23 / 04 / 2024

Kütahya arazi anlaşmazlığı

Kütahya arazi anlaşmazlığı

Kütahya Aslanapa ilçesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle yaşanan kavgada bir kişi hayatını kaybetti bir kişi de yaralandı.

Kira anlaşmazlık davaları değerleme uzmanlarıyla çözüme kavuşacak

Yüksek kira artışlarının önüne geçmek için bir süredir uygulanan yüzde 25 zam sınırı uygulamasının 1 Temmuz’da sona ermesi bekleniyor. 1 Eylül 2023’ten bugüne kira davaları için uygulanan arabuluculuk dönemiyle anlaşmazlıklar hızla çözüme kavuşturulmaya çalışılıyor. 

23 yıllık arazi anlaşmazlığına arabulucu ayarı!

23 yıllık miras davası arabuluculuk yöntemi ile çözüme kavuştu. Yıllardır devam eden miras kavgası 15 günde çözüme kavuştu.

Kütahya'da 9 adet arsa ve arazi 8 taksit fırsatıyla satılıyor! Hem KDV, hem emlak vergisi ödemesi yok!

Kütahya Emet'te yer alan 9 adet arsa ve arazi 8 taksit fırsatıyla satılıyor. Peki KDV'den ve 5 sene süreyle emlak vergisinden muaf olan gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? Büyüklükleri kaç metrekare? 

Kütahya Çavdarhisar'da 3 adet arsa ve arazi 50 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor! 

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Kütahya ili, Çavdarhisar ilçesi, Hacıkebir Köyünde yer alan 2 adet arazi ile 1 adet arsayı satıyor. Peki Kütahya Çavdarhisar'daki arsa ve arazilerin fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Kira anlaşmazlığı yüzde 133 zamla çözüldü: Arabulucuda anlaşma oranları artıyor!

Kira anlaşmazlıklarında arabuluculuk zorunluluğu geçen ay yürürlüğe alındı ve uygulama başladı. Taraflar artık dava açmadan önce arabulucuya gidiyor. Arabuluculukta anlaşma oranları artıyor. Avukat Umut Metin, bir ev sahibi ile kiracının yüzde 133 zamda anlaştığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Arabulucudan kiracı ve ev sahibi arasındaki zam anlaşmazlığına ‘yüzde 71 zam’ çözümü! 

Kira zamlarındaki yükselişi yüzde 25 ile sınırlayan düzenleme sürerken, arabulucuda bir anlaşmazlık daha çözüldü. Konut sahibinin 1.750 TL'lik kirayı 8-9 bin TL'ye yükseltmek istemesi üzerine, taraflar arabulucuda yüzde 71'lik zamda anlaşma yaptı. İşte ayrıntılar...

SON DAKİKA: Kentsel dönüşüm anlaşmazlıklarını da arabulucular çözecek! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan, artık kentsel dönüşümde tebligatların e-Devlet'ten yapılacağını ve anlaşmazlıklar için arabuluculuk geleceğini belirtti. İşte detaylar...

Kira anlaşmazlığı yeni uygulanmaya başlanan arabuluculuk sayesinde çözüldü!

İzmir'in Aliağa ilçesinde, kira tutarı ve tahliye hususunda anlaşmazlık yaşayan konut sahibi ve kiracı, arabulucu sistemiyle, tutarın talebin yarısı olması ve kiracının bir yıl sonra tahliye olması kaydıyla anlaşmaya vardı.

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları büyüyor: Son olayda durum raydan çıktı!

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları arasına bir yenisi daha eklendi. Zonguldak Ereğli'de bir kiracı ve ev sahibi arasındaki anlaşmazlık büyüyerek kavgaya dönüştü. İşte ayrıntılar...

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarına kurumsal destek takviyesi: Ev sahipleri 1-3 yıl hapis cezası alabilir! 

Kirantakipte Danışmanlık Hukuk Müşavirliği'nden ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada, mülk sahiplerinin kimi anlaşmazlık durumlarında 1-3 yıl hapis cezası alabileceği, bu nedenle kurumsal destek almalarının önemli olduğu belirtildi.  

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlığında arabuluculuk 1 Eylül'de başlıyor: Uyuşmazlıklar 2-3 haftada çözülecek!

Ev sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmazlıkların, tarafların uzun süren mahkeme süreçleri yerine arabuluculuk sistemiyle uzlaşması durumunda iki-üç haftada sonuçlanacağına dikkat çeken hukukçular, sistemin, yargının yükünü de hafifleteceğini belirtti.

Mirasçılardan biri imza vermezse satış yapılır mı? Miras paylaşımında anlaşmazlık olursa ne olur?

Mirasçılar belli durumlarda anlaşma sağlayamaz yani kanıda olamazlar ve bu durumda anlaşmazlıklar çıkar. Peki “Miras paylaşımında anlaşmazlık olursa ne olur?” İşte detaylar!

Hisseli tapuda anlaşmazlık olursa ne olur? Hisseli gayrimenkule haciz gelirse tamamı satılır mı?

Hisseli tapu pek çok kişinin kafasında bazı soru işaretlerine neden olabiliyor. Bu sorularda genellikle alım, satım ve bu malların üzerinde bir anlaşmazlık olursa neler yapılacağına dair olmaktadır. İşte bu konudaki merak edilenler!

Kütahya arazi anlaşmazlığı Haberi

Kütahya arazi anlaşmazlığı

Kütahya'nın Aslanapa ilçesinde, 4 dönüm tarlanın kullanımıyla ilgili akrabalar arasında çıkan kavgada, 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de ağır yaralandı.,

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Haydarlar köyünde yaşanan olayda 44 yaşındaki Ahmet E. dedesinden miras kalan Kayacık mevkiindeki tarlada 39 yaşındaki ortağı Muharrem Karateke ile pancar hasatı yaptıkları sırada yemek molası verdi.

Bu esnada yanlarına gelen Ahmet E'nin amcasının oğlu 38 yaşındaki Halit E. ile 20 yaşındaki Alparslan tarlanın kullanımı ile tartışmaya başladı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Alparslan E, Ahmet E. ile ortağına tabancayla ateş etti. Çevre sakinlerinin ihbarı üzerine, olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Başına mermi isabet eden Ahmet E, olay yerinde hayatını kaybetti. Alparslan E. ile Halit E, jandarmalar tarafından gözaltına alındı.

Olayla ilgili konuşan köy muhtarı...