19 / 04 / 2024

denizaltından geçen kablo

denizaltından geçen kablo

Türk Prysmian Kablo tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan yazılı açıklamaya göre Lapseki-Sütlüce 380kV Denizaltı Kablo Projesi kapsamında işin vergilendirilmesi amacıyla Türk Prysmian-Prysmian Powerlink Adi Ortaklığı kurulduğu bildirildi...

Otomobil satışları eylülde rekor kırdı! Satışlar geçen yıla göre yüzde 64,8 arttı!

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği verilerine göre, otomotiv pazarı 2023 ocak ayından eylül ayına kadar geçen sürede rekor kırdı. Satışlar, geçen yıla göre yüzde 64,8 artış kaydetti.

Geçen yıl altından fazla kazandıran gümüş fiyatlarının geleceği rakam tek tek açıklandı! Hemen bakın!

Geçen sene yatırımcılarına altından fazla kazandıran gümüş fiyatlarının ne kadar olacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Gümüş fiyatlarının geleceği rakam tek tek açıklandı... Hemen bakın...

Bankacılık sektörü kredi hacmi geçen hafta 96 milyar 798 milyon lira arttı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yayımlanan bültene göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 96 milyar 798 milyon TL arttı ve 9 trilyon 67 milyar 851 milyon TL'ye yükseldi.

Atağa geçen doların fırlayacağı tarih belli oldu! O gün ekranlar patlayacak, dövizciler dolup taşacak

Dün kapanışını 20,45 TL'den yapan dolar kuru bugün yatırımcılar tarafından araştırılıyor. Bugün dolar ne kadar oldu? Dolar kaç lira? soruları gündemde yer alıyor. Bununla birlikte doların ne kadar olacağı ise merak ediliyor. Atağa geçen doların fırlayacağı geçeceği tarih belli oldu!

AB ülkeleri de elektrik ve gaz fiyatlarından mustarip!  Geçen yıl rekor yükseliş yaşandı

Avrupa İstatistik Ofisi verilerine göre konutlarda tüketilen elektrik ve doğal gaz fiyatları, geçen yıl görülmemiş düzeyde yükseldi. En pahalı elektriği Danimarka, en pahalı doğal gazı İsveç kullandı.

Uzaktan eğitime geçen üniversiteliler dikkat! Evinizden para kazanacaksınız!

Yaşanan büyük deprem felaketinin ardından okulları kapanarak online eğitime sistemine geçen üniversite öğrencilerinin evinden çıkmadan yapabileceği ek işler neler?

Enerji tüketiminde alışkanlıklar değişiyor! Yenilenebilir enerjiler her geçen gün değerleniyor!

Alaca Group Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Alaca, "Yenilenebilir enerji hem çevresel hem de ticari anlamda ülkemizin elindeki en büyük kozlardan biri haline gelmelidir" dedi. Yenilenebilir enerjinin ülkeler açısından öneminin her geçen gün arttığını da ekledi. İşte haberin detayları…

Tohumluk buğday fiyatları yüzde 218 zamlandı! Geçen sene sadece bu kadardı! 4 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Tohumluk buğday fiyatları, Bakan Kirişçi tarafından açıklandı! TİGEM’in tohumluk fiyatlarına yaklaşık yüzde 218 oranında zam yapıldı. Peki, TİGEM’in tohumluk tutarları geçen sene ne kadardı? İşte 4 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Kiralık ev fiyatlarındaki artış tam gaz! Kira fiyatları geçen yıla göre 3 katına çıktı!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Kübra Par, bugünkü köşesinde konut kiralarını kaleme aldı. Par, "Yeni kiraya verilen daireler bugün geçen yılın 2.5- 3 katından ilana sunuluyor" açıklamasında bulundu.

Çiftçilerin beklediği alım fiyatı TBMM'de açıklandı: Geçen senenin en az 3 katı 12 lira olmalı

Türkiye'de 1 milyon aile çay tarımından geçiniyor. Artvin, Rize, Trabzon’da 200 bin 781 hektar alanda çay üretimi yapılıyor. Çiftçiler bu sene yaş çay fiyatının en az 9 lira olmasını bekliyor. Geçen yıl fiyat destekleme ödemesiyle birlikte 4 lira olmuştu.

Türk Vatandaşlarının Yurt Dışında Geçen Sürelerinin Değerlendirilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik!

3201 Sayılı Yurt Dışında Bulunan Türk Vatandaşlarının Yurt Dışında Geçen Sürelerinin Sosyal Güvenlikleri Bakımından Değerlendirilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. 

Samsun'da 5 katlı binanın altından geçen sokak görenleri hayrete düşürüyor!

Samsun'un İlkadım ilçesi Kökçüoğlu Mahallesi'nde 5 katlı binanın altından geçen sokak, görenleri hayrete düşürüyor.

Geçen yıl 389 milyar TL'lik gayrimenkul satıldı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü verilerine göre, geçen yıl Türkiye genelinde el değiştiren 2 milyon 338 bin gayrimenkulün satışında ibraz edilen tutar 389 milyar 239 milyon 975 bin lira oldu...

denizaltından geçen kablo Haberi

denizaltından geçen kablo


Türk Prysmian Kablo tarafından yapılan açıklama şöyle:


19.09.2012 tarihli KAP açıklamamızda 66.737.052,71 EURO + KDV bedelli  'DB.KAB.7 Lapseki -Sütlüce 380kV Denizaltı Kablo Projesi  İhalesi'  için Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) ile sözleşmenin imzalandığı açıklanmıştı.


DB.KAB.7 Lapseki  - Sütlüce 380kV Denizaltı Kablo Projesi kapsamında işin vergilendirilmesi hakkında Gelir İdaresi Başkanlığından görüş talep edilmiş ve gelen görüş doğrultusunda  Türk Prysmian - Prysmian Powerlink Adi Ortaklığı kurulmuştur. Kurulan adi ortaklık tamamen projenin vergilendirmesi amaçlı olup %99,99 Türk Prysmian Kablo ve Sistemleri A.Ş. ve %0,01 Prysmian Powerlink S.r.l. hisse dağılıma sahiptir.


Kurulan adi ortaklığın finansal tablolarımıza hiç bir etkisi olmayacak olup bu tarihten sonra açıklanacak finansal tablolarımız konsolide finansal tablo format ve yükümlülüklerine göre olacaktır.


Bilgilerinize arz ederiz.


Saygılarımızla,



Türk Prysmian Kablo ve Sistemleri...