23 / 04 / 2024

Küre Dağlarına milli park yapılıyor

Küre Dağlarına milli park yapılıyor

Bir bölümü Bartın'ın Ulus ilçesinde bulunan Küre Dağlan Milli Parkta çalışmalar yapılıyor. Bartın Üniversitesinden inceleme ve araştırma için gelen Prof. Dr. Erdoğan Atmış proje kapsamında Ulus ilçesine geldi.

Mert Başaran: Türkiye’deki konut pazarı sıkıntıda, yatırımcılar yurt dışına yöneldi!

Master Haber Youtube kanalında önemli açıklamalar yapan Ekonomist Mert Başaran, Türkiye’deki konut pazarının sıkıntıda olduğunu söyleyerek, yatırımcıların yurt dışına yöneldiğini söyledi.

Borsa sevdalılarına bir iyi bir de kötü haber!

Günün ilk yarısında yükselen borsa yatırımcıların gündemindeki yerini korurken Mescomedia Genel Müdürü ve borsacı Mehmet Mescioğlu, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda borsa sevdalılarına bir iyi bir de kötü haber verdi. İşte Mescioğlu'nun o paylaşımı...

Ekonomide yaşanan durgunluk konut satışlarına da yansıdı!

Bakyapı Yönetim Kurulu Başkanı ve GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Bakgör yaptığı açıklamada ekonomide yaşanan durgunlukların konut satışlarına da yansıdığını söyledi.

Otomobil satışları eylülde rekor kırdı! Satışlar geçen yıla göre yüzde 64,8 arttı!

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği verilerine göre, otomotiv pazarı 2023 ocak ayından eylül ayına kadar geçen sürede rekor kırdı. Satışlar, geçen yıla göre yüzde 64,8 artış kaydetti.

 Sodexo kart kullanıcılarına büyük indirim! Son bir yılda kartla alışveriş yapanlara 22 milyon liralık indirim!

Çok sayıda kategoriden ve markadan alışveriş imkanı sağlayan Sodexo, kullanıcılarına çeşitli indirimler sunuyor. Şirket, bugüne kadar yaptığı iş birlikleri ve kampanyalar ile son 1 yılda kullanıcılarına toplamda 22 milyon lira tutarında indirim sağlamış oldu.

Hatice Kolçak'tan altın yatırımcılarına kötü haber! Altın fiyatları bu yıl daha da düşebilir!

Altın, dolar ve kripto piyasasına yönelik açıklamalarda bulunan ekonomist Hatice Kolçak altın yatırımcılarına kötü haber verdi. Altın fiyatları bu yıl daha da gerileyebilir....

Merkez Bankası yıl sonunda doların geleceği seviyeyi açıkladı! Kıyıda köşede 1 doları bile olanlar dikkat!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası dün piyasa katılımcıları anketi sonuçlarını açıkladı. Ankete göre yıl sonunda doların geleceği seviye belli oldu. Kıyıda köşede 1 doları bile olanlar dikkat! Peki dolar ne kadar olacak? Dolar yıl sonunda kaç TL olur?

Ramazan Kurtoğlu'ndan arsa, konut, altın yatırıcılarına kırmızı kodla uyarı geldi! Sakın bunu yapmayın...

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Ramazan Kurtoğlu, şahsi twitter sayfası üzerinden arsa, konut ve altın yatırımcılarına kırmızı kodla uyardı. 

Küre Dağları'nda 500 metre kayan yol yeniden yapılıyor!

Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde 5 Haziran tarihindeki şiddetli yağışlar sebebiyle yaklaşık olarak 500 metre kayan Küre Dağları Karacakaya mevkisindeki köy grup yolunun onarılması için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Dul ve yetim maaşlarına Temmuz'da ne kadar zam gelecek? Hangi maaş kaç TL? Dul ve yetim aylığı alanlar dikkat!

"Dul ve yetim maaşlarına ne kadar zam geldi 2023?, Dul ve yetim maaşı ne kadar?" sorularının yanıtları merakla araştırılıyor. Peki Dul ve yetim maaşlarına Temmuz'da ne kadar zam gelecek?

Kurban Bayramı öncesi kıyma çektirme fiyatına yüzde 100 zam; İşte yeni fiyatı

Kurban Bayramı'na çok kısa bir süre kaldı. Kurban kesen vatandaşlar kıyma çektirme fiyatlarını araştırmaya başladı. Kıyma çektirme fiyatları geçtiğimiz yıl 5 TL iken bu yıl 10 TL oldu. Kıyma çektirme fiyatlarına yüzde 100 zam yapıldı.

En düşük memur maaşı 22 bin TL olacak mı? Yeni memur maaşlarına okkalı zam ne zaman gelecek?

Temmuz ayına kısa süre kala memur maaş zamlarının ne zaman yapılacağı sorgulanıyor. Peki, En düşük memur maaşı 22 bin TL olacak mı? Yeni memur maaşlarına okkalı zam ne zaman gelecek? İşte detaylar...

2023 Memur maaşlarına ek zam gelecek mi? En düşük memur maaşı ne zaman 22 bin TL olacak?

Temmuz ayına kısa zaman kala memurlar maaşlarına ne kadar zam yapılacağını sorguluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan memur maaşlarına ilişkin dikkat çeken açıklama yaptı. İşte detaylar...

Küre Dağlarına milli park yapılıyor Haberi

Küre Dağlarına milli park yapılıyor

 Bir bölümü Bartın'ın Ulus ilçesinde bulunan Küre Dağlan Milli Parkta çalışmalar yapılıyor. Bartın Üniversitesinden inceleme ve araştırma için gelen Prof. Dr. Erdoğan Atmış, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Artar, Yrd. Doç. Dr. Sevgi Görmüş ve Yrd. Doç. Dr. Hikmet Batuhan Güneş proje kapsamında Ulus ilçesine geldi. İlçe Kaymakamı Selçuk Şakar ve Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun ile çalışmalara devam eden heyet daha sonra Ulus Köylerine Hizmet Derneğini ziyaret etti. Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi tarafından oluşturulan Küre Dağları Milli Parkı Bartın bölümünde eko-tıırizm potansiyeli belirlenerek köy tasarım rehberlerini üretilmesi adlı proje ile Küre Dağları Milli Parlar Bartın ili tampon bölgesinin sahip olduğu doğal ve kültürel değerlerin yaşatmak oldukları proje korunmasını sağlamak, milli parlar tampon bölgesindeki köylerin yaşam kalitesini geliştirmek, bu...