25 / 04 / 2024

Diyarbakır'da cami yapımını durduran imar planı değişikliği iptal edildi!

Diyarbakır'da cami yapımını durduran imar planı değişikliği iptal edildi!

Diyarbakır Kayapınar'da yapımı devam eden camiler için yıkım kararı iptal edildi. 



Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde imar planında önceden "Dini Tesis Alanı" olarak düzenlenen ve üzerinde cami inşaatı olan alanlar Belediye Başkanı ve Belediye Meclis kararıyla imar değişikliği yapıldı. Kaba inşaatı tamamlanan 5 caminin inşaatının devam ettiği alanlar park alanına dönüştürülmüş, yapılan değişiklikle camiler kaçak yapı durumuna düşmüştü.
 
Star Gazetesi'nde yer alan habere göre, İçişleri Bakanlığı tarafından 19 Ağustos 2019 tarihinde kayyım olarak atanan Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun başkanlığında yapılan  belediye meclisi toplantısında imar ile ilgili kararlar iptal edildi.
 
Kararda şu ifadelere yer verildi: "Kayapınar Mahallesi, 1894 ada 1 nolu parselde, Kayapınar Mahallesi, 0 ada 8022 nolu parselde, Kayapınar Mahallesi, 2454 ada 1 nolu parselde, Kayapınar Mahallesi, 1802 ada 1 nolu parselde, Kayapınar Mahallesi, 1847 ada 1 nolu parselde yer alan alanlarla ilgili alınan 21.06.2019 tarihli meclis kararları iptal edilmiş ve söz konusu alanların ‘Dini tesis alanı’ olarak kullanılmasına devam edilmesine karar verilmiştir."


 


Geri Dön