29 / 03 / 2024

Kuruçeşme bina yıkımı

Kuruçeşme bina yıkımı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Boğaziçi İmar Müdürlüğü tarafından Kuruçeşme'de kanuna aykırı bina yıkım kararı alındı. Bina encümen kararına istinaden yıkıldı.

TTB'den kritik Hatay raporu: Bina yıkımları mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun değil!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Kolu’nun Hatay’a ilişkin açıkladığı raporda, bina yıkımı ve enkazın kaldırması gibi basamakların mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun olmadığı belirtildi.

Malatya'da yüzde 15 seviyelerindeki hasarlı bina yıkımları 2,5 ayda yüzde 53,5'e ulaştı!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Malatya'da, 2,5 ay kadar önce yüzde 15 seviyelerinde olan hasarlı bina yıkımı, çalışmaların hızlanmasıyla yüzde 53,5'e çıktı.

Tepe Bina Yönetimi Mühendislik Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Tepe Bina Yönetimi Mühendislik Ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Murat Duraker ve Serap Gürel ortaklığında kuruldu.

Depremin etkilerini taşıyan Malatya'da bina yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin Malatya'yı etkilemesi sonucu, kentteki ağır hasarlı binaların yıkımı ve enkaz temizleme çalışmaları hala devam ediyor. 6 Şubat'ta yaşanan depremler, kentteki çalışmaların hız kesmeden sürdürülmesine neden oldu.

Kahramanmaraş depremleri 11 şiddetinde hasara neden oldu! Eşi benzeri olmayan bir yıkım! 

DEÜ DAUM Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Kahramanmaraş depremlerinin şiddeti ile ilgili konuştu. İşte "Eşi benzeri olmayan bir yıkım" diyen Sözbilir'in o açıklamaları...

Cumurbaşkanı Erdoğan: Depremde 912 vatandaşımız hayatını kaybetti, 2 bin 181 bina yıkıldı! 

Cumurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve 10 ilde etkili olan depremi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Depremde 912 vatandaşımız hayatını kaybetti, 2 bin 181 bina yıkıldı" diye konuştu. İşte ayrıntılar...

Karadeniz'de akıllara durgunluk veren yıkım! Kepçe operatörü yanlış adrese gidip yanlış evi yıktı

Samsun'da yaşanan bir yıkım duyanları şaşkına çevirdi. Kepçe operatörü yıkım için gittiği evin adresini yanlış yazınca başka birinin evini yıktı. Olay ortaya çıkınca müteahhit hemen olay yerine gitti ama iş işten çoktan geçmişti.

Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattı imalat çalışmaları tamamlanıyor!

Kocaeli'nde Yahyakaptan ve Kuruçeşme’yi birbirine bağlayacak olan tramvay hattı projesinde çalışmalar hızlandı. Proje dahilinde imalat çalışmalarının büyük bölümü tamamlandı. 

Rami Kuru Gıda Hali'nin yıkımına esnaflardan tepki!

Rami Kuru Gıda Hali'nin Başakşehir Şahintepe Mahallesi'nde yapılan İstanbul Gıda Toptancıları Çarşısı'na taşınmasına karar verilmesinden sonra yıkım çalışmaları tam agz sürüyor. Maddi açıdan zararda olduğunu aktaran esnaf ise duruma tepki gösterdi...

Kuruçeşme'de 274.8 milyon TL'ye icradan satılık yalı!

T.C. İstanbul 12. Satış Memurluğu, İstanbul ili, Beşiktaş ilçesi, Kuruçeşme Mahallesi, 169 ada 4 parselde yer alan yalıyı 274 milyon 784 bin 571 TL'ye satıyor...

Sakarya Karasu'da imara aykırı bina yıkım bekliyor! 

Sakarya'nın Karasu ilçesinde bulunan ve imara aykırı olan bina için geçtiğimiz sene yıkım kararı alınmıştı. Fakat bina için herhangi bir işlem yapmadı. 

Avcılar'da iki bina için yıkım kararı!

Avcılar’da ayakkabı imalathanesindeki patlamada hasar alan iki bina için yıkım kararı alındı.

Kastamonu Bozkurt'ta 140 bina için acil yıkım kararı! 

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde sel felaketi nedeniyle ağır hasar alan 140 bina için acil yıkım kararı alındı.

Kuruçeşme bina yıkımı Haberi

Kuruçeşme bina yıkımı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Boğaziçi İmar Müdürlüğü, Kuruçeşme'deki bir denizcilik şirketine ait olduğu belirtilen bina için kanuna aykırılıktan dolayı yıkım kararı alındığını, encümen kararına istinaden program dahilinde yıkım işleminin gerçekleştirildiğini bildirdi.


Müdürlükten Kuruçeşme'deki yıkıma ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Beşiktaş Muallim Naci Caddesi 95 ve 93 kapı numaralı yere ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediye Encümenince 2960 sayılı kanuna aykırılıktan dolayı yıkım kararı alındığı belirtildi.


Açıklamada, "Encümen kararına istinaden müdürlüğümüz yıkım programı dahilinde emniyet kuvvetleri nezaretinde tüm altyapı hizmetlerinin (BEDAŞ-İGDAŞ-İSKİ) kesilmesine müteakip içerisindeki eşyadan tahliye edilip boşaltılarak 1 Haziran 2017 tarihinde yıkım işlemi gerçekleştirilmiştir."...