19 / 04 / 2024

gemlikteki camiler

gemlikteki camiler

Gemlik'in yeni camisi açıldı. Hafız Musa Coşkun’un Kuran Tilaveti ile başlayan törenlerin açış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Muammer Turan, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Türkiye genelinde 10 caminin restorasyonu tamamlandı!

Vakıflar Genel Müdürlüğü Türkiye'nin çeşitli illerinde bulunan 10 caminin restorasyonunu tamamladı. Restorasyon çalışmaları tamamlanan camiler kısa süre içerisinde ibadete açıldı.

Cizre'de 3 bin 87 konut inşa edildi! 

TOKİ  Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK tarafından temizlenen bölgelerde eni konutlar, okullar, camiler, iş yerleri, spor alanları inşa etti. 

Kayseri'de yıkılan ve yeri değiştirilen camiler TBMM gündeminde!

Son 18 yılda Türkiye genelinde ve Kayseri özelinde yıkılan ve yeri değiştirilen camiler meclis gündemine taşındı. CHP'li Arık, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adıyaman'daki tarihi camiler restore edilecek!

Adıyaman'da yer alan ecdad yadigarı tarihi camiler restore edilerek eski ihtişamına yeniden kavuşturulacak.

Almanya'da camiler ve küçük mağazalar yeniden açılıyor!

Almanya koronavirüs tedbirlerini gevşetmek amacıyla adımlara devam ediyor. Buna göre, 800 metrekareden küçük mağazalar, çocuk parkları, müzeler, ibadethaneler, sergi salonları ve hayvanat bahçeleri hizmete açılacak. 

Yeni imar kanunu ile camilerde yükseklik serbest mi olacak?

Yeni imar kanunu önerisinde yüksekliğin serbest olabileceği alanlara camiler dahil edildi. Öneride ‘ibadethaneler ve tarımsal amaçlı silo yapılarının kendine özgü yapıları gereği yüksek yapılar olabileceği” ifadesi kullanıldı...

Trablus'un işlek mahalleleri hayalet şehre döndü!

Libya'nın doğusunda bulunan darbeci milis lideri Halife Hafter milislerinin saldırıları sonucunda, Trablus'un yerleşim bölgelerinde bulunan dükkanlar, okullar ve camiler yıkıldı. Bölgede bombaların hedefi haline gelen siviller evlerini terk etti.

298 bini aşkın kamu binası kaçak çıktı!

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır'ın sorularını cevaplayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ‘imar affı’ ile yapı kayıt belgesi alan kamu kurumu taşınmazı sayısının 298 bin olduğunu belirtti. Taşınmazlar arasında camiler de yer alıyor.

Giresun'da tescilli camilerin restorasyonu tamamlandı!

Giresun'da buluan tarihi taş camilerinin 11 yıl süren restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Tescili tarihi camiler, şehrin tarihi ve kültürel simgeleri arasında yerlerini almaya başladı...

Diyarbakır'da cami yapımını durduran imar planı değişikliği iptal edildi!

Diyarbakır Kayapınar'da yapımı devam eden camiler için yıkım kararı iptal edildi. 

Afrin'de hasar gören camiler restore edilecek! 

Türkiye, Afrin'deki tarihi eserleri ayağa kaldırıyor. Zarar gören camiler restore edilecek. DEAŞ tarafından yıkılan Nebi Huri Türbesi de restore edilecek eserler arasında bulunyor. 

Camiler inşa edildikleri şehirlere kimlik kazandırıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 60 bini aşkın kişi kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük camisi olan İstanbul Büyük Çamlıca Camisi'nin resmi açılışında, camilerin evrensel kardeşliğin vücut bulduğu mekanlar olduğunu söyledi...

Kuzey Yıldızı Camii açıldı!

Kuzey Yıldızı Camii'nin açılışını yapan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, açılış konuşmasında  "İslam toplumlarında camiler hayatın merkezi olmuşlardır. Nasıl ki kalp ayakta tutan ana organsa mabetler de ilim, hikmet ve fazilet merkezi olarak toplumu ayakta tutar" dedi.

gemlikteki camiler Haberi

gemlikteki camiler

Hisar Mahallesindeki eksikliği tamamlayan Camii açılış töreni büyük ilgi gördü. Kaymakam Cahit Işık, Belediye Başkanı Refik Yılmaz, İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, İlçe Müftüsü Muammer Turan ve Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin’in de yer aldığı açılışa, siyasi partiler, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütü yöneticileri ve Gemlikliler de büyük ilgi gösterdiler.


Hafız Musa Coşkun’un Kuran Tilaveti ile başlayan törenlerin açış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Muammer Turan, emeği geçen herkese teşekkür etti. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’da, önümüzdeki hafta Ayşe Ziver Karataş Camiinin temellerinin atılacağını ifade ederek, Asım Kocabıyık, Ayşe Hatun, Mevlana ve Ak Şemsettin Camii inşaatlarının da devam ettiğini hatırlattı. 12 ayrı bölgede imar planlarına cami alanı işlediklerini bildiren Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Kurtul ve Gençali camilerinin onarımını...