19 / 04 / 2024

kurumlar vergisi artış 2021

kurumlar vergisi artış 2021

Vergi oranı artışının 2021 yılının ikinci çeyreği içerisinde, 2021 yılını kapsayacak şekilde yapılması firmaları negatif yönde etkileyebilir. Kurumlar vergisindeki artış, beklenen faydayı sağlamayacak. Kurumlar vergisinde gelir vergisine benzer şekilde artan oranlı bir vergi tarifesi uygulanabilir.

Türkiye'nin gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri açıklandı...

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 2022 vergilendirme dönemi ile ilgil yıllık gelir vergisi ve kurumlar vergisi beyannamelerinin değerlendirilmesi sonucunda Türkiye genelinde en çok vergi beyan eden 100 mükellef listesi belli oldu. İşte haberin detayları...

Katma Değer Vergisi Artışıyla Hangi Ürünler Zamlandı? Yeme İçme, Beyaz Eşya ve Bebek Bezi Kaç Oranda Zamlandı?

Resmî Gazete ’de Katma Değer Vergisi oranlarında artış olduğu duyuruldu. Son yapılan zamlar arasında ise yeme içme, beyaz eşya ve bebek bezi oldu. Bu ürünler belirli oranlarda zamlanarak tüketicilere sunuldu. İşte yeme içme, beyaz eşya ve bebek bezi ürünlerindeki zam oranları…

İhracatçılar krediye ulaşım konusunda pozitif ayrım talep ediyor

Kurumlar vergisi muafiyet oranının 1 puandan 5 puana artırılmasını ‘olumlu’ bulan ihracatçı, krediye ulaşım konusunda pozitif ayrım talep ediyor. İhracatçılar, “Ekonomide toz-duman siliniyor ama başta yatırım ortamı olmak üzere belirsizlik hâlâ devam ediyor” diyor.

Kurumlar vergisini kimler öder? 2023 vergisi ne kadar, nasıl hesaplanır?

Kurumlar vergisi artırıldı mı? Kurumsal vergisi ne kadar? soruları merak ediliyor. Peki kurumlar vergisini kimler öder? Kurumlar vergisi oranı 2023 arttırıldı mı? İşte 2023 kurumlar vergisi ile ilgili detaylar...

Toplamda ne kadar deprem vergisi ödenecek? İşte detaylar...

Deprem nedeniyle Kurumlar Vergisi mükellefi şirketlere getirilen ek verginin miktarı kesinleşti. GİB Yardımcısı Mehmet Arabacı, şirketlerin istisna ve indirimlerinin kaldırılması üzerinden şirketlerin bir defaya mahsus olarak ödeyeceği ilave vergi tutarının 100 milyar TL civarında olduğunu söyledi.

Kurumlar vergisi mükelleflerinin sayısında rekor artış! Son beş yılda…

Türkiye'de kurumlar vergisi mükellefi sayısı son beş yılda % 38,6 artarak 1 milyon 35 bin 976'ya çıktı.

Kurumlar vergisi mükelleflerinin sayısı son 5 yılda yaklaşık yüzde 39 arttı!

Sermaye şirketleri, kooperatifler, iktisadi kamu kuruluşları, dernek veya vakıflara ait iktisadi işletmeler ile iş ortaklıklarının kazançlarının tabi olduğu kurumlar vergisi mükellef sayısı son 5 yılda yüzde 38,6 artarak ağustos ayı itibarıyla 1 milyon 35 bin 976'ya yükseldi. İşte haberin detayları…

Devlet vergide indirim yapma kararı aldı! Vergi indiriminden kimler yararlanacak hangi gelirler vergiden muaf olacak?

Devlet Türkiye'nin sıcak para ihtiyacını karşılamak ve döviz girdilerini artırmak amacıyla yurt dışına ihracat yapan firmalardan kesilen Kurumlar Vergisi'nde indirim yapma kararı aldı. Ayrıca kur farkı faiz ve benzeri gelirler kurum kazancı kapsamına alındı.

Kurumlar Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 1)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 20) 2022! 

Kurumlar Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 1)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 20) bugünkü 31825 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

TL mevduata dönüşümde kur farkı ve altın kazançlarına kurumlar vergisi istinası getiriliyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Türk lirasına dönüşümün desteklenmesi kapsamına alınan kurumların kur ve altın değerlemesindeki kazanç farklarına kurumlar vergisi istisnası getirecek.

GYO'lar Kurumlar Vergisi'nden muaf mı?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Recep Bıyık, bugünkü köşesinde gayrimenkul yatırım ortaklıklarının (GYO) kazançlarının kurumlar vergisinden muaf olmasını ve gerekçelerini kaleme aldı. İşte Recep Bıyık'ın 'Altyapı GYO kazançları kurumlar vergisinden müstesna mı?' başlıklı yazısı...

TÜROB'dan emlak vergisi önerisi!

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin emlak vergisi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Emlak vergisi artışları yeniden değerleme oranıyla sınırlı kalmalı" dedi.

Gürsel Tekin'den emlak vergisi açıklaması!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, emlak vergisi artışına ilişkin açıklamalarda bulundu.

kurumlar vergisi artış 2021 Haberi

kurumlar vergisi artış 2021

TÜGİK Yüksek İstişare Kurulu Genel Sekreteri Tezcan Karakuş, Dünya Gazetesi'nde kurumlar vergisini ve vergi oranındaki artışı kaleme aldı.

İşte Tezcan Karakuş'un 'Vergi artırmak” mı, “matrah artırmak” mı?' başlıklı yazısı...

Vergi oranı artışının 2021 yılının ikinci çeyreği içerisinde, 2021 yılını kapsayacak şekilde gerçekleştirilecek olması yatırım, finansman, kaynak tahsisi veya kâr dağıtımı gibi planlamalarını cari vergi oranını dikkate alarak yapan firmaların mali pozisyonlarını negatif yönde etkileyecektir…

Oysaki ekonomik hayattaki en önemli ihtiyaçların başında “öngörülebilirlik” ve “hukuki güvenlik” gelir…

Ayrıca…

Mevcut pandemi döneminde kurumlar vergisi mükelleflerinin kârlılık oranlarında düşüş olduğu gözlemlenmektedir…

Yüksek vergi oranı, zaten durumda olan kurumların kırılganlıklarını pekiştirecektir…

Ve…

Artan küresel rekabet ortamında doğrudan yabancı sermaye yatırımının dikkate aldığı en önemli başlıklardan biri yatırım yapılacak ülkenin vergi yapısıdır..

Rakip ülkelere göre yüksek vergi oranı, yabancı yatırımları da olumsuz...