19 / 04 / 2024

lapsekiye denizaltından kablo geçiriliyormu

lapsekiye denizaltından kablo geçiriliyormu

Türk Prysmian Kablo tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan yazılı açıklamaya göre Lapseki-Sütlüce 380kV Denizaltı Kablo Projesi kapsamında işin vergilendirilmesi amacıyla Türk Prysmian-Prysmian Powerlink Adi Ortaklığı kurulduğu bildirildi...

Elekttrosan Kablo Elektrik İnşaat Malzemeleri Teknik Hırdavat Limited Şirketi kuruldu!

Elekttrosan Kablo Elektrik İnşaat Malzemeleri Teknik Hırdavat Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ali Bunarbaşı tarafından kuruldu.

Denizaltı Yapı Malzemeleri İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Denizaltı Yapı Malzemeleri İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Sarıyer'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Hakan Deniz tarafından kuruldu.

Koçoğlu Kablo İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Koçoğlu Kablo İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Pendik’te  500 bin TL sermaye bedeli ile Rahmi Koç ve Yeter Koç tarafından kuruldu.

Elifler İnşaat Elektrik Kablo Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Elifler İnşaat Elektrik Kablo Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli’de 500 bin TL sermaye bedeli ile Atilla İpekler tarafından kuruldu.

Canik millet bahçesi inşaatından kablo çalan 3 şüpheli yakalandı!

Samsun Canik'te millet bahçesi inşaatındaki şantiyeden kablo çaldıkları iddiasıyla 3 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin işlemleri devam ediyor...

KKTC'ye elektrik 2017'de verilecek!

Türkiye’nin geçtiğimiz yıl Ekim ayında hayata geçirdiği ‘KKTC Su Temin Projesi’nin yankıları sürerken, KKTC’ye deniz altından kablo ile Türkiye’den elektrik götürülmesi projesi dikkatleri yeniden adaya çevirdi.

Taisei Corporation ve Mitsubishi Electric Marmaray Projesi’nde birleşti!

Taisei Corporation, Asya ile Avrupa’yı denizaltından birbirine bağlayan ve dünyanın en derin batırma tüp tüneline sahip Marmaray Projesi’nde dünya otomasyon devi Mitsubishi Electric ile gücünü birleştirdi.

Lapseki-Sütlüce Denizaltı Kablo Bağlantı projesinde sona gelindi!

Bandırma civarında yaklaşık 2 bin 500 MW kurulu güce sahip santrallarde üretilen elektrik enerjisini, tüketimin giderek arttığı İstanbul’a aktarmayı hedefleyen Lapseki-Sütlüce Denizaltı Kablo Bağlantı Projesi hayata geçiriliyor.

Hersan Kablo Metal İnşaat Elektronik ve Nakliye İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hersan Kablo Metal İnşaat Elektronik ve Nakliye İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Enes Emin Bal tarafından 50 bin TL sermaye ile 13 Temmuz'da Esenyurt'ta kuruldu.

Denizaltı Gayrimenkul Yönetim İşletme ve Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Denizaltı Gayrimenkul Yönetim İşletme ve Turizm Anonim Şirketi, Ruşen Baltacı, Markus William Lehto tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 17 Aralık'ta Beşiktaş, Arnavutköy Mahallesi'nde kuruldu.

Çanakkale Boğazı Denizaltı Kablo Bağlantı Projesi çalışmalarına başlandı!

Asya ile Avrupa’yı Çanakkale Boğazı’nda yüksek gerilim hattıyla denizaltından bağlayacak "380 kV Çanakkale Boğazı Denizaltı Kablo Bağlantı Projesi" için "Giulio Verne" kablo serme gemisi ile çalışmalarına başladı.

Düzce Türk Kablo Fabrikası ve İdare Binası icradan satılıyor! 30 milyon 900 bin 883 TL!

Düzce İli Merkez'de yer alan toplam 5702,40 metrekare yüzölçümüne sahip olan Türk Kablo Fabrikası ve İdare Binası Düzce 2. İcra Dairesi tarafından 11 Aralık 2014 günü saat 14:30 ile 14:40 arası ihale ediliyor.

Prysmian Group'tan Avrasya Tüneli projesine özel kablo!

Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün lideri Prysmian Group, Asya ve Avrupa'yı ilk kez deniz tabanı altından geçen karayolu tüneliyle birleştirecek olan Avrasya Tüneli Projesi'ne özel kablo üretti.

lapsekiye denizaltından kablo geçiriliyormu Haberi

lapsekiye denizaltından kablo geçiriliyormu


Türk Prysmian Kablo tarafından yapılan açıklama şöyle:


19.09.2012 tarihli KAP açıklamamızda 66.737.052,71 EURO + KDV bedelli  'DB.KAB.7 Lapseki -Sütlüce 380kV Denizaltı Kablo Projesi  İhalesi'  için Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) ile sözleşmenin imzalandığı açıklanmıştı.


DB.KAB.7 Lapseki  - Sütlüce 380kV Denizaltı Kablo Projesi kapsamında işin vergilendirilmesi hakkında Gelir İdaresi Başkanlığından görüş talep edilmiş ve gelen görüş doğrultusunda  Türk Prysmian - Prysmian Powerlink Adi Ortaklığı kurulmuştur. Kurulan adi ortaklık tamamen projenin vergilendirmesi amaçlı olup %99,99 Türk Prysmian Kablo ve Sistemleri A.Ş. ve %0,01 Prysmian Powerlink S.r.l. hisse dağılıma sahiptir.


Kurulan adi ortaklığın finansal tablolarımıza hiç bir etkisi olmayacak olup bu tarihten sonra açıklanacak finansal tablolarımız konsolide finansal tablo format ve yükümlülüklerine göre olacaktır.


Bilgilerinize arz ederiz.


Saygılarımızla,



Türk Prysmian Kablo ve Sistemleri...