25 / 04 / 2024

 Leonardo da Vinci haliç projesi

 Leonardo da Vinci haliç projesi

Türkiye'de Tasarım Vakfı'nın kurucusu Faruk Malhan, "İstanbul’daki yapılaşma İstanbul’u yaşanmaz hale getirdi. Bu yapılaşmayla birlikte trafik herkesi bitiriyor. Oysa İstanbul çok değerli bir şehir." ifadelerini kullandı.

Marilyn Monroe portresi rekor fiyata satıldı! 20. yüzyılının en pahalı sanat eseri oldu

Andy Warhol'un Marilyn Monroe portresi 195 milyon dolara satıldı. Portre ünlü İtalyan ressamı Leonardo da Vinci'nin Hazreti İsa'yı resmettiği 450 milyon dolara satılan "Salvator Mundi" adlı tablonun ardından dünyanın en pahalı ikinci sanat eseri oldu.

Leonardo DiCaprio Los Angeles'taki evini satıyor!

Dünyaca ünlü oyuncu Leonardo DiCaprio, dört sene önce ünlü şarkıcı Moby'den satın aldığı Los Angeles'taki konutunu kar elde etmeden 4,9 milyon dolara satışa sundu. 1926'da Tudor dönemi mimarisine uygun dizayn edilen konut, bugünün moden mimarisiyle harmanlandı.

Gelecekte evleri drone taşıyacak!

Da Vinci Enstitüsü Direktörü ve Google gelecek bilimcisi (fütürist) Thomas Frey, yakın gelecekte evleri drone'ların taşıyacağını açıkladı. 

Pi Makina yeni fabrikasını Ankara'da açıyor!

Beton santrallerinin yanı sıra kule vinci de üreten Pi Makina, Ankara'da bulunan merkez ofisin yanı sıra İstanbul'daki ofisiyle hizmet veriyor.

Lisa Gherardini'ye ait villa satışa çıkarıldı!

Dünyaca ünlü İtalyan ressam Leonardo da Vinci'nin en ünlü eserlerinden olan "Mona Lisa" tablosu için ilham kaynağı olduğuna inanılan Lisa Gherardini'ye ait villa satılığa çıkarıldı.

Da Vinci İnovasyon Merkezi hizmete açıldı!

Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik (STEM) ve "Kendin Yap" hareketinin teknolojik versiyonu olan "MAKER" uygulamalarının yer aldığı Da Vinci İnovasyon Merkezi ile öğrencilerin yaratıcılığını geliştirmeyi hedefleniyor.

Hollanda’da iki kule vinci evlerin üzerine devrildi!

Hollanda’nın Alphen aan den Rijn kentinde iki kule vincinin evlerin üzerine devrilmesi kentte paniğe yol açtı. Belediye, ölü ya da yaralı sayısının henüz netleşmediğini açıkladı.

Leonardo da Vinci’nin İtalya'daki evi satışa çıktı!

Leonardo da Vinci’nin İtalya’daki evi satışa çıkarıldı.Da Vinci’nin en son açık artırmaya çıkan resmine 200 milyon dolar fiyat biçilmesi göz önünde bulundurulduğunda, sanat severlerin satılık eve yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Aliağa'da birinci derece sit alanına RES onayı iddiası!

Belediyeleri by-pass ederek imar planları hazırlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Aliağa'nın Yüksekköy Mevkii'nde Vinci derece SİT alanı üzerinde kalan rüzgar enerji santralinin kapasite artışını da onaylamış oldu.

Kuşadalı öğrenciler, Avrupa otellerinde staj görüyor!

Kuşadası Güvercinada Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri 2013 yılında Avrupa Birliği(AB) Leonardo da Vinci Programı kapsamında kabul edilen projeleri ile Avrupa'daki otellerde 13 hafta boyunca staj görüyor.

Türkiye yenilenebilir enerji teknisyeni yetiştirecek!

Türkiye, Portekiz, Fransa ve İtalya ortaklığında AB' nin Leonardo Da Vinci hibe programı tarafından fonlanan yenilenebilir enerji konusunda teknisyen yetiştirme programı Karabük Üniversitesinde start alacak...

Yenilenebilir enerji teknisyeni yetiştirilecek!

Türkiye, Portekiz, Fransa ve İtalya ortaklığında AB' nin Leonardo Da Vinci hibe programı tarafından fonlanan yenilenebilir enerji konusunda teknisyen yetiştirme programı Karabük Üniversitesinde start alacak...

Anıtkabir müze vinci bölüm sergi salonu havalandırması yenilenecek!

MSB Ankara İnşaat Emlak Bölge Başkanlığı; Anıtkabir müze vinci bölüm sergi salonunda havalandırma sistemi yapılması işini 18 Eylül 2014 tarihinde saat 10.00'da ihaleye çıkarıyor. İş 90 günde tamamlanacak.

 Leonardo da Vinci haliç projesi Haberi

 Leonardo da Vinci haliç projesi

Hürriyet Gazetesi'nden Elif Ergu, "Cumartesi Sohbetleri" bölümünde bugün Türkiye'de Tasarım Vakfı'nın kurucusu Faruk Malhan’la "Ekonomi'de ve Kent’te İnovasyon" üzerine konuştu. İşte o röportaj...


Geçen ay İstanbul Unesco tarafından Tasarım şehri ilan edildi, yaratıcı kentler arasına alındı… Bunu değerlendirebiliyor mu İstanbul?
Unesco’nun bu seçiminin ardından İstanbul’un her metrekaresinin değeri arttı. Bunun farkına varmalıyız. Bunu değerlendirip her aya, haftaya tasarımın odakta olduğu işler, etkinlikler yapmalıyız.


Sizin İstanbul’un simgesi olabilecek bir öneriniz olmuştı değil mi?
Haliç için Leonardo’nun çizmiş olduğu köprüyü İstanbul’a kazandırmak adına girişimlerde bulunmuş, konuyu gündeme taşıyabilecek bir film yapımına destek vermiş, Büyükşehir Başkanlığı ve Başbakanlık gündemine sunmuştuk. Bu proje küresel bir proje idi, açılımında Leonardo’nun çizimleri ve maketi hiza alınıp bir uluslararası mimarlık yarışması öngörülmüş, bir mevzi imar...