25 / 04 / 2024

Gemlik'in yeni camisi açıldı!

Gemlik'in yeni camisi açıldı!

Gemlik'in yeni camisi açıldı. Hafız Musa Coşkun’un Kuran Tilaveti ile başlayan törenlerin açış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Muammer Turan, emeği geçen herkese teşekkür etti.



Hisar Mahallesindeki eksikliği tamamlayan Camii açılış töreni büyük ilgi gördü. Kaymakam Cahit Işık, Belediye Başkanı Refik Yılmaz, İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, İlçe Müftüsü Muammer Turan ve Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin’in de yer aldığı açılışa, siyasi partiler, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütü yöneticileri ve Gemlikliler de büyük ilgi gösterdiler.


Hafız Musa Coşkun’un Kuran Tilaveti ile başlayan törenlerin açış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Muammer Turan, emeği geçen herkese teşekkür etti. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’da, önümüzdeki hafta Ayşe Ziver Karataş Camiinin temellerinin atılacağını ifade ederek, Asım Kocabıyık, Ayşe Hatun, Mevlana ve Ak Şemsettin Camii inşaatlarının da devam ettiğini hatırlattı. 12 ayrı bölgede imar planlarına cami alanı işlediklerini bildiren Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Kurtul ve Gençali camilerinin onarımını da Belediye olarak üstlendiklerini kaydetti. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, cenaze namazı kılınamayan Balık Pazarı, Hacı Osman Erken ve Hacı İzzet Camilerinin de çevresini genişletip, modern hale getirdiklerini anlattı. Gün geçtikçe büyüyen Gemlik’e sadece ibadethane değil, onun kadar önemli çok sayıda okul da yapıldığını anımsatan Refik Yılmaz, özel sektör işbirliğiyle 7 ayrı okulun temelinin atıldığını müjdeledi.


Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay ve Kaymakam Cahit Işık’ta konuşmalarında ibadethanelerin anlam ve önemine dikkat çekerek, emeği geçenlere teşekkür ettiler. 1 Milyon 250 bin liraya mal olan Cami açılışı öncesinde emeği geçenlere plaket takdimi yapıldı. Hacı Sabahattin Yıldırım Camii ve Halide Yıldırım Kuran Kursu açılışı, Kaymakam Cahit Işık, Sabahattin Yıldırım, Belediye Başkanı Refik Yılmaz, İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay ve İlçe Müftüsü Muammer Turan tarafından yapıldı. Açılış duası Mehmet Emin Ay tarafından yapılan Camii ve Kuran Kursu Binası açılışı sonrasında davetlilere ikram verildi. 


Bursa Kent 


Geri Dön