26 / 04 / 2024

Lapseki Sütlüce denizaltı kablo projesi için adi ortaklık kuruldu!

Lapseki Sütlüce denizaltı kablo projesi için adi ortaklık kuruldu!

Türk Prysmian Kablo tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan yazılı açıklamaya göre Lapseki-Sütlüce 380kV Denizaltı Kablo Projesi kapsamında işin vergilendirilmesi amacıyla Türk Prysmian-Prysmian Powerlink Adi Ortaklığı kurulduğu bildirildi...




Türk Prysmian Kablo tarafından yapılan açıklama şöyle:


19.09.2012 tarihli KAP açıklamamızda 66.737.052,71 EURO + KDV bedelli  'DB.KAB.7 Lapseki -Sütlüce 380kV Denizaltı Kablo Projesi  İhalesi'  için Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) ile sözleşmenin imzalandığı açıklanmıştı.


DB.KAB.7 Lapseki  - Sütlüce 380kV Denizaltı Kablo Projesi kapsamında işin vergilendirilmesi hakkında Gelir İdaresi Başkanlığından görüş talep edilmiş ve gelen görüş doğrultusunda  Türk Prysmian - Prysmian Powerlink Adi Ortaklığı kurulmuştur. Kurulan adi ortaklık tamamen projenin vergilendirmesi amaçlı olup %99,99 Türk Prysmian Kablo ve Sistemleri A.Ş. ve %0,01 Prysmian Powerlink S.r.l. hisse dağılıma sahiptir.


Kurulan adi ortaklığın finansal tablolarımıza hiç bir etkisi olmayacak olup bu tarihten sonra açıklanacak finansal tablolarımız konsolide finansal tablo format ve yükümlülüklerine göre olacaktır.


Bilgilerinize arz ederiz.


Saygılarımızla,



Türk Prysmian Kablo ve Sistemleri A.Ş.



Geri Dön