18 / 04 / 2024

Kuşadası kesedağı ve tarihi bisiklet yolu

Kuşadası kesedağı ve tarihi bisiklet yolu

Kuşadası'nda Kaymakamlığın Kesedağı ve Tarihi merkezlere bisiklet ile ulaşım fikir ve ön projeleri Pine Bay otelde yapılan kapanış toplantısında bir kez daha ele alındı.

Kuşadası Belediye Başkanı Günel: Ruhsatsız ve kaçak inşaatlarla mücadeleyi sürdüreceğiz!

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel,  Kuşadası'nda  ruhsatsız ve kaçak inşaatlarla mücadeleyi sürdüreceklerini açıkladı.

ArsaVev’den Ankara, Assos, Avşa, Dikili ve Kuşadası'nda 3 bin 350 TL taksitle imarlı arsa fırsatı! 

ArsaVev Ankara, Assos, Avşa, Dikili ve Kuşadası'nda 3 bin 350 TL taksitle asa fırsatı sunuyor. Söz konusu arsaların tapuları hemen teslim ediliyor.

Kuşadası Grup Geri Dönüşüm Orman Ürünleri İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kuşadası Grup Geri Dönüşüm Orman Ürünleri İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te Dilber Çatılı tarafından kuruldu.

Kuşadası'nda 10.3 milyon TL'ye icradan satılık hastane binası ve arsası!

Kuşadası İcra Dairesi, Aydın, Kuşadası Türkmen Mahallesi'nde yer alan hastane binası ve arsasını satışa çıkardı.

Kuşadası'ndaki imar planı değişikliğine Belediye ve Mimarlar Odası'ndan tepki!

Kuşadası'nda yazlık siteler arasında kalan 22 dönümlük tek yeşil alanın imarı, Özelleştirme İdaresi tarafından “Turizm, ticaret, konut alanı” yapıldı. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ve Mimarlar Odası Başkanı Ümit Acar imar değişikliğine itiraz edeceklerini belirtti.

Viven İnşaat'tan Kuşadası ve Çeşme'ye yeni proje!

Viven İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Yolçi, yıl sonuna kadar İzmir, Kuşadası ve Çeşme'de yeni konut projelerine başlayacaklarını açıkladı. 

Kuşadası'nda iki tarihi ev turizme kazandırıldı!

Kuşadası Belediyesi’nin Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan (GEKA) aldığı destekle yaşama geçirdiği "Tarihi Kuşadası Limanı ve Kültürel Rotalar Projesi" kapsamında restore edilen iki tarihi Kuşadası evi turizme kazandırıldı...

Kuşadası Belediyesi'nden imar barışı bilgilendirme toplantısı!

Kuşadası Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İmar Barışı ile ilgili olarak bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. 

Kuşadası turizmine kentsel dönüşüm çözümü!

Yeni Kıroba Gazetesi köşe yazarı olan Menderes Akdağ bugünkü yazısında Kuşadası'ndaki projeleri ve yatırımları değerlendirdi. İşte o haber...

Kuşadası restorasyon projeleri sergileniyor!

Kuşadası Belediyesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) tarafından ortaklaşa yürütülen “Kuşadası Tarihi Evleri ve Mahalleri Koruma, Yaşatma ve Turizme Kazandırma” çalışmasıyla hazırlanan restorasyon projelerinin sergisi açıldı.

Tarihi Kuşadası Limanı ve Kültürel Rotalar Projesi başlıyor!

Kuşadası Belediyesi’nin GEKA’dan aldığı destek ile hazırladığı “Tarihi Kuşadası Limanı ve Kültürel Rotalar Projesi”nin yaşama geçirilmesi için ilk adım atıldı.

Kuşadası Yeniköy’e taş ocağı mı yapılacak?

Kuşadası Yeniköy’e ÇED süreci devre dışı bırakılarak taşocağı kurulacak. Köylüler, Kuşadası Koruma Derneği ve Doğaseverler Derneği’yle birlikte dava açmaya hazırlanıyor.

Kuşadası'nda yol yatırımları hız kesmiyor!

Kuşadası’nın farklı noktalarında sıcak ve sathi asfalt çalışmalarını sürdüren Kuşadası Belediyesi, kış sezonunda ise ara sokaklarda kaldırım yapımı, parke ve bordür döşeme işlemlerini sürdürüyor.

Kuşadası kesedağı ve tarihi bisiklet yolu Haberi

Kuşadası kesedağı ve tarihi bisiklet yolu

Kuşadası Kaymakamlığının önderliğinde, GEKA'nin desteğiyle gündeme getirdiği iki proje için kapanış toplantısı Pine Bay otelde yapıldı.


Toplantıda her iki fikir projesini çizen mimarlar sunumlarını yaptı. 

Projelerle ilgili bilgiler verdi. Yapılan sunumlar sonrası söz alan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, projeyi duyduğu ilk günden bu yana heyecan içinde olduğunu, hayata geçirilmesi için ne yapılması gerekiyorsa yapacaklarını ve gerekli desteği vereceklerini söyledi. 




Kayalı, "Bu projeyi ilk duyduğumdan beri heyecan içindeyim. Her türlü desteği vermeye, ne gerekiyorsa yapmaya hazırız, Kuşadası Belediyesi adına üzerimize düşeni yapmaya söz veriyorum. Hatta ve hatta bu toplantı öncesi, projeyle ilgili, bölgenin imar planı konusunda bazı adımlar attık.Bu projenin burada kalmaması, hayata geçmesi gerekiyor. Projenin tamamının bir anda gerçekleşmesi de çok önemli değil, ama yeter ki bir yerden başlayalım. Bu yaza...