arazi toplulaştırma çalışmalarıyla kullanılamayan alanlar ekonomiye kazandırıyor.

İhlas Gayrimenkul Proje yeni pay alma hakkı kullanım süresi 7-8 Mart!

İhlas Gayrimenkul Proje ortaklarının yeni pay alma hakkı kullanım süresi içinde, kullanılmayan yeni pay alma haklarına karşılık gelen payların toplam nominal değeri 38 milyon 407 bin 791,522 TL..

kullanılmayan askeri araziler son durum Haberi

kullanılmayan askeri araziler son durum


Kullanılmayan askeri alanlar yaban hayata açılıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Kara Kuvvetleri arasında imzalanan protokolle kışlalardaki uygun araziler, yabani hayvanların yaşayabileceği gibi yapılandırılacak.



Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Kara Kuvvetleri  Kurmay Başkanı Komutanlığı arasında ağaçlandırma ve yaban hayatının geliştirilmesine dair işbirliği protokolü imzalandı. Protokol ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı sorumluluk sahasında ve hazine arazilerinde ağaçlandırma faaliyeti yürütülmesi ve ağaçlandırılan sahalarda yaban hayatının geliştirilmesi amaçlanıyor.


YANGINA ANINDA MÜDAHALE 


Protokole göre; Orman Bakanlığı, askeri sahaların toprak analizini yaparak ağaçlandırma ve toprak muhafaza uygulamaları yapacak. Askeri sahalara dikilecek fidanlar bedelsiz olarak Orman Bakanlığı'nca tahsis edilecek. Askeri alanlarda çıkabilecek herhangi bir orman yangınında, izne gerek duyulmadan ilgili birlik komutanlığının bilgisi dahilinde doğrudan 

müdahale edilecek.



VOLKAN YANARDAĞ/...