26 / 04 / 2024

Kurbağalıderedeki ıslah çalışmaları sürüyor

Kurbağalıderedeki ıslah çalışmaları sürüyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kamulaştırma sürecinin devam ettiği Kurbağalıdere'yi metro tipi tünelle atık suları toplayarak ıslah ediyor. Atık sular yıl sonuna kadar kontrol altına alınmış olacak.

Kurbağalıdere’deki ıslah çalışması sürüyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kamulaştırma sürecinin devam ettiği Kurbağalıdere’yi metro tipi tünelle atıksuları toplayarak ıslah ediyor. Atıksular yılsonuna kadar kontrol altına alınmış olacak.

Meraların korunması çalışmaları meclis gündeminde!

Meraların korunması ve ıslah edilmesi çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi konuya ilişkin soru önergesi hazırlandı...

Kurbağalıdere'nin son hali inanılmaz!

Kurbağalıdere yeniden canlanıyor. İBB tarafından 5 yıldır devam eden ve son 1 yıldır hızlandırılan ıslah çalışmalarının büyük bir bölümü tamamlandı...

Kurbağalıdere ıslah çalışmalarının yüzde 90'ı tamam!

Kurbağalıdere'deki ıslah çalışmaları yüzde 90 oranında tamamlandı. Çalışmalar 2019 yılının Nisan ayı itibarıyla bitecek...

Kurbağalıdere Köprüsü'nün 2 şeridi trafiğe açıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, yenileme çalışmaları sebebiyle 23 Aralık 2017'de kapatılan Kurbağalıdere Köprüsü'nün 2 şeridi açıldı.

Dicle Nehri etrafındaki çalışmalar sona erdi!

Dicle Nehri'nin ıslah edilmesi amacıyla gerçekleştirilen toplu makineli çalışmaların tamamlanmasıyla ilçe olası taşkınlara karşı korumaya alınmış oldu. 

Bursa Hacivat Deresi ıslahında 2. etap çalışmaları başlıyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentte çevre yatırımlarına büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi’nin, Yıldırım İlçesi’ndeki Hacivat Deresi’nin Ankara Yolu ile Kaplıkaya arasındaki 2. etap çalışmalarının başladığını söyledi...

Artvin Kapisre Deresi'nde ıslah çalışmaları başlatıldı!

Geçtiğimiz günlerde aşırı yağışlar sonucu ilçemizde yaşanan sel felaketinin izleri silinmeye devam ediyor. Yaşanan afetin ardından Devlet Su İşleri 26. Bölge Müdürlüğü tarafından Kapisre Deresi’nde ıslah çalışmaları başlatıldı.

Kızılırmak ıslah çalışmaları hızlandırılacak!

Osmancık’ta Kızılırmak Islah Projesi kapsamında başlatılan çalışmalar devam ediyor. Yeni getirilen iş makineleri ile projenin daha hızlı ilerleyeceği bildirildi.

Gölcük Hisar Deresi’nde yan yol çalışmaları başladı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gölcük ilçesinde yer alan Hisar (Asar) Deresi’nde yan ve bağlantı yolları ile dere ıslahı çalışmaları yapacak.

Kurbağalıdere ıslah çalışmaları 2017'de bitecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş: "Saatte 1200 metreküp temiz deniz suyu pompaladığımız Kurbağalıdere'de artık hayat başladı. Koku yüzde 90 oranında azaldı. Dereye balıklar geldi. 2017 Temmuz sonuna doğru " dedi.

Kurbağalıdere'de imara açılan alan meclis gündeminde!

Islah çalışmalarının dört yıldır bitmeyen Kadıköy'deki Kurbağılıdere'nin kenarına 12 katlı otel yapılması için imar planı değişikliğini onaylandı. Otel planı CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş tarafından TBMM gündemine taşındı.

Kadıköy Kurbağalıdere'ye 12 katlı otel geliyor!

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 4 yıl önce ihaleye verilmesine rağmen, halen ıslah edilemeyen Kurbağalıdere kenarına 12 katlı otel yapımı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı düğmeye bastı.

Kurbağalıdere ıslah çalışmaları ay sonunda tamamlanacak!

İstanbul’un Kadıköy ilçesindeki Kurbağalıdere ıslah çalışmaları selden dolayı sekteye uğradı. Proje müdürü, ‘Selden dolayı yeni bağladığımız borular zarar gördü. O kısımları onarıyoruz’ dedi

Kurbağalıderedeki ıslah çalışmaları sürüyor Haberi

Kurbağalıderedeki ıslah çalışmaları sürüyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kamulaştırma sürecinin devam ettiği Kurbağalıdere'yi metro tipi tünelle atık suları toplayarak ıslah ediyor. Atık sular yıl sonuna kadar kontrol altına alınmış olacak.  Kadıköy-Maltepe-Ümraniye'deki derelerin aktığı geniş bir havza olan 67 kilometre uzunluğundaki Kurbağalıdere, suyu ve yağışı taşıyamıyor.  İstanbul Büyükşehir Belediyesi, havzanın atıkları nedeniyle kirlenen dereyi metro tipi tünelle atık suları toplayarak ıslah ediyor.  Kolektör hattının çelik boruları yatay itme yöntemiyle yerleştiriliyor. Metro tünellerindeki gibi yeraltından TBM makinesiyle kazı yapılıyor. Çalışmanın ilk etabı yüzde 90 oranında tamamlandı. Şu ana kadar temizlik çalışmalarında 1094 kamyon çamur bertaraf edildi. Su alma yapıları ile kokuya neden olan atık suların kolektör hattına aktarılmasına başlandı. 

Derenin bazı kesitlerinde de genişletme çalışmaları sürüyor. Genişleme bölgelerindeki S1T alanları ve kamulaştırılacak araziler hukuki süreçleri uzatıyor. Binaların...