29 / 03 / 2024

Sivas Kızılırmak İlkokulu'nun yıkılıp cami yapılması mecliste!

Sivas Kızılırmak İlkokulu'nun yıkılıp cami yapılması mecliste!

Sivas'ta bulunan Kızılırmak İlkokulu'nun yıkılarak yerine cami yapılması kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li Karasu konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Sivas'ta bulunan Kızılırmak İlkokulu'nun yıkılarak yerine cami yapılması kararına ilişkin soru önergesi hazırladı. Karasu, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Karasu, ''Sivas ili Merkes ilçesinde bulunan ve 106 yıllık bir tarihe sahip olan, Sivas Kızılırmak İlkokulu'nun yıkılarak yerine camii projesi yapılma kararı verilmiştir. Sivas ilinin tarihine tanıklık etmiş bir asırlık okulun yıkılması Sivaslılar tarafından kabul edilmemektedir. Ayrıca bölgede cami yapımı için uygun birçok arazi mevcuttur. İlimize kazandırılacak bir değer için başka tarihi bir değerin yok edilmesi vicdanları yaralamaktadır'' diye konuştu.

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu'nun soruları:
1- Kızılırmak İlkokulu'nun bağlı bulunduğu Sivas ili Mehmet Paşa Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşlarımızın Kızılırmak İlkokulu'nun yıkılması konusunda görüş ve önerileri dikkate alınmış mıdır?
2- Söz konusu bölgenin camiye ihtiyacı olduğu düşünülüyor ise, Kızılırmak İlkokulu'nu yıkmak yerine diğer uygun arazilere ilişkin projeler geliştirdiniz mi?
3- Sivas ilinde eğitim alanında yaşanan başarısızlıklardan sonra, eğitim kurulmalarını yıkmanın ne kadar doğru olduğunu düşünüyor musunuz?


 


Geri Dön