20 / 04 / 2024

Kur yükselişi inşaat sektörünü nasıl etkileyecek

Kur yükselişi inşaat sektörünü nasıl etkileyecek

Otomotivden akaryakıta, gayrimenkulden inşaat malzemelerine kadar kur yükselişinin fiyatlara yansıması bekleniyor. Bu artışın pompaya yüzde 3, konuta yüzde 20, otomotive yüzde 10 oranında yansıması öngörülüyor.

Borsada primli seyir: İstikrarlı yükseliş için 7600 seviyesi önemli!

Borsa İstanbul, geçtiğimiz 2 haftada jeopolitik riskin etkisiyle volatil bir seyir izlerken, yeni haftaya pozitif yönde başlangıç yaptı. Uzmanlar yükselişin devamı için 7600 puan seviyesinin önemine dikkat çekiyor.

Altın yükseliş için ilk adımı attı! Gram altın tekrar 1700 liranın üzerinde! 7 Ekim Cumartesi altın fiyatları ne kadar?

Altın fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor.  Altın bugün yükseliş için ilk adımı attı. Gram altın 1600'lü seviyelerden tekrar 1700 liranın üzerine çıktı. Peki altın fiyatları bugün ne kadar? 7 Ekim 2023 altın fiyatları kaç lira? 7 Ekim Cumartesi altın fiyatları ne kadar?

Bilim insanlarından köy evleri için 'çelik yapı' önerisi geldi!

Bilim insanlarından köy evleri için 'çelik yapı' önerisi geldi. İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Abdul Hayır, konuya ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar...

Doların şaşırtıcı yükselişi devam ediyor! 23 TL sınırını aşan dolar için yeni rekor rakam belli oldu! Hemen şimdi bakın!

Doların göz alıcı yükselişi sürüyor! Türk Lirası karşısında 23 TL sınırını geride bırakan doların geleceği için yeni rakam açıklandı. Finans danışmanı Ömer Rıfat Gencal'ın çarpıcı tahmini, doların rekor seviyelere doğru ilerlediğini gösteriyor. Detaylar haberimizde!

Bitcoin’de yükseliş için bu tarihi işaret edildi! Kripto para yatırımcıları dikkat!

Kripto para topluluğunun en popüler fenomenleri arasında yer alan TechDev, Bitcoin’de yükseliş için bu tarihe işaret etti...

SSK, Bağkur, 4C'li için sil baştan maaş hesabı! Yüzde 65.2 artışla minimum 10 bin 664 TL!

Emekli ve memurlar Ocak ayında maaşlarında yapılacak zamları araştırırken, SSK, Bağkur, 4C'li için sil baştan maaş hesabı yapıldı! Peki, emekli maaş zammı ne kadar olacak? İşte emekli ve memurların yeni zamlı maaşları..

Altın alev aldı! İslam Memiş yükseliş için tarih verdi!

Altın için roket ateşlendi! Yükselişin ilk rekoru... İslam Memiş, gram altında yükseliş için tarih verdi.

BIM Proje Yönetimi için Pratik Rehber kitabı Türkçe olarak yayınlandı!

Mark Baldwin imzalı mimarlık ve inşaat sektörü için önemli önemli bilgilerin yer aldığı “BIM Yöneticisi: BIM Proje Yönetimi için Pratik Rehber” kitabı Türkçe olarak yayınlandı.

İzzet Yıldızhan inşaat projeleriyle dikkat çekiyor!

Türkiye'nin sevilen şarkıcıları arasında yer alan İzzet Yıldızhan hayata geçirdiği inşaat projeleriyle de dikkat çekiyor.

İntema İnşaat 2021 yılı için PwC Bağımsız Denetim ile anlaştı!

İntema İnşaat'ın 2021 yılı için "PwC Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Anonim Şirketi"nin seçilmesine ilişkin kararı tescil edildi. 

Edip Gayrimenkul 2020 yılı için MGI Bağımsız Denetim ile anlaştı!

Edip Gayrimenkul'ün 2019 yılı olağan genel kurul toplantısında 2020 yılı için seçilen bağımsız denetim şirketi MGI Bağımsız Denetim A.Ş.'nin tescline ilişkin ilan bugün 10113 sayılı Türkiye Ticaret sicili gazetesinde yayınlandı.

Köy Zekeriyaköy projesi için ÇED süreci başladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Zekeriyaköy'deki KÖY projesi için ÇED süreci başladı.

Özak GYO 2020 yılı için bağımsız denetim şirketini seçti!

Özak GYO'nun 14 Mayıs 2020 tarihli Olağan Genel Kurul toplantısında PWC Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş. 2020 yılı için bağımsız denetim kuruluşunu seçti. 

Kur yükselişi inşaat sektörünü nasıl etkileyecek Haberi

Kur yükselişi inşaat sektörünü nasıl etkileyecek


Hükümeti hedef alan operasyon sonrası dolar ve euronun rekor kırması zam beklentisini arttırdı. Otomotivden akaryakıta, gayrimenkulden inşaat malzemelerine kadar kur yükselişinin fiyatlara yansıması bekleniyor. Bu artışın pompaya yüzde 3, konuta yüzde 20, otomotive yüzde 10 oranında yansıması öngörülüyor.



İstanbul'da 17 Aralık'ta başlayan operasyondan bu yana doların 2,16 ve euronun 3 lirayı aşarak tarihi zirve yapması fiyatlarda artış beklentisini yükseltti. Dolar ve eurodaki bu yükseliş karşısında otomotivden konuta, inşaat malzemelerinden akaryakıta kadar birçok sektörde fiyatların yüzde 3 ile 10 arasında artması bekleniyor. Ergaz Genel Müdürü Ebubekir Yağız, döviz kurundaki son yükselişin pompaya yüzde 3 yansımasının beklendiğini söylerken, İNTES Başkanı Nazmi Durbakayım, konut fiyatlarında yüzde 5 ile 10 arasında artış beklendiğini bildirdi.


AKARYAKITA KUR FARKI


Akaryakıt sektöründen bir kaynak, akaryakıt fiyatlarını oluşturan unsurlardan birinin...