16 / 04 / 2024

İBB DTM'ye ait arsaya cami yapılmasını onayladı!

İBB DTM'ye ait arsaya cami yapılmasını onayladı!

Bakırköy ilçesindeki Dünya Ticaret Merkezi'ne ait arsanın 4 bin 350 metrekarelik alanına cami yapılmasıyla ilgili imar planı değişikliği teklifi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde geçtiğimiz günlerde onaylandı.



İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Bakırköy ilçesinde Dünya Ticaret Merkezi'ne ait arsanın 4 bin 350 metrekarelik alanına cami yapılmasına ilişkin imar planı değişikliği oyçokluğuyla kabul edildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi haziran ayı toplantılarının 4. birleşimi. belediyenin Saraçhane'deki binasında yapıldı. 

Toplantıda. Bakırköy'ün. Yeşilköy Mahallesi'ndeki Dünya Ticaret Merkezi'nin bulunduğu arsaya "dini tesis alanı" yapılmasına ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği teklifi oylamaya sunuldu. 

CHP İBB Meclis Grubu Sözcüsü Tonguç Çoban, konuya ilişkin söz alarak, bölgede Ataköy'e bir cami yapılmasının söz konusu olduğunu ve bu camiyle ilgili "hassasiyetin" bulunduğunu vurguladı. 

Dünya Ticaret Merkezi arsasına yapılacak caminin de Ataköy'dekine çok yakın olduğunu ve bu iki caminin birlikte değerlendirilmesi gerektiğine dikkati çeken Çoban, bu nedenle CHP grubunun teklifi içeren komisyon raporuna "ret" oyu vereceğini açıkladı. 

Rapor. AK Partili meclis üyelerinin "evet", CHP'li meclis üyelerinin "ret" oyuyla oy çokluğuyla kabul edildi. 

Onaylanan rapora göre. İstanbul Dünya Ticaret Merkezi AŞ mülkiyetinde, 86 bin 970 metrekare yüzölçümünde olan alanın yaklaşık 4 bin 350 metrekaresine cami yapılacak. Caminin otopark ihtiyacı, İstanbul Otopark Yönetmeliği uyarınca karşılanacak. 

Onaylanan raporun komisyon görüşü bölümünde. "Bakırköy İlçesi. 1221 ada, 193 sayılı parselin bir kısmına ve tescil dışı alana ilişkin 1/5000- 1/1000 ölçekli Nazım İmar PlanıUygulama İmar Planı tadilatı teklifi incelenmiş olup, ilgili kurum ve kuruluş görüşleri doğrultusunda hazırlandığı ve kamu yararı niteliği taşıdığından komisyonumuzca uygun görülmüştür" ifadelerine yer verildi. 


Tünaydın







Geri Dön