26 / 04 / 2024

kuveyt Irakın yeniden imarı

kuveyt Irakın yeniden imarı

Kuveyt Kalkınma Fonu yaptığı açıklamada Irak'ın yeniden imarı için bu ülkeye 85 milyon dolar yardım yapıldığını açıkladı.

Türkiye'nin gözü Irak’ın 3 yıllık yatırım bütçesinde!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Irak İmar, İskan, Belediyeler ve Kamu İşleri Bakanı Bengin Rekani ile görüşmesine ilişkin, "Irak'ın onaylanan 3 yıllık bütçesinde yatırımlara ayrılan payın büyüklüğü firmalarımıza çok önemli fırsatlar sunuyor" dedi.

Musul Telafer'de DEAŞ'ın tahrip ettiği yüzlerce ev onarılmayı bekliyor!

Türkmenlerin yoğunlukta yaşamını sürdürdüğünü Irak'ın Musul kentine bağlı Telafer'de terör örgütü DEAŞ'ın saldırılarında hasar gören 650 ev onarılmayı bekliyor.

Tekfen İnşaat, 100 milyon dolarlık projeye tekrar başlıyor!

Irak’ın Basra bölgesindeki Rumaila Petrol Sahası’ndaki 100 milyon dolarlık projenin inşasına pandemi koşulları nedeniyle ara veren Tekfen İnşaat, projeye yeniden başlıyor.

Tekfen, yarım kalan projesine yeniden başlıyor!

Irak’ın Basra bölgesindeki Rumaila Petrol Sahası’ndaki 100 milyon dolarlık projenin inşasına pandemi koşulları nedeniyle ara veren Tekfen İnşaat, yeni alınan kararla projenin kalan kısmı için ilave kapsamla yeniden işbaşı yapacak.

Musul'un yeniden imarı için 7 milyar dolara ihtiyaç var!

Yaklaşık 3 yıl önce terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan Irak'ın Musul şehrinin yeniden imara açılması için 7 milyar dolara ihtiyaç olduğu kaydedildi.

Musul'da son bir yılda 465 imar projesi hayata geçirildi!

DEAŞ'ın saldırıları ve sonrasında yaşanan çatışmalar nedeniyle büyük zarar gören Irak'ın Musul kentinde, son bir yılda 465 imar ve kalkınma projesi hayata geçilirdi.

Musul ve Türkiye arasında demiryolu inşa edilecek!

Irak'ın kuzeyindeki Musul vilayetinden Türkiye sınırına kadar modern bir demiryolu yapılacağı bildirildi.

Kerküklü Araplar, Kürtlerin el koyduğunu iddia ettiği arazilerini geri istiyor!

Irak'ın Kerkük şehrindeki Araplar, 2003 yılından sonra Kürtlerin arazilerine el koyduğunu iddia ederek, topraklarının kendilerine iade edilmesini istiyor.

Bağdat'taki Uluslararası Fuar Merkezi hastaneye çevrildi!

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarındaki artış sonrası Irak’ın başkenti Bağdat’taki Uluslararası Fuar Merkezi hastaneye çevrildi.

İHH Musul'daki 3 okulu onarıyor!

İHH İnsani Yardım Vakfı Irak'ın Musul kentindeki 3 okulu onararak öğrencilerin hizmetine açacak...

Irak'ın petrol gelirleri Nisan'da yarıya düştü!

Irak'ın Nisan'da petrol ihracatından elde ettiği gelir, küresel piyasada petrol fiyatlarındaki ciddi düşüş nedeniyle yarı yarıya kadar azaldı.

İzmitli inşaat işçileri Irak’ta mahsur kaldı!

İzmit Alikahya’da ikamet eden inşaat işçileri, çalışmak için gittikleri Irak’ın Bağdat şehrinde koronavirüs salgını nedeni ile mahsur kaldı…

Erbil'deki tarihi kalenin restorasyonu ekonomik kriz engeline takıldı!

Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Irak'ın Erbil şehrindeki tarihi kalenin 2009'da başlayan restorasyonu, 2014'te terör örgütü DEAŞ'ın ortaya çıkması ve ardından gelen ekonomik kriz sebebiyle büyük oranda durdu.

kuveyt Irakın yeniden imarı Haberi

kuveyt Irakın yeniden imarı

Kuveyt Kalkınma Fonu'nun yaptığı yazılı açıklamada, geçen yıl düzenlenen Kuveyt Konferansında Irak'ın yeniden imarı için verilmesi taahhüt edilen 100 milyon dolar yardım kapsamında bu ülkeye 85 milyon dolar destekte bulunulduğu belirtildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, açıklamada ayrıca söz konusu yardımın Irak'ta terörden zarar gören bölgelerde 32 sağlık merkezi ve hastane yapımı için tahsis edileceği bildirildi.

Şubat 2018 tarihinde Kuveyt'te "Irak'ın Yeniden İmarı" konulu bir konferans düzenlendi.

Irak yönetimi tarafından geçen yıl yaptırılan saha araştırmaları sonucu ülkenin 10 sene içerisinde yeniden imarı için 88,2 milyar dolara ihtiyaç duyulduğu açıklandı.

Terör örgütü DEAŞ'ın Haziran 2014 tarihinde Irak'ın ikinci büyük kenti Musul'u ele geçirmesinin ardından yaklaşık 3 sene süren saldırı ve askeri operasyonlar nedeniyle ülkenin bazı kuzey ve batı kesimlerinde büyük tahribat...