29 / 03 / 2024

Ladik Alibey Konağı

Ladik Alibey Konağı

Samsun'un Ladik ilçesinde, kaymakamlığın yazı işleri müdürü olan Işık Yeten'e ait olan ev, mirasçısı olmadığı için müzeye dönüştürüldü. Ev, restorasyonun ardından Osmanlı dönemi kültürünü yaşatan müzeye dönüştürüldü.

Lapseki Hükümet Konağı Mimari Proje Yarışması'nda 6 proje sona kaldı!

Çanakkale Valiliği tarafından düzenlenen Lapseki Hükümet Konağı Mimari Proje Yarışması'nda yapılan 29 başvurudan ön seçim sonucu 6 ekibe davet mektubu gönderildi. Kalan 6 proje jüri heyeti tarafından değerlendirilecek...

Zalifre Konağı'na en iyi restore edilen ve korunan ev plaketi!

Safranbolu Belediyesi tarafından bu yıl 15.’si düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında, “En iyi restore edilen ve korunan ev” seçilen Zalifre Konağı'na plaketi çakıldı...

1937 yılında Küçükçekmece'de Alibey Çiftliği 4.140 lira teminatla satılacakmış!

Osmanlı sultanlarının avlanma mekanlardan biri olan, Osmanlı Saray çiftliklerinden, Küçükçekmece ve Avcılar arasında bulunan Alibey Çiftliği, 1937 yılında Emlak ve Eytam Bankası tarafından 4 bin 140 lira teminatla satılacakmış.

Küçükçekmece Yeşilova Mahallesi'ne semt konağı yapılacak!

Küçükçekmece Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü;Küçükçekmece semt konağı projesi yapım işi ihaleye 11 Eylül 2014 tarihinde saat 09.30 'da çıkıyor. Proje; 60 günde tamamlanacak.

1942 yılında Zeynep Hanım Konağı tamamen yanarak kül olmuş!

Abdülaziz devri sadrazamlarından Yusuf Kâmil Paşa’nın eşi Zeynep Kâmil Hanım'ın adını taşıyan ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nin bulunduğu yerde bulunan meşhur Zeynep Hanım Konağı 1942 yılında yanarak tamamen kül olmuş.

Tarihi Sabit Efendi Konağı eski günlerine kavuşacak!

Şehrin birçok noktasında kentsel yenileme ve tasarım çalışmalarının hayata geçirildiğini belirten Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oklar. Tarihi Sabit Efendi Konağı' ndaki çalışmaların tamamlanacağını müjdeledi...

Tarihi Sabit Efendi Konağı'nın yapım çalışmaları devam ediyor!

Şehrin birçok noktasında kentsel yenileme ve tasarım çalışmalarının hayata geçirildiğini belirten Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oklar. Tarihi Sabit Efendi Konağı'ndaki çalışmaların tamamlanacağının müjdesini verdi.

Ladik Gölü koruma altına alınıyor!

Ladik Gölü'nünı Ulusal Sulak Alan Komisyonunda ilan edilmek üzere Orman ve Su İşleri 11. Bölge Müdürlüğü sekretaryasında ulusal sulak alan ilan edilmesi için teklif edildi.

Tarihi Sabit Efendi Konağı açılış için gün sayıyor!

Tarihi Sabit Efendi Konağı’nda çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanacağını duyuran Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, “Konağın tarihi dokusuna uygun iç cephe çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz" dedi

Keleşin Konağı açılış bekliyor!

Adıyaman Belediyesi tarafından restore edilen Keleşin Konağı'nın hizmete açılması bekleniyor. Adıyaman Hısn-ı Mansur Kalesi'nin alt kısmında bulunan ve 2012 yılında başlanılan Keleşin Konağı'nda ki restorasyon tamamlandı.

Tarihi Sabit Efendi Konağı'nın restore çalışmalarında sona gelindi!

Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oklar, "Konağın tarihi dokusuna uygun iç cephe çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. İnşallah kısa süre içerisinde Sabit Efendi Konağı'nı şehrimize tekrar kazandıracağız" dedi.

Tarihi Sabit Efendi Konağı'nda restore çalışmaları tamamlanmak üzere!

Tarihi Sabit Efendi Konağı'nda çalışmaların kısa süire içerisinde tamamlanacağını söyleyen Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, "Konağın tarihi dokusuna uygun iç cephe çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz" dedi.

Manisa eski askeri hastane binası, hükümet konağı olacak!

Şehzadeler Kaymakamlığı, devir işlemleri tamamlanan 14 bin 500 metrekarelik eski askeri hastane binasına Hükümet Konağı yapacak. Kaymakam İsmail Çorumoğlu, İçişleri Bakanlığı'na proje ödeneği için başvurunun yapıldığını belirtti.

Ladik Alibey Konağı Haberi

Ladik Alibey Konağı

Samsun'un Ladik ilçesinde 1889 yılında yapılan ve Ladik Kaymakamlığı eski Yazı İşleri Müdürü Işık Yeten'e ait olan ev, mirasçısı olmaması nedeniyle müzeye dönüştürülmesi kaymakamlığa devredildi. 

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre, ilçedeki 2 katlı bina Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından 302 bin TL'ye restore edildi. Bina,'Alibey Konağı Kültür Evi' olarak müzeye dönüştürüldü. Müzede, Osmanlı dönemi kültürünü yansıtan eşyalar ve figürler yer alıyor. Alibey Konağı Kültür Evi yakında ziyarete açılacak.Ladik

Doğal Tarihi ve Kültürel Değerleri Koruma Turizmin Geliştirilmesi Başkanı Şahin Örnek, evin müzeye dönüştürülmesiyle ilgili şunları söyledi: "Bu ev 130 yıllık bir ev. 1943 Ladik depreminde ayakta kalan evlerden bir tanesidir. Bu evin sahibi Işık hanımın mirasçısı olmadığından, baba yadigarı bu evin yaşaması ve ayakta kalması için 2009 yılında dönemin İl...