28 / 03 / 2024

Kuzeykent Camisi

Kuzeykent Camisi

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında bulunan Kuzeykent Camisi ve Külliyesi'nin inşa çalışmaları, 300 kişinin geceli gündüzlü çalışmalarıyla aralıksız devam ediyor.

Ankara Kuzeykent Camisi ve Külliyesi ne zaman tamamlanacak?

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında bulunan Kuzeykent Camisi ve Külliyesi'nin inşa çalışmaları, 300 kişinin geceli gündüzlü çalışmalarıyla aralıksız devam ediyor.

Denizli Hacı Ömer Ağa Camisi ibadete açıldı!

Denizli'nin Acıpayam ilçesine bağlı Yazır beldesinde, 1802 yılında yapılan ve duvarlarındaki çiçek motifleriyle dikkati çeken Hacı Ömer Ağa Camisi restorasyonunun ardından ibadete açıldı

Fikirtepe 12'ler Camisi yıkılacak mı?

Fikirtepe Haber'in haberine göre; Ortadoğu - Yeşil ortak girişimi 50 Bin TL sermayeli Haytek firması adın Fikirtepe 12'ler Camisi'nin de bulunduğu ada ve mevcuttaki camiyi yıkıp yerine ticarethane yapma düşüncesinde olduğu iddia edildi..

Selimiye Camisi'nin kapıları hiç kapanmayacak!

Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi, 24 saat açık kalacak. Daha önce yatsı namazı sonrası kapatılan cami, Edirne Valisi Şahin'in talimatıyla artık hep açık kalacak

Sultanahmet Camisi’nin minaresi kaydı!

İstanbul’da 1616’da yaptırılan 6 minareli Sultanahmet Camisi’ni, Vakıflar Genel Müdürlüğü, kayma nedeniyle can güvenliğini tehdit eden bir minareyi restorasyona aldı. Minareyi güçlendirme için rapor hazırlanacak, külah ve petekler yerine takılacak.

Sultanahmet Camisi restorasyona alındı!

İstanbul’da 1616’da yaptırılan 6 minareli Sultanahmet Camisi’ni inceleyen Vakıflar Genel Müdürlüğü, kayma nedeniyle can güvenliğini tehdit eden bir minareyi restorasyona aldı. Minareyi güçlendirme için rapor hazırlanacak, külah ve petekler yerine takılaca

Sultanahmet Camisi'nin bir minaresinde kayma var!

İstanbul’da 1616’da yaptırılan 6 minareli Sultanahmet Camisi’ni inceleyen Vakıflar Genel Müdürlüğü, kayma nedeniyle can güvenliğini tehdit eden bir minareyi restorasyona aldı. Güçlendirme için rapor hazırlanacak...

Sultanahmet Camisi'nin minaresi restore ediliyor!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, 399 yıllık Sultanahmet Camisi'ni tabanından minaresine kadar kontrolden geçirdi. Ertem, "Minarenin bu haliyle can güvenliği açısından tehlike oluşturduğu tespit edildi." dedi.

Arnavutluk'ta Osmanlı camisi inşa ediliyor!

Arnavutluk'ta Osmanlı camisi inşa ediliyor. Arnavutluk'un İşkodra kenti yakınlarındaki Trush beldesinde "Osmanlı" camisi inşa ediliyor. Osmanlı mimarisine uygun olarak yapılan caminin şubat ayı içerisinde açılması planlanıyor.

Aksu Ağalar Camisi restore ediliyor!

Aksu Ağalar Camisi restore ediliyor. Aksu ilçesinde 1800'lü yıllarda Perge Antik Kenti'nden alınan taşlarla yapılan ve çökme tehlikesi nedeniyle bir süredir kullanılmayanAğalar Camisi'nin restorasyon çalışmaları başladı

Küba'ya Ortaköy Camisi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şubat ayında, 4 bin Müslüman'ın yaşadığı Küba'da yapılacak caminin temelini atması planlanıyor. Erdoğan, proje için Ortaköy Camisi'nin benzerinin hazırlanması talimatını verdi.

165 yıllık Ceyhan Camisi ibadete açıldı!

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesindeki 165 yıllık Ceyhan Camisi, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilerek yeniden ibadete açıldı. Camii'nin inşaatına yaklaşık 600 bin TL ödenek harcandığı belirtildi.

Çamlıca Camisi gelecek yıl Kadir Gecesi açılacak!

İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, temeli 6 Ağustos 2013'te atılan Çamlıca Camisi'nin inşa çalışmalarının, olumsuz hava koşullarına rağmen devam ettiğini söyledi.

Kuzeykent Camisi Haberi

Kuzeykent Camisi

Başkentin en önemli giriş noktası Esenboğa Havaalanı Yolu üzerindeki konumu nedeniyle aynı zamanda bir prestij eser olacak proje sayesinde, Osmanlı'nın kültürel mirası da yeniden hayat bulmuş olacak. Kuzey Ankara Camisi ve Külliyesi projesinin kaba inşaat çalışmaları bitme aşamasına geldi. Çalışmalar kapsamında Merkez Cami'de betonarme işleri tamamlanırken, ince işlerde doğal taş kaplama imalatları, mekanik ve elektrik tesisatı imalatları yapılıyor. Bin 200 araçlık 5 katlı kapalı otopark inşaatı ve üzerindeki arastaların kaba inşaatı tamamlandı, ince inşaat imalatları devam ediyor. 


İKİ YIL ÖNCE BAŞLANDI 

Külliyenin bölümleri olan arastalarda, Osmanlı-Türk mutfağı, kütüphane, hamam, imarethane ve misafirhane yapılarında ince işler yapılıyor.Bedesten ve geleneksel el sanatları yapılarında da kaba inşaat betonarme işleri sürerken, projenin tüm bölümlerinde mekanik tesisat işleri, havalandırma, yangın ve elektrik tesisatı işleri devam ediyor....