25 / 04 / 2024

Kültür AŞ İstanbulun 100 binası

Kültür AŞ İstanbulun 100 binası

KÜLTÜR A.Ş, 4. yüzyıldan bugüne İstanbul'un tarihine damgasını vuran 100 binayı bir kitapta topladı. Kültür AŞ'den yapılan açıklamaya göre, "istanbul'un 100 Binası" kitabını, araştırmacı-yazar Rose Mary Samanoğlu hazırladı.

Kalyon Kültür açıldı!

Kalyon Grup’un kültürel üretimi desteklemek amacıyla kurduğu Kalyon Kültür, bugün açılıyor. Toplumsal buluşma mekânı olarak adlandırılan merkez, sergilere, söyleşilere ve sanat alanında pek çok etkinlik ile organizasyona ev sahipliği yapacak...

Pendik Ahi Evran Kültür Merkezi açıldı!

Ahmet Yesevi Mahallesi Ahi Evran Kültür Merkezi’nin açılış töreninde konuşan Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, desteklerinden dolayı bölge sakinlerine teşekkür ederek; “Bu eser aslında sizlerin başarısıdır” dedi.

Elazığ'da Kültür Park hizmete açıldı!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük, Türkiye'nin de sayılı dinlenme alanlarından biri olacak olan Kültür Park birçok sosyal imkanları ile beraber açılıyor.

Seferihisar Kültür Merkezi ve Meydan Projesi açıldı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yapımı tamamlanan Seferihisar Kültür Merkezi ve Meydan Projesi'nin açılışını yaptı. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Büyükşehir" yatırımlarıyla ilçenin "lig" atladığını belirtti.

Pendik'te Akşemseddin Kültür Merkezi açıldı!

Pendik Belediyesi tarafından Velibaba Mahallesi'ne kazandırılan Akşemseddin Kültür Merkezi'nin açılışı ve gecekondu meselisin çözümünde kullanılmak üzere inşa edilen 126 dairelik sosyal konutların teslimi törenle yapıldı.

Türkiye'nin ilk hamam kültürü müzesi açılıyor!

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü ve İstanbul Valiliği'nin işbirliği ile 2015 yılının başında restorasyonu tamamlanan II. Bayezid Hamam'ı "kültür mirası müzesi" olarak açılıyor.

Kaynarca Kültür Merkezi açıldı!

Kaynarca Belediyesi Kültür Merkezi açılışında konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Her zaman ifade ediyoruz; bizim işimiz hizmet. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde ilçelerimizin geleceğini inşa etmeye devam edeceğiz” dedi

Çağlayan Yunus Emre Kültür Merkezi hizmete açıldı!

Kağıthane Belediyesi tarafından yapılan Çağlayan Yunus Emre Kültür Merkezi, görkemli bir törenle hizmete açıldı. Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “Güzel ve hayırlı bir çalışmayı halkımıza hizmete kazandırdığımız için mutluyuz” dedi.

Çağlayan Yunus Emre Kültür Merkezi açıldı!

Hayatın her alanında ilçeye yapılan yatırımlarla markalaşan Kağıthane, yeni bir merkeze daha kavuştu. Çağlayan Mahallesi’nde hizmete sunulan Yunus Emre Kültür Merkezi ’nin kapılarını çocuklar açtı.

Kavakpınar Ahmedi Hani Kültür Merkezi açıldı!

Kavakpınar Ahmedi Hani Kültür Merkezi’nin açılışı Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti. Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, “Bu mahalle çok şeyi hak ediyor. Bu eser daha başlangıç” dedi

Mamak Necip Fazıl Kültür Merkezi 24 Mayıs'ta açılacak!

Mamaklı vatandaşların sabırsızlıkla beklediği Başak Mahallesi’nde inşa edilen Necip Fazıl Kültür Merkezi açılış için gün sayıyor.

Elazığ Kültür Parkı 25 Mayıs'ta açılacak!

Elazığ Belediyesi tarafından yaptırılan bölgenin en büyük ve kapsamlı Kültür Park’ı bitme aşamasına geldi. Elazığ’da 180 dönüm arazi üzerine inşa edilen ve sadece yüzde 3’ü kapalı alana sahip olan Kültür Park 25 Mayıs’ta açılacak.

Ağrı Kültür Evi’nin temeli atıldı!

Esenyurt Belediyesi tarafından Güzelyurt Mahallesinde Ağrı Kültür Evi’nin temeli atıldı. Ağrı Kültür Evi temel atma töreninde yapılan konuşmalarda, yaklaşan genel seçimlere yönelik siyasi söylemler dikkat çekti...

Kültür AŞ İstanbulun 100 binası Haberi

Kültür AŞ İstanbulun 100 binası

Eserde, 4. yüzyılda Roma döneminde inşa edilen Bozdoğan Kemeri, dünyanın ilk kulelerinden Galata Kulesi, Osmanlı Devleti'nin ilk sanayi kuruluşlarından Tophane-i Amire, 3. Selim tarafından Nizamı Cedid ordusu için yaptırılan Selimiye Kışlası, hafızalardan silinmeyen Hababam Sınıfı'nın çekildiği Adile Sultan Kasrı, istanbul'un ilk toplu konutları olan Tayyare Apartmanları, demir yolu ağlarının başlangıcı olan Haydarpaşa Garı gibi mimari yapılar yer...